Rețete de cheesecake fără zahăr
Vrei să înveți cum să faci un cheesecake delicios fără zahăr? Rețetele pe care ți le vom împărtăși sunt divine și nu conțin deloc zahăr!
Dacă ai grijă ce mănânci pentru că ai probleme de sănătate (cum ar fi diabetul) sau pur și simplu vrei să-ți menții greutatea, notează-ți rețetele de astăzi. Servindu-le ca desert, va fi simplu să-ți menții silueta!
Rețete de cheesecake fără zahăr
Cheesecake cu lămâie
Prima opțiune este o rețetă simplă de cheesecake fără zahăr. După cum vei vedea, este foarte ușor de pregătit, iar rezultatul este pur și simplu delicios. Aceste cantități de ingrediente sunt pentru o porție mică.
Ingrediente pentru blat
- 1 lingură de făină de prăjituri
- 1 ou
- 1/2 plic de îndulcitor natural fără calorii
Ingrediente pentru cremă
- 300 g (10 oz) cremă de brânză (alege o variantă light pentru a reduce caloriile)
- 2 ouă
- 1/2 plic de îndulcitor natural fără calorii
- Gem fără zahăr după gust (fructele de pădure dau acestei rețete o aromă incredibilă)
- Coaja unei lămâi
- Suc de lămâie
- Ulei sau unt pentru ungerea vasului
Mod de preparare
- Începe cu blatul: pune îndulcitorul într-un castron și adaugă un ou. Bate bine până când ingredientele devin spumă.
- Adaugă făina și bate în continuare. Bate bine pentru a introduce aer în compoziție. Blatul va căpăta o textură interesantă.
- Unge forma aleasă cu ulei sau unt și pune aluatul în ea.
- Coace blatul în cuptor la o temperatură scăzută până când devine crocant și auriu.
- Pentru umplutură, bate cele două ouă rămase cu restul îndulcitorului (1/2 plic).
- Amestecă crema de brânză, zeama și coaja de lămâie și bate în continuare.
- Când este gata, scoate blatul din cuptor și toarnă umplutura deasupra.
- Pune prăjitura din nou în cuptor la 180 °C. Timpul de coacere depinde de cuptor. Continuă să verifici progresul acesteia. Ar trebui să fie gata după 15 până la 25 de minute.
- Scoate vasul din cuptor și lasă prăjitura să se răcească în el. Dacă încerci să o scoți fierbinte, se va rupe. Așteaptă să se răcească.
- Încălzește câteva linguri de gem pentru a-l lichefia și pune-l deasupra prăjiturii înainte de servire.
Încearcă și:
Cheesecake cu blat de biscuiți
Această rețetă de cheesecake fără zahăr este ideală dacă nu ai timp să prepari blatul. Vei vedea că înlocuirea blatului din prima rețetă cu o bază de biscuiți va oferi aceleași rezultate, iar tu vei economisi timp.
Ingrediente pentru blat
- 150 g biscuiți fără zahăr
- 60 g unt topit
Ingrediente pentru cremă
- 600 g (21 oz) cremă de brânză
- 5 ouă
- 2 pahare de iaurt natural
- Esență de vanilie
- 3 plicuri de îndulcitor
- Dulceață fără zahăr
- Opțional: afine, mure, zmeură sau orice fruct care se potrivește cu gemul ales
Mod de preparare
- Zdrobește bine biscuiții. Trebuie să-i transformi în bucăți foarte mici, fără a-i face praf.
- Topește untul în cuptorul cu microunde, adaugă biscuiții zdrobiți și amestecă.
- Pune amestecul într-o formă unsă cu unt. Presează bine baza.
- Coace blatul în cuptor la 180 °C (350 °F) timp de 5 minute.
- Amestecă ingredientele rămase într-un castron pentru a face umplutura.
- Scoate baza din cuptor și toarnă umplutura deasupra.
- Coace prăjitura în cuptor la 160 °C (320 °F) până când partea superioară începe să se coloreze. Timpul de gătire depinde de cuptorul folosit (de obicei, 30 până la 45 de minute).
- Scoate cheesecake-ul din cuptor și lasă-l să se răcească în vas.
- Repetă instrucțiunile de mai sus pentru decorarea prăjiturii. Dacă vrei, adaugă și fructe.
Îți recomandăm:
Cheesecake fără zahăr la pahar
Rețeta noastră finală de cheesecake fără zahăr este foarte rapidă și arată spectaculos. Cum ar fi să prepari un cheesecake simplu într-un pahar? Îți oferim o rețetă pentru 2 porții.
Ingrediente pentru bază
- 4 linguri de granola fără zahăr
Ingrediente pentru cremă
- 100 g (4oz) iaurt grecesc
- 100 g (4 oz) brânză de vaci sau ricotta
- 2 linguri de gem de fructe de pădure fără zahăr
Materiale
- 2 căni sau pahare pentru servire
Mod de preparare
- Pune 2 linguri de granola în fiecare cană sau pahar. Pune vasele deoparte.
- Amestecă bine brânza de vaci sau ricotta cu iaurtul grecesc.
- Împarte amestecul în cele 2 căni sau pahare.
- Acoperă fiecare cană sau pahar cu o lingură de gem fără zahăr și gata! Ai obținut un desert delicios în mai puțin de 3 minute.
Ce părere ai despre cele 3 rețete de cheesecake fără zahăr? După cum poți vedea, desertul poate fi sănătos. Aceste rețete sunt delicioase și foarte ușor de preparat. Încearcă și tu!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Fundación Española de Nutrición. Beneficios de los productos lácteos. http://www.fen.org.es/blog/beneficios-de-los-productos-lacteos-y-el-calcio/
- Fundación Española de Nutrición. El azúcar. http://fen.org.es/index.php/actividades/publicacion/el-azucar
- Aranceta Bartrina1, Javier. Pérez Rodrigo, Carmen. Relación entre el consumo de sacarosa y cáncer: una revisión de la evidencia. http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0212-16112013001000012
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.