Rețetă de prăjitură Tres Leches
America Latină este o regiune cu o mulțime de culturi, arte și tipuri de alimente. Fără îndoială, are câteva rețete grozave, precum cea pe care urmează să ți-o arătăm. De fapt, este o combinație de prăjitură, bezea, smântână și lapte. Astăzi, vei învăța pas cu pas cum să faci o prăjitură delicioasă Tres Leches, pe cât de aspectuoasă, pe atât de delicioasă.
Rețetă de prăjitură Tres Leches
Ceva grozav la această rețetă este faptul că presupune un amestec echilibrat între ingrediente sărate, neutre și dulci, pentru a crea un rezultat cu adevărat surprinzător.
În general, prăjiturile, tartele și biscuiții au o formă și o textură omogenă. În cazul prăjiturii Tres Leches, acest lucru nu este adevărat. Suprafața este îmbibată în lapte cu aromă dulce și are un gust unic.
Aroma acestei prăjituri te va surprinde cu siguranță. Pe de o parte, vei simți densitatea blatului pufos și textura clasică a acestuia. Pe de altă parte, vei simți acea aromă dulce și subtilă pe care numai laptele de vacă (în combinație cu alte ingrediente) o poate oferi.
În plus, invită-ți prietenii sau familia să încerce rețeta de prăjitură Tres Leches, iar toată lumea va fi complet uimită!
Cu toate acestea, va trebui să ții cont de câteva aspecte pentru a prepara corect prăjitura. Reține faptul că, dacă utilizezi prea mult lapte condensat, lapte evaporat sau smântână, vei distruge textura spongioasă a desertului. Totuși, nu-ți face griji, îți vom arăta exact ce trebuie să faci. Ia notițe!
Îți recomandăm și:
Ingrediente
- 6 ouă
- 2 căni de făină de grâu universală (240 g)
- 1 cană de apă (250 ml)
- 1 lingură de praf de copt (15 g)
- 2 linguri de vanilie (30 ml)
- 1 cutie de lapte condensat (370 g)
- 1 cutie de smântână lichidă(290 g)
- 1/2 cutie de lapte evaporat (180 ml)
- 2 căni de zahăr
Mod de preparare
- Mai întâi, trebuie să preîncălzești cuptorul la 170 °C.
- Apoi, unge cu unt un vas de copt din sticlă și dă-l deoparte.
- Acum, bate ouăle cu zahărul.
- Într-un castron adânc, pune făină de grâu universală, apa, vanilia și praful de copt.
- Apoi, amestecă totul până când obții un aluat frumos și tradițional de tort.
- Toarnă conținutul în vasul de copt uns.
- Pune amestecul în cuptor și coace-l timp de aproximativ 25 de minute. Vei ști că este gata atunci când vei introduce o scobitoare, care va ieși uscată.
- După ce scoți prăjitura din cuptor, las-o să se răcească.
- Apoi, toarnă toate cele trei tipuri de lactate pe blatul aflat la temperatura camerei.
- Ai grijă ca blatul să absoarbă lichidele și să capete aspectul clasic al unei prăjituri Tres Leches.
- De preferință, pune prăjitura în frigider și consum-o rece.
Îți recomandăm și:
Bezea pentru prăjitura Tres Leches
Ar trebui să începi prepararea bezelei odată ce ai terminat rețeta principală a prăjiturii. Este important să respecți toate indicațiile. Prăjitura Tres Leches nu va fi aceeași fără această bezea delicioasă!
Ingrediente
- 4 albușuri
- 1/2 cană de zahăr (100 g)
- 1/2 lingură de suc de lămâie (8 ml)
- 1 vârf de cuțit de scorțișoară măcinată (opțional)
Mod de preparare
- Nu uita că aceasta este partea care conferă acestui desert o aromă unică. De fapt, este o bezea foarte simplu de realizat pentru a completa aroma delicioasă a prăjiturii.
- Începe prin turnarea albușurilor într-un castron. Cu ajutorul unui tel, bate-le până devin spumoase.
- Apoi, adaugă încet zahărul până se integrează complet.
- Toarnă sucul de lămâie și continuă să bați timp de alte câteva minute.
- Nu exagera cu sucul de lămâie. În caz contrar, acesta ar putea afecta aroma bezelei.
- În cele din urmă, pune amestecul într-o pungă de patiserie și decorează suprafața prăjiturii Tres Leches. Dacă vrei, presară deasupra scorțișoară măcinată.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.