Să avem din nou încredere în iubire când am fost răniți
 

Să avem din nou încredere în iubire când am fost răniți

Nu este ușor să avem încredere din nou în dragoste dacă am experimentat o dezamăgire. Ce aspecte trebuie luate în considerare pentru a recâștiga siguranța?
Să avem din nou încredere în iubire când am fost răniți

Ultima actualizare: 01 februarie, 2022

Vorbim de o emoție intensă, sinceră și universală. Uneori nu se termină așa cum ne-am dori, ceea ce ne provoacă durere. Orice trădare este trăită ca ceva care contrazice propriile așteptări. Cum să avem din nou încredere în iubire?

Este adevărat că, pe tot parcursul vieții, ne vom afla de mai multe ori în situația de a fi nevoiți să ne asumăm dezamăgirea. Este o experiență umană în fața căreia este imposibil să ne izolăm sau să ne ascundem într-o bulă.

Deși vrem să ne protejăm și să închidem ușile, mai devreme sau mai târziu vom fi expuși acestei împrejurări. Iar când apare dezamăgirea, ne întrebăm dacă ne mai putem recupera. Este posibil?

Să avem din nou încredere în iubire când am fost răniți

Bărbat care are încredere în iubire

 

Unii oameni trăiesc cu cicatrici invizibile. Sunt răni în suflet care îi însoțesc și care au legătură uneori cu o copilărie traumatizantă sau cu o relație care nu a mers bine. Fără îndoială, legăturile emoționale ne pot dezamăgi profund.

În astfel de momente nu numai că apar emoții precum tristețea, ci și furia capătă putere. Înfruntarea unor astfel de sentimente este necesară dacă vrem să întoarcem pagina și să mergem mai departe.

Oamenii sunt entități imperfecte care par să știe totul, considerându-se adesea imuni la greșeli sau eșec. Dar acea armură excelentă este o simplă ficțiune.

Prin urmare, acceptarea faptului că suferința face parte din viață ne poate ajuta să înțelegem mai bine dezamăgirea. Avem dreptul să plângem, să țipăm… și, bineînțeles, să ne ridicăm, să avem din nou încredere.

Dar cum facem asta? Cum putem să avem din nou încredere în iubire?

Trebuie să credem în noi înșine

Primul pas pentru a ne reîncrede în ceilalți este să credem în noi înșine. După un eșec sentimental, de exemplu, propria stimă de sine este afectată și rănită. Așa că, va fi esențial să o „reconstruim” din interior. Dacă prețuim capacitățile și punctele forte care ne definesc, ne va fi mai ușor să privim înainte.

Cu alte cuvinte, în momentul în care ne amintim cine suntem, ne deschidem către alți oameni și ne recăpătăm siguranța.

Trebuie să lăsăm temerile în urmă

Tânără care numai are încredere în iubire

 

Ce se întâmplă dacă lăsăm deoparte fricile, îndoielile și fatalismul? Este adevărat că atunci când cineva ne trădează, există un anumit „substrat” de furie și resentimente. Sunt pietre care se află în mijlocul drumului și care ne fac să ne împiedicăm când mergem. Dar, dacă alegem să ocolim acele gropi?

Unii aleg să stea acasă și să nu socializeze. Unii își propun să nu se îndrăgostească din nou. Sub motto-ul „nu simți ca să nu suferi”, fricile sunt anesteziate, dar nu depășite.

Trebuie să iertăm

Cu toții merităm să fim fericiți. Atunci de ce să nu încercăm? Este timpul să închidem rănile și să iertăm, să lăsăm în urmă ceea ce a durut atât de mult.

Uitarea unor astfel de dezamăgiri este secretul eliberării de sine. Trecutul a trecut și nu se va întoarce să ne facă rău.

Când soarele răsare în sfârșit

Cu calm, ne vom confrunta cu un proces de recuperare care necesită timp. Momentele de singurătate și lacrimi vor fi și ele parte din această provocare. Cu toate acestea, zi de zi vom face progrese mici, dar importante. Încrederea va reveni și ne va strânge din nou mâna.

Alegem să iubim din nou?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.