Stilul vestimentar în straturi: cum să fiți la modă?
 

Stilul vestimentar în straturi: cum să fiți la modă?

Stratificarea este o tendință care promovează suprapunerea articolelor de îmbrăcăminte pentru a crea look-uri diferite. Să învățăm cum să folosim stilul vestimentar în straturi!
Stilul vestimentar în straturi: cum să fiți la modă?

Ultima actualizare: 14 aprilie, 2023

Stilul vestimentar în straturi sau suprapunerea articolelor de îmbrăcăminte nu se aplică doar iarna. Și vara puteți să purtați mai mult de un strat de îmbrăcăminte fără a suferi din cauza căldurii. Acest stil presupune utilizarea unor piese formale alături de articole relaxate.

Nu este nerezonabil și nici nu arată rău să combinați o rochie cu o cămașă supradimensionată sau să îndrăzniți să purtați pantaloni cu fustă. În plus, odată cu suprapunerea, scoateți din dulap piese vestimentare pe care nu le-ați mai purtat în ultima vreme.

Stilul vestimentar în straturi: un trend de mare succes

Suprapunerea sau stratificarea este tendința de a pune unele articole de îmbrăcăminte peste altele, după cum detaliază Glosarul de modă. În practică, este vorba despre un joc cu hainele pentru o obține un look inedit.

Dacă este frig, hainele călduroase suprapuse sunt un mare avantaj. Când temperaturile sunt ridicate, suprapuneți țesături răcoroase și acordați prioritate textilelor care îndeplinesc scopul stratificării fără a provoca disconfort.

Puteți combina orice haine. Stilul vestimentar în straturi acoperă chiar și încălțămintea, așa că este indicat să purtați ciorapi groși și înalți cu sandale sau pantofi cu toc.

Sandale cu șosete
Dacă îndrăzniți, stilul stratificat se aplică și încălțămintei.

Recomandări de bază pentru stilul vestimentar în straturi

Deși nu există reguli stricte, există câteva considerații care fac ca ținutele să fie un succes. Piesa de bază trebuie să iasă în evidență.

Dacă nu vreți să creați un efect de volum, optați pentru haine pe corp și completați-le cu curele. Alte recomandări pentru succesul stratificării sunt următoarele:

  • Folosiți diferite texturi.
  • Nu exagerați cu numărul de articole. Folosiți maxim 3.
  • Armonizați culorile, ținând cont chiar și de accesorii.
  • Purtați haine care variază în lungime, astfel încât să iasă în evidență separat.
  • Ordinea texturilor este importantă: tricou, cămașă și un cardigan deasupra.
  • Preveniți disproporțiile, echilibrând straturile în felul următor: dacă suprapuneți articole în partea de sus, purtați îmbrăcăminte strâmtă în partea de jos și invers.

Modalități de a purta haine în straturi

Pentru a crea ținute stratificate, trebuie să aveți în dulap pulovere, sacouri, blugi, cămăși și tricouri. Rochia este o piesă care admite multiple transformări prin suprapunere.

Rochii cu pantaloni

Profitați de rochiile lungi cu deschideri în lateral sau de cămășile supradimensionate. Purtați-le cu pantaloni și o centură în talie.

Veste cu rochii

În cazul rochiilor în stil cămașă, adăugați veste de in. Este un look romantic și casual, potrivit pentru viața de zi cu zi. Puteți purta și o jachetă de blugi .

Țesături transparente și cămăși

Țesăturile semi-transparente sunt potrivite pentru un aspect stratificat, mai ales vara. Body-urile sau jambierele cu o cămașă din tul sunt o alternativă excelentă alături de fuste sau pantaloni.

Rochii peste rochii

Puneți o rochie din tul peste alta dintr-o țesătură opacă. Rochiile pot fi de aceeași lungime sau nu.

Cămăși și pulovere

Cămășile pot fi purtate cu pulovere deasupra. Pentru partea de jos, alegeți o pereche de blugi skinny.

Stilul vestimentar în straturi potrivit toamna
Blugii sunt soluția optimă pentru partea inferioară a stilului vestimentar în straturi.

Fuste și pantaloni

Pentru o ținută mai îndrăzneață, alegeți pantaloni cu o fustă mini. În partea de sus, purtați cămăși extra lungi cu imprimeuri izbitoare, deloc monotone.

Topuri sau cămăși cu rochii

Este o combinație asemănătoare cu cea a rochiilor cu veste, dar suprapunerea are loc doar în partea de sus.

Rochiile fără bretele pot fi stratificate, adăugând cămăși cu mâneci scurte deschise, cu pieptul la vedere.

Stilul vestimentar în straturi necesită accesorii

Nicio suprapunere de îmbrăcăminte nu este completă fără accesorii. După cum susține un articol publicat de Fundacion para el Desarrollo Educativo, aceste elemente definitivează stilul și oferă originalitate.

Colierele triple și de diferite lungimi, curelele simple sau cu detalii, chokerele și seturile de brățări personalizează look-ul. În ceea ce privește pantofii, cu excepția cazului în care ocazia este formală, nu există restricții privind purtarea adidașilor, cizmelor sau botinelor.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.