Rețete delicioase de chiftele de crab
Rețetele de chiftele de crab sunt o specialitate delicioasă din Maryland, Statele Unite ale Americii. După cum sugerează și numele, chiftelele conțin carne de crab tocată, sub formă de pastă. În acest articol, îți vom împărtăși două rețete ușoare de chiftele de crab, pe care le vei adora!
Rețete delicioase de chiftele de crab
După cum am menționat mai sus, acest fel de mâncare este caracteristic zonei golfului Chesapeake, în statele nord-americane Maryland și Virginia. De obicei, este făcut din carne de crab albastru, care este tipic zonei. Cu toate acestea, poți folosi și alte specii de crab.
De fapt, este aproape un „hamburger” din carne de crab, motiv pentru care oamenii îl servesc, de obicei, într-o chiflă cu ketchup sau sos tartar. Cu toate acestea, există multe forme diferite de prezentare, în funcție de stilul restaurantului.
Știi care sunt proprietățile nutriționale ale crabului și beneficiile sale pentru sănătate?
Citește și:
Proprietățile cărnii de crab
Crabul este bogat în minerale precum iodul, magneziul și seleniul. Consumul de crab poate ajuta la îmbunătățirea funcționării sistemului nervos, muscular și imunitar. De asemenea, carnea de crab este o sursă de acizi grași și vitamine sănătoase, precum vitaminele E și B3.
Carnea de crab conține doar 90 de calorii la 100 de grame, ceea ce înseamnă că este perfectă pentru dietele sănătoase.
Iată și alte beneficii ale consumului de carne de crab:
- Mai mult de 70% din crab este apă, ceea ce înseamnă că acest aliment contribuie la hidratare.
- Este sărac în grăsimi.
- Conține antioxidanți naturali.
Cu toate acestea, crabul este bogat în sodiu, așadar experții nu-l recomandă persoanelor cu probleme cardiovasculare. De fapt, din acest motiv, experții recomandă consumul cu moderație.
Chiftele de crab
Prima rețetă: coapte și cu un praf de piper
Ingrediente
- 500 g de carne de crab (doar carnea)
- ½ lingură de sare
- ½ lingură de piper
- 30 ml de ulei de măsline
- 3/4 cană de pesmet
- Un praf de boia
- 3 linguri de maioneză
- 4 fire de ceapă verde
- 4 linguri de ardei gras roșu
- 1 lingura de pătrunjel tocat
Mod de preparare
- Mai întâi, gătește carnea de crab timp de aproximativ cinci minute. După acest interval de timp, vei vedea că dobândește culoarea roșie caracteristică. Asta înseamnă că este gata de utilizare.
- În acest moment, poți preîncălzi cuptorul la 230 °C. În acest fel, va atinge temperatura potrivită în timp ce pregătești chiftelele de crab.
- După aceea, călește ceapa verde și ardeiul (spălat și tocat în bucăți mici) într-o tigaie cu uleiul de măsline.
- Apoi, pune sarea, piperul, pesmetul, boiaua și pătrunjelul într-un castron și amestecă bine.
- Apoi, adaugă ceapa verde și ardeiul și continuă să amesteci totul foarte bine.
- După aceea, adaugă carnea de crab și maioneza și asigură-te că totul este bine integrat.
- Ia o parte din amestec cu mâinile și formează chiftele.
- Apoi, dă chiftelele prin pesmet. Așază chiftelele de crab în tava cuptorului și coace-le timp de 12-15 minute, până când sunt rumenite.
Încearcă și:
A doua rețetă: prăjite și cu puțină lămâie
Crabul merge perfect cu lămâia. Prin urmare, nu rata această rețetă!
Ingrediente
- 4 fire de ceapă verde
- 1 lingură de maioneză
- 1 lingură de coajă de lămâie
- 1/4 lingură de piper proaspăt
- Sare (un praf, deoarece crabul este bogat în sodiu)
- 1 lingură de pătrunjel tocat
- 1 ou bătut
- 2/3 cană de pesmet
- 500 g de carne de crab
- Ulei de măsline
Mod de preparare
- Pentru a face această rețetă, trebuie să urmezi aceiași pași ca mai sus. Însă, în acest caz, nu adăuga ardei, ci coajă de lămâie și un ou bătut.
- Odată ce toate ingredientele sunt bine amestecate, încălzește o tigaie cu mult ulei. Apoi, ia o parte din amestec, fă o chiftea și prăjește-o.
- Prăjește fiecare chiftea de crap timp de aproximativ trei minute pe fiecare parte, până când se rumenește.
Nu uita faptul că unul dintre secretele succesului acestor rețete de chiftele de crab este sosul care le va însoți. Fie că este vorba de iaurt simplu, ketchup, maioneză sau ceva mai complicat, cum ar fi sosul tartar sau remoulade, acesta va face diferența. De asemenea, nu uita să pui alături și o salată răcoritoare!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ryota Hosomi et al. “Seafood Consumption and Components for Health” Glob J Health Sci. 2012 May; 4(3): 72–86.
- Fundación Española de Nutrición, Cangrejo de río, s.f. https://studylib.es/doc/4820630/cangrejo-de-r%C3%ADo—fen.-fundaci%C3%B3n-espa%C3%B1ola-de-la-nutrici%C3%B3n
- Daniel de Luis, “Cangrejo, un crustáceo de agua dulce”, 2018. http://www.ienva.org/web/index.php/es/nutrition-news/1074-cangrejo-un-crustaceo-de-agua-dulce
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.