9 simboluri importante în Feng Shui și semnificația lor
 

9 simboluri importante în Feng Shui și semnificația lor

Unele dintre principalele simboluri Feng Shui sunt pisica norocoasă, cocorul, boul și bujorii. Află de ce!
9 simboluri importante în Feng Shui și semnificația lor

Ultima actualizare: 02 iulie, 2023

Dacă ești pasionat/ă de această filozofie, trebuie să știi care sunt cele mai importante simboluri în Feng Shui. Ele atrag energia pozitivă în casă și fac ca lucrurile să decurgă bine pe toate planurile. Scopul Feng Shui-ului este de a echilibra energiile pentru a genera armonie, prosperitate, noroc și înțelepciune.

9 simboluri importante în Feng Shui și semnificația lor

După cum explică David Daniel Kennedy în cartea Feng Shui for Dummies, există doi termeni pe care trebuie să-i înțelegem:

  • Feng, care înseamnă „vânt”
  • Shui, care înseamnă „apă”

Ambele elemente circulă pe pământ și satisfac nevoile vitale ale ființelor umane. Ele reprezintă chi sau forța vitală. Fiecare dintre obiectele folosite în Feng Shui are o semnificație și stimulează forța vitală. În plus, în funcție de obiectiv, acestea trebuie plasate în anumite locuri și în anumite poziții.

1. Broasca prosperității

Broasca Feng Shui cu bani în gură

 

După cum indică și numele, broasca este direct legată de avere și prosperitate în sens economic. Acest element reprezintă natura și luna și atrage norocul în casă sau în afaceri.

Broasca râioasă cu doar trei picioare stă pe o bază de monede, care simbolizează fluxul bogăției. Unde se pune? Este important ca broasca să fie amplasată la ușa din față a casei sau a biroului.

În ceea ce privește poziția, aceasta depinde de obiectiv. Dacă vrei să ai succes profesional, îndreaptă broasca spre nord. Dacă vrei să ai mai mulți bani, pune-o spre sud-est.

2. Pisica norocoasă

Pisica pe lista de simboluri importante în Feng Shui

 

Pisica norocoasă sau maneki-neko este un simbol Feng Shui legat de prosperitate, avere și bani. Prin urmare, se găsește adesea la intrarea principală sau lângă casa de marcat.

Lăbuța ridicată simbolizează o chemare explicită a banilor. Pisica alungă spiritele rele care pot amenința succesul datorită capacității sale de a vedea noaptea. Orientați lăbuța ridicată spre sud-est, pentru a atrage bogăția și pentru a proteja casa de boli.

3. Cocorul

Cocorul pe lista de simboluri importante în Feng Shui

 

În cultura chineză, păsările înseamnă noroc. Cocorul Feng Shui este un simbol al nobilimii, longevității, dragostei, loialității, fericirii și sănătății.

Poate fi prezent într-un tablou sau poți cumpăra un cocor din porțelan alb. Pune-l în partea de sud a casei. Acesta este modul de a atrage înțelepciunea și fericirea.

4. Elefantul

Elefant Feng Shui

 

Continuăm lista de simboluri importante în Feng Shui cu elefantul. Elefanții sunt animale considerate înțelepte, puternice și prospere. Simbolizează norocul și rațiunea, așa că trebuie așezați într-o zonă înaltă a casei. Pot sta deasupra șemineului.

În plus, elefanții trebuie să aibă trompa îndreptată în sus, pentru a aduce noroc. De asemenea, este necesar să privească spre ușă subtil, pentru a lăsa energiile bune să intre și pe cele negative să iasă.

5. Dovleacul wu-lou

Dovleacul Feng Shui aducător de noroc

 

În Feng Shui, dovleacul wu-lou sau tărtăcuța este un simbol sacru asociat cu sănătatea. În China este folosit după scobire și pentru depozitarea alimentelor și a medicamentelor, deoarece are forma unei sticle.

Dovleacul elimină boala și ghinionul. El previne moartea, accidentele și nenorocirile. Este utilizat în diferite moduri:

  • Agățat în casă sau în companii
  • Brățări
  • Pandantive

6. Bujorii

Bujori în vază

 

Bujorii sunt flori frumoase foarte apreciate în Feng Shui. Sunt legați de abundență, bogăție, noroc și prosperitate. Sunt un simbol al fericirii, iubirii și feminității.

Pentru a profita de potențialul lor, trebuie să alegi cele mai frumoase flori, sa le împarți în mai multe buchete și să le așezi în fiecare colț al casei în vază. Așa vei atrage dragostea. Nu lăsa niciodată bujorii să se ofilească!

7. Boul

Boul pe lista de simboluri importante în Feng Shui

 

În Feng Shui, boul este legat de putere, succes și abundență, în special în afaceri. Este un animal foarte muncitor, așa că este venerat pentru atragerea prosperității în familie.

Boul trebuie să stea în colțul de sud-est al casei sau al afacerii. Poate fi dăruit celor proaspăt căsătoriți, absolvenților sau colegilor.

8. Peștii koi

Pești koi în acvariu

 

Peștele koi este legat de noroc și prosperitate. Alegeți un acvariu cu nouă pești sau un alt număr multiplu de nouă. De asemenea, este important ca cel puțin unul dintre pești să fie negru.

Dacă nu îți plac acvariile, poți folosi acest simbol într-o imagine. Pentru a atrage dragostea și abundența, folosește o imagine cu doi pești koi apropiați.

9. Lin Chi

Lin chi pe lista de simboluri importante în Feng Shui

 

Lin chi este unul dintre cele mai puternice simboluri Feng Shui. Are cap de dragon, corp de cal și piele cu solzi de pește.

Lin chi înseamnă protecție, sănătate și prosperitate. Se spune că este foarte loial și că va proteja casa împotriva oricărei energii negative și împotriva spiritelor rele.

Lin chi trebuie amplasat în camera de zi, în birou sau în mașină. De asemenea, este o idee grozavă să-l oferi cadou de casă nouă.

Care dintre aceste simboluri importante în Feng Shui vă place cel mai mult?

Feng Shui are multe simboluri, dar le-am enumerat doar pe cele mai importante. Dacă te pasionează această filozofie orientală, acum știi care sunt obiectele și simbolurile pe care le poți folosi în casa, biroul sau afacerea ta pentru a spori chi-ul și a atrage tot ce e mai bun în viață.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.