Rețetă de profiterol cu diverse arome
 

Rețetă de profiterol cu diverse arome

Deși profiterolul convențional conține frișcă, putem face mai multe variante și adapta rețeta la gusturile noastre pentru a obține diverse arome.
Rețetă de profiterol cu diverse arome

Ultima actualizare: 26 octombrie, 2022

Profiterolul este un „must” în orice cofetărie. Vă oferim o rețetă de profiterol cu diverse arome, pentru a profita de acest desert delicios și răcoritor!

Profiterolul este făcut din aluat de ecler și umplut cu cremă, frișcă sau ciocolată. De obicei, are 4 centimetri diametru, deși există și variații. Se servește cu înghețată sau ciocolată.

Opțiunea 1: Rețetă de profiterol cu frișcă

Ingrediente pentru 12 bucăți:

  • 35 grame de unt
  • 75 grame de făină
  • ½ pahar de apă
  • 2 ouă
  • 1 gălbenuș de ou

Pentru umplutură:

  • 2 linguri de smântână lichidă foarte rece
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • 50 grame de zahăr pudră

Preparare:

Dulciuri cu vanilie

 

  • În primul rând, trebuie sa faceți aluatul. Pentru a face acest lucru, cerneți făina.
  • Într-un vas, puneți apa împreună cu untul și un praf de sare. Fierbeți la foc mediu.
  • Când apa clocotește, se adaugă făina cernută, se lasă focul mic și se amestecă cu o spatulă până se formează o pastă groasă care se desprinde de pereții și fundul recipientului. Acest amestec este cunoscut sub numele de aluat choux, fiind tradițional în bucătăria franceză.
  • Se ia de pe foc și se lasă să se răcească.
  • Odată ajuns la temperatura camerei, puneți aluatul choux într-un bol și adăugați ouăle unul câte unul. Trebui să fie un aluat fluid.
  • Puneți aluatul într-o pungă de patiserie cu o duză de 1,5 centimetri diametru.
  • Pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, faceți biluțe de aluat choux de 3 centimetri diametru. Aveți grijă să lăsați spațiu între ele pentru a nu se lipi.
  • Coaceți biluțele în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 15 minute. Apoi, coborâți temperatura la 180 °C și așteptați încă 5 minute.
  • Scoateți tava din cuptor și lăsați preparatul la răcit.
  • Tăiați sferele cu un cuțit de bucătărie. Umpleți-le cu frișcă naturală. Smântâna lichidă foarte rece se pune într-un recipient rece. Se bate până prinde formă. Se adaugă zahărul pudră și vanilia și se bate în continuare. Când este foarte cremoasă și fermă, se pune într-o pungă de patiserie cu cap decorativ și se umplu sferele.
  • La final, se presară deasupra zahăr pudră, scorțișoară sau cacao.

Opțiunea 2: Rețetă de profiterol cu glazură de ciocolată și fructul pasiunii

Pahar cu suc de maracuya

 

Ingrediente:

Pentru crema de ciocolată:

  • 150 grame de ciocolată
  • 150 grame de cremă de lapte

Glazură cu fructul pasiunii:

  • 1 cană suc de fructul pasiunii
  • ¾ cană de zahăr

Preparare:

  • Mai întâi repetați procedura de mai sus pentru a pregăti 12 bucăți de profiterol.
  • Apoi, într-o cratiță mică, puneți crema de lapte și încălziți la foc mic. Nu o lăsați să dea în clocot. Adăugați ciocolata tocată, opriți focul și amestecați până se topește.
  • Așteptați să se răcească.
  • Între timp, într-o altă cratiță, puneți sucul de fructul pasiunii și zahărul. Încălziți la foc moderat până când amestecul se îngroașă.
  • La final, puneți crema de ciocolată într-o punga de patiserie cu vârf decorativ, umpleți sferele și glazurați deasupra cu preparatul din fructul pasiunii.

Opțiunea 3: Profiterol cu ciocolată și cremă de vanilie

Ingrediente pentru crema de vanilie:

  • 2 căni de lapte
  • 4 gălbenușuri
  • ¾ cană de zahăr
  • 2 linguri de amidon de porumb
  • 2 linguri de unt
  • 1 linguriță de extract de vanilie

Pentru toppingul de ciocolată:

  • 100 grame de ciocolată neagră
  • 1 cană de cremă de lapte
  • 1 lingură de unt

Preparare:

Ingrediente pentru o rețetă de profiterol

 

  • Pentru început, într-o cratiță, încălziți jumătate din cantitatea de lapte cu jumătate din cantitatea de zahăr.
  • Amestecați gălbenușurile, vanilia și zahărul rămas. Într-un alt bol, amestecați laptele rămas și amidonul de porumb.
  • Apoi, turnați laptele fierbinte puțin câte puțin peste gălbenușuri, amestecând bine. Aduceți la punctul de fierbere și continuați să amestecați.
  • Adăugați laptele cu amidonul de porumb.
  • Puneți untul, luați vasul de pe foc și amestecați în continuare până când amestecul devine omogen și dens.
  • Luați de pe foc și puneți vasul la bain-marie inversat (cu gheață).
  • Când crema este rece, folosiți o pungă de patiserie și umpleți sferele de profiterol.
  • Pregătiți învelișul de ciocolată punând la fiert crema de lapte și ciocolata neagră. Luați de pe foc și adăugați untul. Așteptați să se răcorească.
  • Acoperiți fiecare sferă de profiterol cu puțin topping. O idee bună este să serviți desertul alături de o ceașcă de ciocolată caldă.
S-ar putea să te intereseze...
Rețetă de panellets sau bomboane cu cartofi dulci: cum se prepară?
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Rețetă de panellets sau bomboane cu cartofi dulci: cum se prepară?

Această rețetă de panellets sau bomboane cu cartofi dulci este o tradiție spaniolă. Care sunt beneficiile acestor dulciuri? Vă spunem noi!


Conținutul acestei publicații are scop pur informativ. În niciun moment nu ar trebui să faciliteze sau să înlocuiască diagnosticele, tratamentele sau recomandările oferite de către un specialist. Consultă un specialist de încredere dacă ai îndoieli și cere acordul acestuia înainte de a începe orice procedură.