Rețete de supe de legume delicioase
Supele de legume sunt modalități excelente de a determina întreaga familie să mănânce legume. Aromele lor delicioase și substanțele nutritive pe care le conțin sunt două motive convingătoare pentru a le include în meniul săptămânal. Mai jos, îți vom prezenta patru supe de legume delicioase și surprinzătoare, astfel încât să poți încerca diferite opțiuni care să-ți uimească familia și oaspeții.
4 rețete de supe de legume delicioase
1. Supă tradițională de legume
Din selecția noastră de supe vegetariene, nu am putut exclude clasica supă de legume pe care bunicile noastre ne-au recomandat-o întotdeauna pentru a ne încălzi inima și corpul iarna. Adevărul este că poți folosi orice legume pe care le ai acasă pentru a face această supă. Noi îți propunem următoarele:
Ingrediente
- 1 căpățână foarte mică de usturoi
- 2 morcovi
- 1 ceapă mare
- 1/2 ardei gras roșu
- 1/2 ardei gras verde
- 2 țeline
- 1 crenguță de broccoli
- Pătrunjel, dafin, boia, sare și piper (după gust)
- Apă
- Ulei
Mod de preparare
- Spală bine, curăță și taie cuburi toate legumele.
- Pune ulei într-o oală, sotează legumele și adaugă puțină sare. Amestecă totul cu o lingură de lemn pentru a preveni lipirea.
- Ia vasul de pe foc și adaugă ardeii grași, amestecând bine, astfel încât aroma legumelor să se îmbine. Trebuie să iei vasul de pe foc pentru ca ardeii să nu se ardă și să devină amari.
- Adaugă condimente după gust si amestecă din nou.
- Acoperă legumele cu apă și fierbe totul până când acestea devin fragede. Adaugă din nou condimente după gust.
Notă: Dacă supa este prea subțire și vrei să fie mai densă, fă pastă câteva legume (fără apă) și pune-le în supă.
Încearcă și:
2. Supă indiană Sambar
Supa Sambar este un fel de mâncare tipic indian care conține tot felul de legume. Mai jos, îți vom împărtăși propunerea noastră. Cu toate acestea, poți adăuga legumele care îți plac sau poți modifica rețeta în funcție de cele pe care le ai deja în casă. Suntem siguri că vei obține un preparat delicios! Reține faptul că această rețetă necesită multe ingrediente. Prin urmare, o recomandăm pentru o vacanță sau un eveniment special. Suntem siguri că îi va surprinde pe toți invitații la masă!
Ingrediente
- 1 ceapă tăiată julienne
- 3 felii de dovleac
- 1 roșie medie tocată
- 2 morcovi
- 12 păstăi de fasole verde
- 1 lingură de semințe de coriandru
- 1 linguriță de chimen
- 2 ardei roșii
- 2 lingurițe de ulei
- 1 crenguță de curry
- 1/2 linguriță de semințe de muștar
- 1 lingură de pastă de tamarind
- 1/4 cană de coriandru
- 1/8 linguriță de turmeric
- Sare după gust
Mod de preparare
- Spală legumele, curăță-le dacă este necesar și taie-le în cubulețe. Pune-le deoparte.
- Călește ardeii. Adaugă apoi coriandru și o jumătate de linguriță de chimen. Amestecă pentru un minut și ia vasul de pe foc. Lasă-l deoparte.
- Pune 5 căni de apă într-o oală la foc. Adaugă legumele cubulețe și lasă-le până se înmoaie. Vei vedea că se formează o supă groasă.
- Atunci când supa fierbe, ia vasul de pe foc și adaugă pasta de tamarind.
- Apoi, adaugă amestecul de turmeric, coriandru și piper (poți scoate ardeii).
- Într-o tigaie, coace semințele de muștar cu cealaltă jumătate de linguriță de chimen. După aceea, adaugă frunzele de curry și, când devin crocante, ia vasul de pe foc și adaugă totul în supă.
- Gustă și ajustează condimentele dacă este necesar.
Îți recomandăm:
3. Supă de legume cu năut
O altă supă de legume hrănitoare este cea pe care o împărtășim mai jos, care include năut. Poți folosi leguminoasele și legumele care îți plac sau le poți folosi pe cele pe care le ai deja în casă.
Ingrediente
- 200 g de năut înmuiat peste noapte sau fiert (poate fi din conservă)
- 2 morcovi
- 1 praz
- 1 dovlecel mediu
- Ulei de măsline extra virgin
- Sare și piper (după gust)
Mod de preparare
- Dacă năutul nu este fiert, fă acest lucru înainte de a-l adăuga în supă.
- Spală bine, curăță și taie cuburi legumele.
- Pune o lingură de ulei de măsline într-o oală și apoi adaugă legumele tocate și sotează-le.
- Când se rumenesc, acoperă-le cu suficientă apă și adaugă năutul.
- Adaugă chimenul, sarea și piperul și fierbe totul fără a acoperi oala timp de aproximativ 20 de minute sau până când legumele sunt fragede.
4. Supă de legume cu tăiței
Ultima supă de legume pe care am decis să o împărtășim este supa cu tăiței. Cu siguranță va deveni unul dintre preparatele preferate ale copiilor tăi!
Ingrediente
- 150 g de tăiței
- 2 roșii
- 1 ceapă verde
- 1 cartof mare sau 2 cartofi medii
- 2 morcovi
- 1 litru de apă
- Sare și piper (după gust)
- Opțional: 1 lingură de coriandru
Mod de preparare
- Spală, curăță și taie cuburi toate legumele.
- Fierbe 1 litru de apă și adaugă morcovii și ceapa verde. Fierbe totul timp de 10 minute.
- Adaugă cartofii si tăițeii.
- Sotează roșiile într-o tigaie. Când sunt gătite, adăugă-le în supă.
- Adaugă coriandru și condimentează după gust.
- Când tăițeii și legumele sunt fierte, servește supa.
Sperăm că ți-au plăcut aceste supe de legume delicioase. Nu ezita să le încerci. Vei fi uimit/ă de cât de sănătoase și revigorante sunt!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Fundación Española de Nutrición. Garbanzos. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/garbanzos.pdf
- Fundación Española de Nutrición. Zanahorias. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/zanahoria.pdf
- Fundación Española de Nutrición. Brócoli. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/brecol.pdf
- Fundación Española de Nutrición. Tomate. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/tomate.pdf
- Fundación Española de Nutrición. Calabaza. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/calabaza.pdf
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.