Sfaturi pentru a face sex când nu ești singur acasă
 

Sfaturi pentru a face sex când nu ești singur acasă

Nu avem întotdeauna un spațiu intim pentru a locui cu partenerul nostru. Prin urmare, a ști să te adaptezi este crucial pentru a putea avea relații sexuale, chiar dacă sunt și alți oameni acasă.
Sfaturi pentru a face sex când nu ești singur acasă
Elena Sanz

Scris și verificat de psihologul Elena Sanz.

Ultima actualizare: 23 ianuarie, 2023

Nu toată lumea își permite să locuiască alături de partener într-un spațiu exclusiv. Acest lucru poate face dificilă găsirea momentelor de intimitate în cuplu și, pe termen lung, poate deteriora calitatea relației. Prin urmare, îți oferim cele mai bune sfaturi pentru a face sex când nu ești singur acasă!

Unii oameni nu se simt confortabil când vine vorba de întreținerea relațiilor sexuale dacă în casă sunt și alte persoane, fie că sunt colegi de cameră, copii sau alte rude. Totuși, intimitatea nu trebuie abandonată din acest motiv.

Deși trebuie să fim respectuoși când vine vorba de conviețuire, beneficiile relațiilor sexuale atât la nivel individual, cât și la nivelul legăturii afective sunt numeroase. Din acest motiv, este important să nu neglijezi acest aspect și să încerci să te adaptezi circumstanțelor.

Sfaturi pentru a face sex când nu ești singur acasă

Recurge la sexul oral

Cuplu care face sex oral
Sexul oral poate fi o modalitate bună de a te bucura de intimitate.

Sexul oral este o alternativă interesantă atunci când sunt și alți oameni acasă. În primul rând, ne ajută să ieșim din rutină și să trăim senzații noi. De asemenea, ne permite să fim mai discreți, tăcuți și, prin urmare, mai respectuoși cu restul căminului.

Păstrează liniștea

Indiferent de practica sexuală, tăcerea este esențială atunci când în casă sunt și alte persoane. Astfel, evităm să fim surprinși, întrerupți sau învinuiți de lipsă de decență.

Prin urmare, deși uneori este dificil să controlăm gemetele de plăcere, trebuie să facem un efort. Ceea ce se întâmplă în intimitate trebuie să rămână doar între participanți.

Ai grijă ca patul să nu scârțâie

Manifestările noastre sonore nu sunt singurele care pot deranja. Verifică dacă sunetul saltelei (și al oricărui alt element al patului, cum ar fi tăblia) nu deranjează pe nimeni.

Dacă zgomotul nu poate fi evitat, fă sex într-o altă locație, fără a deranja ceilalți membri ai gospodăriei.

Alege pozițiile tradiționale

Rutina este unul dintre principalii dușmani ai sexului. Totuși, este de preferat să rezervi creativitatea pentru momente în care nu este nimeni acasă. Alege poziții tradiționale și discrete.

Fă sex la orele dimineții

Ora aleasă este o problemă relevantă. În anumite momente ale zilei, activitatea în casă este sporită și riscul să de a fi descoperit crește. Alege orele în care cei din casă dorm. Totuși, nu deranja somnul celorlalți.

Pune-ți telefonul pe silențios

Oprirea notificărilor telefonului mobil este o practică importantă atunci când vrem să avem un moment de intimitate în cuplu. În acest fel, ne vom putea concentra pe prezența și compania celuilalt. În plus, sunetele nu vor atrage atenția celor din casă.

Sfaturi pentru a face sex acasă când ai copii mici

Cuplu care face sex
Cuplurilor cu copii mici le poate fi mai dificil să găsească spațiu și timp pentru a face sex.

Copiii sunt foarte dependenți de adulți. Au nevoie de atenție și supraveghere aproape constant. Chiar și așa, există câteva sfaturi pentru a nu neglija viața sexuală de cuplu atunci când ai copii mici.

Creează o rutină

Rutinele și programele sunt pozitive și necesare pentru copii, deoarece le oferă siguranță și stabilitate. În plus, îți va fi mai ușor să planifici o întâlnire intimă. Noaptea, după ce copiii adorm, poți face sex în liniște cu partenerul tău.

Anticipează

Previziunea ne poate scuti de multe necazuri și neplăceri. Așadar, înainte de a începe, trebuie să ne asigurăm că avem tot ce ne trebuie pentru a nu fi nevoiți să părăsim dormitorul mai târziu. Desigur, nu trebuie să uităm să închidem ușa.

Dă dovadă de discreție totală

Fii discret și tăcut. Copiii nu trebuie să audă nimic care ar putea să-i alarmeze sau să-i determine să ceară atenție.

O chestiune de preferințe

În ciuda tuturor celor de mai sus, există persoane care nu vor să facă sex atunci când sunt și alți oameni acasă. În acest caz, nu este nevoie să insiști. Sexualitatea trebuie să provoace plăcere ambilor parteneri. În timp, vor apărea noi spații intime. Menține legătura de cuplu prin manifestări de afecțiune și comunicare.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Torres, M. R. M., Cortés, M. G., & Heredia, M. E. R. (2017). La satisfacción marital y los recursos psicológicos en las parejas con y sin hijos pequeños en pro del bienestar familiar. Uaricha10, 79-96.
  • Brewer, G., & Hendrie, C. A. (2011). Evidence to suggest that copulatory vocalizations in women are not a reflexive consequence of orgasm. Archives of Sexual Behavior40(3), 559-564.
  • Lorenz, T. K., Heiman, J. R., & Demas, G. E. (2018). Interactions among sexual activity, menstrual cycle phase, and immune function in healthy women. The Journal of Sex Research55(9), 1087-1095.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.