Rețetă de pâine cu făină de migdale și cocos
Pâinea este unul dintre alimentele de bază consumate zilnic în întreaga lume. Există numeroase variante și rețete originale pentru a-i oferi un gust unic și diferit, precum această pâine cu făină de migdale și cocos pe care ți-o prezentăm astăzi! Pregătirea este foarte ușoară și gustul său este inconfundabil.
Pâine cu făină de migdale și cocos: beneficiile ingredientelor
Înainte de a-ți prezenta rețeta noastră, vrem să-ți oferim câteva informații despre principalele ingrediente ale acestei pâini cu cocos și migdale. Cunoscând aceste informații, pe lângă faptul că te bucuri de gust și textură, vei avea mai multe motive să o adaugi în dietă.
Proprietățile nucii de cocos
Nuca de cocos este un fruct tropical foarte nutritiv. Deși este destul de calorică (pulpa conține aproximativ 342 de calorii la 100 g), are numeroase beneficii pentru sănătate. Aceste beneficii sunt concentrate în principal în ulei și apă.
Nuca de cocos se remarcă prin proprietățile sale antioxidante și capacitatea de a ajuta la reglarea tensiunii arteriale. Este bogată și în fibre, potasiu, fosfor, magneziu, fier și vitamine precum E, C și B.
Proprietățile migdalelor
Migdalele sunt nuci care sunt la fel de bogate în nutrienți benefici. Sunt extrem de hrănitoare și consumul lor poate contribui la reducerea riscului de a suferi un infarct. Ca și cum acest lucru nu ar fi suficient, migdalele ajută și la scăderea colesterolului și susțin flora intestinală sănătoasă. În plus, migdalele întăresc oasele și dinții datorită conținutului ridicat de fosfor.
Migdalele furnizează substanțele nutritive necesare (tocoferol) pentru sănătatea creierului și a sistemului nervos. Sunt, de asemenea, o sursă sănătoasă de energie, proteine, minerale și vitamine.
Îți recomandăm și:
Rețetă de pâine cu făină de migdale și cocos
Ingrediente
- 400 g de făină de pâine
- 125 g de migdale măcinate
- 15 g de migdale blanșate
- 100 g de nucă de cocos rasă
- 315 ml de apă caldă (nu fierbinte)
- 30 g de drojdie proaspătă
- 25 ml ulei de măsline
- 7 g de sare
Mod de preparare
- Mai întâi, dizolvă drojdia în apă caldă. Atenție: apa nu trebuie să fie prea fierbinte, deoarece aluatul nu va crește corespunzător.
- Într-un alt castron sau recipient, amestecă făina (de preferință cernută), migdalele măcinate și sarea (adică ingredientele sub formă de pulbere, cu excepția nucii de cocos). Amestecă totul foarte bine.
- Apoi, încetul cu încetul, adaugă apa cu drojdia din amestecul anterior și frământă foarte bine. Asigură-te că toate ingredientele sunt distribuite corect în aluat.
- Continuă să frămânți. Adaugă ulei de măsline puțin câte puțin până când este absorbit de aluat.
- Adaugă nuca de cocos rasă.
- Apoi, lasă aluatul să se odihnească într-un recipient acoperit cu folie transparentă, la temperatura camerei, timp de aproximativ 15 minute. Vei vedea cum crește aluatul.
- După ce crește, frământă aluatul din nou și dă-i forma de pâine.
- În cele din urmă, unge o tavă pentru cuptor și pune pâinea cu cocos și migdale în ea.
- Apoi, presară migdalele feliate deasupra, de-a lungul pâinii.
-
Pune tava în cuptor și coace pâinea la 180 °C (356 °F) timp de aproximativ 40 de minute. Atenție, pune pâinea în cuptorul rece, adică fără a folosi preîncălzirea.
Încearcă și:
Savurează această pâine cu făină de migdale și cocos!
Această rețetă umple bucătăria cu un miros irezistibil și delicios de pâine proaspăt coaptă. În plus, datorită ingredientelor sale, această pâine are un gust unic. O poți consuma simplă, cu gem sau în orice combinație care îți place. De asemenea, merge foarte bine cu o ceașcă de cafea fierbinte!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Farapti, Farapti & Sayogo, Savitri & Siregar, Parlindungan. (2013). “Effect of tender coconut water on systolic and diastolic blood pressure in prehypertensive women”. Health Science Journal of Indonesia. 4. 51-56.
- Burns AM. Et Al. Nutr Res. (2016). “Diet quality improves for parents and children when almonds are incorporated into their daily diet: a randomized, crossover study”.
- Kamil A., Chen CY. J Agric Food Chem. Antioxidants Research Laboratory, Jean Mayer USDA Human Nutrition Research Center on Aging , Tufts University, United States. (2012). “Health benefits of almonds beyond cholesterol reduction”
- MA. Wien, JM. Sabaté. “Et Al. Almonds vs complex carbohydrates in a weight reduction program.” International Journal of Obesity volume 27, pages1365–1372 (2003)
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.