9 utilizări ale rimelului transparent
 

9 utilizări ale rimelului transparent

Deși rimelul transparent este adesea folosit pentru a oferi genelor un aspect mai natural, este un produs versatil cu multe utilizări Aflați cum puteți folosi rimelul transparent!
9 utilizări ale rimelului transparent

Ultima actualizare: 15 octombrie, 2023

Rimelul transparent este la modă când vine vorba de machiaj. Este versatil și ajută la intensificarea aspectului genelor. Rezultatul natural pe care îl oferă este ideal pentru aproape orice look. De la evidențierea genelor și până la fixarea creionului de ochi, există multe motive pentru care acest produs cosmetic nu trebuie să lipsească din trusa de machiaj. Descoperă 9 utilizări ale rimelului transparent!

9 utilizări ale rimelului transparent

1. Primer pentru gene

Una dintre cele mai importante utilizări ale rimelului transparent este ca primer sau bază pentru gene. Datorită texturii sale dense, permite adăugarea de volum genelor înainte de colorare. Aplicați un strat subțire, lăsați-l să se usuce și treceți la următorul produs.

2. Gene cu aspect natural

Sunt zile în care cu siguranță nu vreți să vă supraîncărcai fața cu machiaj. Indiferent dacă vă grăbiți sau doriți pur și simplu un aspect natural, purtarea rimelului închis la culoare nu este o opțiune. Din fericire, rimelul transparent ajută la ondularea genelor în mod foarte subtil.

Este o alternativă bună pentru genele drepte. Nu adaugă culoare, dar ondulează și oferă volum. Puteți folosi și farduri subtile și un ruj nude.

3. Gene inferioare ondulate

Când folosiți rimel închis la culoare pe genele inferioare, apare așa-numitul „efect panda”, adică pete negre pe piele. Cel mai bine este să ondulați genele inferioare cu un rimel incolor.

4. Aranjarea genelor false

Genele false oferă volum și alungire. Acestea nu au nevoie de produse suplimentare. Chiar și așa, mișcarea, contactul cu anumite substanțe sau frecarea pot ciufuli firele de păr. Pentru a-și recăpăta forma, aplicați un strat de rimel transparent pe genele false.

5. Fixator pentru creionul de ochi

Un truc interesant este folosirea rimelului incolor ca fixativ pentru creionul de ochi. Rimelul transparent sigilează creionul de ochi, astfel încât acesta să reziste mai mult timp pe piele. Aplicați o cantitate mică de gel cu o perie curată.

6. Pieptănarea sprâncenelor

Pe piață, există săpunuri și geluri concepute pentru a da formă și volum sprâncenelor. Totuși, acestea pot fi înlocuite cu un rimel transparent. Peria rimelului transparent este ideală pentru a obține acel efect laminat perfect. În plus, gelul fixează firele de păr și previne ciufulirea acestora.

7. Bază pentru tratamente

Una dintre utilizările rimelului transparent implică aplicarea sa ca bază pentru diverse tratamente. Adăugați puțin ulei de vitamina E în pentru a promova creșterea și întărirea genelor. Aplicați produsul în fiecare seară înainte de culcare cu ajutorul periei.

8. Pregătirea unui rimel colorat

Deși rimelul transparent este adesea asociat cu aspectul natural, poate fi folosit și pentru un machia mai îndrăzneț. Este simplu! Amestecați gelul transparent cu pigmenții colorați pe care îi folosiți pentru ochi. Apoi, aplicați rimelul cu pensula așa cum faceți de obicei.

La final, spălați bine pensula, astfel încât să puteți repeta acțiunea cu altă culoare în viitor. Purtarea genelor colorate este la modă!

9. Baby hair

Baby hair sunt acele fire de păr mai scurte decât restul părului. Ele sunt vizibile adesea pe frunte. Deși pentru mulți sunt enervante, există coafuri la modă care profită de acestea. În acest sens, rimelul transparent poate fi de mare ajutor. Îl puteți aplica pe aceste fire de păr pentru a le controla pentru a crea coafuri în stilul cântărețelor Rihanna și FKA Twigs.

Cum se păstrează rimelul transparent pentru a rezista mai mult timp?

Este important să știți cum trebuie să manipulați și să depozitați rimelul transparent, astfel încât să nu se strice rapid. Puneți în practică următoarele sfaturi:

  • Nu țineți rimelul deschis mult timp: când scoateți peria de prea multe ori la rând, lăsați aerul să intre în tub. Consecința? Rimelul se poate usca mai repede. Prin urmare, atunci când scoateți peria, răsuciți-o ușor. După aplicare, închideți tubul cât mai curând posibil.
  • Evitați îndepărtarea excesului: nu este nevoie să stoarceți pensula înainte de a aplica produsul. Acesta este un obicei care poate deteriora orice mascara.
  • Curățați bine pensula: când combinați rimelul transparent cu un pigment, curățați bine peria înainte de a o introduce în gel. Dacă există reziduuri, acestea se vor acumula în interior, afectând atât caracteristica incoloră, cât și calitatea produsului.
  • Închideți ermetic recipientul: dacă lăsați capacul puțin deschis, rimelul se strică mai repede. Asigurați-vă că îl închideți bine după fiecare utilizare.
  • Evitați să împrumutați produsul: ca orice alt produs de machiaj, în special pentru ochi, rimelul transparent este destinat exclusiv uzului personal. Dacă îl împrumutați cuiva, vă expuneți la infecții.

Ce ar trebui să știți înainte de a cumpăra un rimel transparent

Pe piață, există sute de produse. Ce ar trebui să alegeți? Adevărul este că alegerea depinde de buget și de principalele utilizări ale rimelului transparent.

Dacă îl cumpărați pentru utilizarea pe gene și sprâncene, vă recomandăm să alegeți produse care conțin ingrediente precum aloe vera, glicerina, pudra de mătase și vitamina E. Pe lângă faptul că adaugă volum, acestea sunt hidratante și hrănitoare.

Pentru controla firele de păr scurte sau modelarea genelor false, formulele cu ingrediente de fixare funcționează cel mai bine.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.