Slăbește cu suc de morcovi și portocale - Doza de Sănătate
 

Slăbește cu suc de morcovi și portocale

Deși următoarea băutură este foarte bogată în vitamine, nu trebuie sub nicio formă să o consumi în locul unei mese complete. Sucul cu morcovi, portocale și pătrunjel este menit să-ți completeze dieta, nu să fie o componentă majoră a acesteia.
Slăbește cu suc de morcovi și portocale
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

În ultimii ani, sucurile naturale au devenit din ce în ce mai populare. Unul dintre principalele motive ale acestui fenomen este faptul că sucurile ne ajută să pierdem în greutate într-un mod sănătos, fără a fi nevoie să ne înfometăm. Unul dintre ele este următorul suc de morcovi și portocale.

În general, sucurile naturale au un conținut scăzut de calorii, fiind însă bogate în vitamine, minerale, antioxidanți și alți nutrienți esențiali ce susțin pierderea în greutate.

În articolul de azi dorim să-ți prezentăm o rețetă delicioasă—îți vom explica cum poți să prepari un suc de morcovi și portocale care te va ajuta să scapi rapid de kilogramele în plus.

Care sunt beneficiile oferite de următorul suc de morcovi și portocale?

Combinând aceste două ingrediente, vei obține o băutură detoxifiantă care îți îmbunătățește starea generală de sănătate, facilitând pierderea în greutate. Citește în continuare și ia aminte!

Atât morcovii, cât și portocalele aprovizionează organismul cu o cantitate semnificativă de antioxidanți ce susține eliminarea toxinelor care contribuie la depunerea grăsimii. Ca să înțelegi cum te ajută următorul suc de morcovi și portocale să pierzi în greutate, îți vom explica proprietățile fiecărui ingredient în parte.

Beneficiile morcovilor pentru pierderea în greutate

Suc de morcovi și portocale bogat în antioxidanți

Morcovii au devenit unul dintre cele mai importante alimente curele de slăbire. Motivul este faptul că această legumă este bogată în fibre ce facilitează digestia și eliminarea deșeurilor din organism, ajutându-l să funcționeze corespunzător.

Mai mult, morcovii sunt foarte sățioși, prevenind mâncatul între mese și consumul excesiv de calorii. Acest aliment stimulează detoxifierea, activează enzimele digestive și îmbunătățește abilitatea organismului de a elimina deșeuri.

Morcovii sunt un diuretic excelent, ajutând rinichii să elimine retenția de apă prin intermediul urinei. Aceștia sunt bogați în vitamine, minerale și apă, dar săraci în grăsimi și calorii.

Totodată, morcovul este un aliment termogen, adică poate îmbunătăți abilitatea organismului de a arde calorii, facilitând pierderea rapidă în greutate. În plus, această legumă are un index glicemic redus și este bogat în beta-caroten, vitamina A și potasiu.

Beneficiile portocalelor pentru pierderea în greutate

Suc de morcovi și portocale 100% natural

Portocala este una dintre cele mai bune surse de vitamina C. Astfel, acest fruct întărește sistemul imunitar și previne dezvoltarea mai multor boli.

În același timp, portocalele sunt bogate în antioxidanți, care contribuie la regenerarea celulară, mențin sănătatea cardiovasculară și contribuie la sănătatea pielii.

Portocalele sunt foarte utile dacă vrei să pierzi în greutate. Acestea îmbunătățesc digestia, facilitează eliminarea toxinelor din organism și ajută la buna funcționare a ficatului.

În plus, portocalele conțin acizi, antioxidanți și fibre caree accelerează metabolismul, ajutându-te să arzi mai multe calorii și să slăbești.

Cum se prepară acest suc de morcovi și portocale ce susține pierderea în greutate?

Acum că ai aflat care sunt beneficiile principalelor două ingrediente ale acestui suc de morcovi și portocale, îți vom prezenta pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a-l prepara, astfel încât să poți profita la maxim de toate proprietățile sale.

Ingrediente

Suc de morcovi și portocale cu pătrunjel
 • 2 portocale
 • 2 morcovi
 • 1 cană (200 ml) de apă
 • 1 mână de pătrunjel

Mod de preparare

Acest suc de morcovi și portocale nu necesită ingrediente costisitoare
 • Pasul 1: Îndepărtează frunzele de pe tulpinile de pătrunjel.
 • Pasul 2: Toacă morcovii.
 • Pasul 3: Taie portocalele în jumătăți.
 • Pasul 4: Stoarce sucul portocalelor.
Suc de morcovi și portocale ușor de preparat
 • Pasul 5: Adaugă morcovii și pătrunjelul într-un robot de bucătărie.
 • Pasul 6: Adaugă cana de apă și sucul de portocale.
 • Pasul 7: Procesează ingredientele timp de câteva minute, până obții o băutură omogenă.
 • Pasul 8: Adaugă câteva cuburi de gheață și servește sucul.

Nu uita!

Acest suc de morcovi și portocale este ideal pentru a susține o dietă pentru slăbit, dar nu este o „băutură-minune” ce te va ajuta să pierzi în greutate peste noapte. Dacă îl vei include în dieta ta zilnică, își vei stimula metabolismul și vei arde mai multe calorii.

Pentru a obține cele mai bune rezultate posibile, bea suc de morcovi și portocale pe stomacul gol. Sub nicio formă nu trebuie să-l servești în locul unei mese complete. Nu uita, această băutură este doar un supliment alimentar!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0310-7
 • Pons, E., Alquézar, B., Rodríguez, A., Martorell, P., Genovés, S., Ramón, D., … Peña, L. (2014). Metabolic engineering of β-carotene in orange fruit increases its in vivo antioxidant properties. Plant Biotechnology Journal. https://doi.org/10.1111/pbi.12112
 • Sharma, K. D., Karki, S., Thakur, N. S., & Attri, S. (2012). Chemical composition, functional properties and processing of carrot-A review. Journal of Food Science and Technology. https://doi.org/10.1007/s13197-011-0310-7
 • Charles, D. J. (2012). Parsley. In Handbook of Herbs and Spices: Second Edition. https://doi.org/10.1533/9780857095671.430

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.