Tratament pentru migrene cu Reyvow - Doza de Sănătate
 

Tratament pentru migrene cu Reyvow

Reyvow este un medicament nou pentru pacienții cu migrene. A trecut mult timp de când a fost aprobat un medicament nou în acest domeniu al medicinei, iar acest lucru reprezintă un avans considerabil. Îți vom spune totul despre acest tratament al migrenei în rândurile de mai jos!
Tratament pentru migrene cu Reyvow
Franciele Rohor de Souza

Verificat și aprobat de farmacistul Franciele Rohor de Souza.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Acest tratament pentru migrene cu Reyvow este o descoperire semnificativă. Este primul tratament pentru migrene care a fost aprobat de FDA în mai mult de două decenii.

Reyvow este un medicament care conține ingredientul activ lasmiditan. Mecanismul său de acțiune este diferit de cel al altor medicamente utilizate în tratamentul acut al migrenei.

Este o nouă clasă de tratament pentru migrena acută. Noutatea constă în faptul că este singurul medicament din familia sa cu aprobarea FDA. Deoarece este un agonist al receptorului 5-HT1F, acționează atât central, cât și periferic.

Au avut loc mai multe studii, iar rezultatele au arătat că un procent mai mare de pacienți tratați cu Reyvow au scăpat de migrene la două ore după prima doză, în comparație cu participanții la studiu care au luat un medicament placebo.

Ce este o migrenă?

O migrenă este un tip de durere de cap severă care afectează mai mult femeile. Este o durere localizată cel mai adesea în mijlocul capului. De obicei, implică și alte simptome.

Printre simptomele migrenelor se numără aurele cu greață, vărsăturile și sensibilitatea la lumină. Unele migrene apar fără aură; cele cu aură împiedică adesea indivizii să-și continue activitățile și le diminuează semnificativ calitatea vieții.

Este normal ca pacienții cu migrene să fie supuși mai multor faze de tratament. Experții recomandă combinarea tratamentului medicamentos cu terapii sau tehnici alternative, pentru evitarea efectelor secundare.

Tratament pentru migrene cu Reyvow

Medicamentul vine sub formă de tablete cu două concentrații diferite, de 50 mg și 100 mg. Cele mai frecvente efecte secundare sunt amețelile, oboseala, somnolența, greața, vărsăturile și slăbiciunea musculară.

În plus, deoarece medicamentul acționează asupra sistemului nervos central, în timp ce te afli sub tratament, nu trebuie să conduci sau să efectuezi sarcini care necesită multă atenție. Din acest motiv, trebuie să ai grijă dacă ești nevoit să folosești utilaje cel puțin 8 ore după ce ai luat Reyvow.

Cum funcționează acest tratament pentru migrene cu Reyvow?

Tratament pentru migrene cu Reyvow
A trecut mult timp de când nu a mai fost aprobat un nou medicament pentru tratamentul migrenelor.

Lasmiditan se leagă de receptorul 5-HT1F și acționează atât central, cât și periferic. Funcționează prin reducerea eliberării substanțelor numite neuropeptide. În plus, influențează căile durerii fără vasoconstricție la nivel cerebral.

Medicamentul a fost aprobat pe baza rezultatelor obținute în studiile de fază III, care au implicat un total de 3.177 de pacienți cu migrene, atât cu, cât și fără aură.

FDA a menționat că datele obținute au arătat că pacienții ale căror simptome erau durerea, greața și sensibilitatea la lumină s-au simțit mai bine după ce au luat lasmiditan.

În doar două ore și cu o singură doză, acest medicament a reușit să elimine rapid și complet durerea. De asemenea, este eficient în controlul și ameliorarea simptomelor asociate migrenei, cum ar fi aurele.

Reyvow și migrenele

Migrena te poate împiedica să-ți îndeplinești sarcinile zilnice. Persoanele care suferă de migrene se confruntă cu atacuri care pot fi foarte intense și dureroase, forțându-le să își oprească activitățile zilnice. Cu o singură doză, Reyvow oferă posibilitatea de a elimina rapid și complet durerea din migrena moderată până la severă în doar 2 ore.

Reyvow este un medicament non-opioid și non-narcotic și, conform datelor disponibile în acest moment, utilizarea acestuia nu creează dependență fizică.

Efecte adverse

Tratament pentru migrene cu Reyvow
Pacienții cu migrene încearcă adesea mai multe medicamente până când găsesc unul care se potrivește nevoilor lor.

În general, efectele adverse care pot apărea în timpul administrării acestui medicament sunt ușoare până la moderate. Simptomele care pot apărea cel mai frecvent sunt:

  • Ameţeală
  • Oboseală
  • Senzație de furnicături sau amorțeală
  • Somnolenţă
  • Greață și vărsături

Alte măsuri de precauție care trebuie luate în considerare includ posibilitatea de a dezvolta depresie a sistemului nervos central sau sindrom serotoninergic.

Dificultatea tratamentului migrenei

Reyvow este un medicament care reduce durerea de cap moderată până la severă în decurs de două ore de la administrare. De asemenea, are avantajul de a nu produce fotofobie sau greață. În prezent, reprezintă o descoperire în tratamentul migrenelor, fiind o opțiune excelentă pentru acești pacienți.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.