Chiftele de merluciu și creveți în sos verde
În general, nu schimbăm prea des modul în care pregătim peștele acasă. Însă astăzi avem o alternativă delicioasă la rețetele clasice cu pește pentru a ieși din rutină: chiftele de merluciu și creveți în sos verde. Simplu și gustos! Poate părea complicat să faci chiftele cu pește, în special de merluciu. Dar vei vedea că, dacă urmezi instrucțiunile noastre, nu este deloc greu.
Cum să prepari chiftele de merluciu și creveți în sos verde
Chiftelele de merluciu nu sunt doar delicioase, ci și foarte hrănitoare. Peștele este o sursă excelentă de omega 3, un acid gras esențial necesar pentru combaterea și prevenirea bolilor cardiovasculare și bun pentru sănătatea creierului. Pătrunjelul din sosul verde oferă o cantitate ridicată de antioxidanți și vitamina C, K, A, acid folic și fier.
Încearcă și:
Rețetă pentru sos verde
Este important să prepari sosul înainte de a pregăti rețeta principală, deoarece acesta va acoperi chiftelele de merluciu și creveți. O parte din contrastul și aroma rețetei provine din acest amestec de ierburi tocate și o notă de ulei de măsline.
Ingrediente
- 2 tulpini de arpagic sau ceapă verde
- 1/2 cană de vin alb (125 ml)
- 1 cană de supă de legume (250 ml)
- 2 vârfuri de cuțit de piper negru măcinat
- 2 linguri de ulei de măsline extravirgin (30 ml)
- 1 lingură de pătrunjel proaspăt tocat (15 g)
Mod de preparare
- Pune o lingură de ulei de măsline extravirgin într-o tigaie la foc mediu.
- Apoi, taie ceapa în bucăți mici și pune-o în tigaie.
- Adaugă un vârf de cuțit de sare și amestecă totul cu o lingură de lemn.
- Când ceapa devine transparentă, toarnă cana de vin alb și lasă tot alcoolul să se evapore.
- Adaugă lingura de pătrunjel proaspăt tocat.
- Adaugă supa de legume și acoperă vasul, redu focul și lasă totul să fiarbă 10 minute.
Îți recomandăm:
Rețetă pentru chiftele de merluciu și creveți
Ingrediente
- 2 fileuri de merluciu dezosat (aproximativ 375 g)
- 10 creveți proaspeți (aproximativ 250 g)
- 1 gălbenuș de ou
- Coajă de lămâie
- 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat (30 g)
- 2 linguri de făină de năut (30 g)
- 1 lingură de fenicul măcinat (15 g)
- 2 lingurițe de usturoi tocat (10 g)
- 1 vârf de cuțit de pudră de chimen
Mod de preparare
- Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să cureți foarte bine fileurile de merluciu. Îndepărtează pielea și oasele.
- Apoi, folosește un robot de bucătărie în care să pui fileurile și creveții.
- Adaugă coaja de lămâie, usturoiul tocat, sarea și piperul.
- Adăugă puțin câte puțin următoarele ingrediente: pătrunjel tocat, fenicul măcinat și o notă de pudră de chimen.
- După aceea, adaugă gălbenușul de ou împreună cu făina de năut. Amestecă totul foarte bine până obții un aluat consistent și fin.
- Este important ca aluatul să aibă consistența potrivită pentru a putea modela chiftelele de merluciu și creveți cu mâinile.
- Într-un vas separat, toarnă restul de făină de năut și rostogolește bilele de aluat în aceasta.
- Pentru a le găti, rumenește-le într-o tigaie antiaderentă cu ulei de măsline până devin maro auriu.
- Dacă vrei ceva mai ușor, așază-le într-o tavă și pune-le în cuptor la 170 °C (340 °F) timp de aproximativ 20 de minute.
- Așază chiftelele și sosul verde pe farfurie și servește. Poftă bună!