Rețetă de volovane cu ciuperci și bacon: instrucțiuni pas cu pas
 

Rețetă de volovane cu ciuperci și bacon: instrucțiuni pas cu pas

Vă vom arăta cum să pregătiți cu ușurință vol-au-vent rafinate cu ciuperci și bacon, pentru a le savura ca aperitiv sau pentru a surprinde vizitatorii.
Rețetă de volovane cu ciuperci și bacon: instrucțiuni pas cu pas
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Această rețetă de volovane (sau vol-au-vent) umplute cu ciuperci și bacon poate fi preparată cu ușurință acasă și funcționează grozav ca aperitiv. Vă vom oferi o rețetă cu câțiva pași simpli pentru a vă surprinde vizitatorii. Desigur, consumul trebuie să fie moderat, deoarece volovanele sunt făcute cu un tip de carne afumată.

Înainte de a începe, trebuie subliniată importanța introducerii alimentelor de origine animală în dietă. Acestea oferă mulți nutrienți de calitate. Este necesar să se optimizeze metodele de gătit și conservare și să se aleagă anumite bucăți, evitând aportul regulat de organe. Cel mai bine este să alternați între diferitele opțiuni de pe piață.

Ingrediente pentru o rețetă de volovane cu ciuperci și bacon

Dacă doriți să pregătiți vol-au-vent rafinate umplute cu ciuperci și bacon, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 12 vol-au-vent mici din foietaj
 • 300 grame de ciuperci shiitake
 • 60 grame de bacon
 • 2 cepe medii
 • 3 linguri de vin alb
 • 100 mililitri de supă de pui sau legume
 • 1/2 linguriță de faină
 • Pătrunjel proaspăt
 • Ulei de măsline extravirgin
 • Sare
Ciuperci gătite
Ciupercile oferă antioxidanți, un element care protejează organismul de procesul oxidativ.

Instrucțiuni pas cu pas

Aluatul foietaj se poate face acasă, dar este greu să obțineți un rezultat optim cu forma necesară. Din acest motiv, alegeți unul deja pregătit; astfel, veți accelera procesul. Desigur, trebuie să analizați ingredientele pentru a verifica dacă nu există grăsimi total sau parțial hidrogenate, adică de proastă calitate.

 1. Tăiați baconul în bucăți mici.
 2. Puneți-l apoi într-o tigaie cu puțin ulei de măsline extravirgin până se rumenește, dobândind o textură crocantă. Există și opțiunea de a efectua acest pas fără ulei, folosind doar grăsimea pe care slănina în sine o eliberează. Când este gata, dați-l deoparte.
 3. În același timp, tăiați ceapa în cuburi foarte mici.
 4. De asemenea, feliați ciupercile în bucăți mici.
 5. Scoateți grăsimea care rămâne în tigaie după rumenirea baconului și căliți ceapa cu puțin ulei de măsline extravirgin. Adăugați sare pentru a accelera procesul de gătire, care se va desfășura la foc mic timp de 20 de minute. Este important ca ceapa să aibă o textură moale.
 6. Adăugați vinul alb și așteptați să se evapore.
 7. Pentru a continua, adăugați făina și gătiți totul pentru câteva minute, adăugând ciupercile imediat după.
 8. În acest moment, adăugați supa și baconul și reduceți focul.
 9. Continuați să gătiți până când sosul scade și devine cremos.
 10. Adăugați pătrunjelul tocat și umpleți volovanele.

Beneficiile volovanelor cu ciuperci și bacon

Consumul de bacon în mod regulat nu este indicat în contextul unei alimentații sănătoase, dar nu se va întâmpla nimic dacă aportul este sporadic. Includerea volovanelor cu ciuperci și bacon într-o alimentație echilibrată și variată poate avea anumite beneficii pentru sănătate.

De exemplu, ciupercile conțin multe substanțe fitochimice cu capacitate antioxidantă. Aceste elemente neutralizează formarea radicalilor liberi și acumularea ulterioară a acestora în țesuturile organismului. Acest efect reduce riscul de îmbolnăvire, potrivit unui studiu publicat în Jurnalul European de Chimie Medicinală.

Această rețetă oferă proteine cu valoare biologică ridicată. Acestea au toți aminoacizii esențiali, așa că ajută la promovarea refacerii musculare după efort intens. Acest lucru este evidențiat de cercetările publicate în revista Nutrients.

Cu toate acestea, există un detaliu care trebuie luat în considerare. Când folosiți vin în preparat, este esențial să vă asigurați că alcoolul se evaporă optim. Altfel, ați consuma un element care s-a dovedit a fi nociv organismului pe termen mediu prin afectarea sistemului nervos central. Dacă gătirea este suficientă, nu vor mai rămâne resturi de alcool și problema va fi eliminată.

Ciperci crude tăiate
Profitați de sezonul ciupercilor pentru a pregăti vol-au-vent rafinate.

Pregătiți acasă o rețetă de volovane cu ciuperci și bacon

După cum ați văzut, este foarte ușor să faceți acasă vol-au-vent cu ciuperci și bacon, mai ales dacă aveți aluatul de foietaj deja pregătit. Trebuie doar să fie de bună calitate pentru a evita consumul de grăsimi trans care pot afecta funcționarea normală a organismului.

Amintiți-vă că este esențial să promovați o serie de obiceiuri atunci când obiectivul vostru este menținerea sănătății optime de-a lungul anilor. Mai presus de toate, este necesară practicarea exercițiilor fizice în mod regulat, acordând o atenție deosebită forței musculare. Astfel, inflamația și oxidarea din mediul intern vor fi controlate.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Neha, K., Haider, M. R., Pathak, A., & Yar, M. S. (2019). Medicinal prospects of antioxidants: A review. European journal of medicinal chemistry178, 687–704. https://doi.org/10.1016/j.ejmech.2019.06.010
 • West, D., Abou Sawan, S., Mazzulla, M., Williamson, E., & Moore, D. R. (2017). Whey Protein Supplementation Enhances Whole Body Protein Metabolism and Performance Recovery after Resistance Exercise: A Double-Blind Crossover Study. Nutrients9(7), 735. https://doi.org/10.3390/nu9070735
 • Peng, B., Yang, Q., B Joshi, R., Liu, Y., Akbar, M., Song, B. J., Zhou, S., & Wang, X. (2020). Role of Alcohol Drinking in Alzheimer’s Disease, Parkinson’s Disease, and Amyotrophic Lateral Sclerosis. International journal of molecular sciences21(7), 2316. https://doi.org/10.3390/ijms21072316

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.