12 alimente care prelungesc viața

· 7 iunie 2016

De la începutul timpului, majoritatea oamenilor au căutat o modalitate de a-și menține tinerețea și de a încetini procesul de îmbătrânire. Grație avansurilor tehnologice moderne, în zilele noastre avem la dispoziție diferite metode pentru a avea un aspect fizic tânăr.

Cu toate acestea, niciun leac-minune pentru a ne menține tineri nu ne va ajuta dacă sănătatea noastră este șubredă și nu avem vitalitatea necesară pentru a continua să ne trăim viața din plin. Din fericire, există anumite alimente care prelungesc viața în mod natural și care ne oferă ajutor în acest scop. Citește în continuare pentru a afla care sunt acestea.

Cea mai eficientă modalitate pentru a-ți menține tinerețea și a-ți prelungi viața este să urmezi o dietă sănătoasă și să adopți o rutină de exerciții. Organismul nostru trebuie să fie în formă optimă pentru ca noi să trăim mult și să avem energia necesară vieții de zi cu zi, indiferent de vârstă.

În articolul de azi îți prezentăm 12 alimente care prelungesc viața. Acestea oferă numeroase beneficii pentru organism, motiv pentru care sunt foarte sănătoase.

Include în dieta ta zilnică următoarele alimente care prelungesc viața

Produsele lactate și peștele

Somonul poate fi combinat cu alte alimente care lungesc viața
Peștii au un conținut semnificativ de acizi grași omega-3 și omega-5.

Aceste două alimente care prelungesc viața conțin vitamina D și calciu, nutrienți ce previn dezvoltarea unei boli numite osteoporoză. Osteoporoza afectează persoanele cu vârsta peste 30 de ani și constă în pierderea masei osoase, producând fracturi și diferite leziuni ce afectează sănătatea.

Carnea albă

Carnea de curcan, pui și pește are un conținut caloric cu 25% mai scăzut decât cel al cărnii roșii. Aceste alimente care prelungesc viața facilitează reducerea consumului de grăsimi, protejând în același timp sănătatea.

Conținutul ridicat de zinc și fier al cărnii albe stimulează acțiunea globulelor roșii. Mai mult, cercetările științifice sugerează că, dacă o consumăm regulat, carnea albă poate fortifica și proteja sistemul imunitar.

Fructele roșii

Fructele de pădure sunt și ele alimente care lungesc viața

Fructele roșii au proprietăți antioxidante ce pot preveni infecțiile urinare. Acestea conțin vitamina C și flavonoide ce protejează organismul și previn dezvoltarea bolilor cardiace.

Avocado

Grație conținutului ridicat de vitamine, fructele de avocado au abilitatea de a preveni numeroase boli ce afectează adulții. Acest beneficiu favorizează prelungirea vieții și sporirea vitalității necesare pentru ca organismul să fie sănătos.

Fructele de avocado conțin potasiu și vitaminele A, B1, B2, B3, B6 și D, nutrienți ce ajută la controlarea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac, prevenind astfel dezvoltarea bolilor cardiace.

Broccoli-ul

Și broccoli-ul intră în categoria de alimente care lungesc viața

Broccoli-ul este una dintre cele mai benefice legume în ceea ce privește prevenirea bolilor. Acesta conține vitaminele A și C, ce pot stimula și fortifica sistemul imunitar.

Grație proprietăților acestei legume, consumul de broccoli previne dezvoltarea cancerului și a bolilor cardiace. Mai mult, broccoli-ul este un detoxifiant minunat, putând curăța organismul de impurități.

Șovârful

Studiile au demonstrat că șovârful conține un ingredient activ ce previne inflamarea țesuturilor și a articulațiilor. Șovârful are și abilitatea de a preveni degradarea oaselor și de a fortifica sistemul imunitar.

Usturoiul

Usturoiul și nucile sunt alimente care lungesc viața
Dintre numeroasele componente benefice pentru sănătate ale usturoiului, două ies în evidență: alicina și disulfura de dialil.

Consumând câte un cățel de usturoi (de preferință crud) în fiecare zi, îți vei proteja organismul împotriva cancerului și a bolilor cardiace. Urmând această cură timp de o săptămână, îți vei reduce riscul de a dezvolta cancer de colon. Mai mult, usturoiul stimulează detoxifierea organismului și ajută la prevenirea mai multor boli.

Nucile și fructele deshidratate

Nucile și fructele deshidratate sunt printre cele mai recomandate alimente ce prelungesc viața. Grație conținutului lor bogat de minerale precum potasiu, magneziu, zinc și seleniu, nucile și fructele uscate îți pot îmbunătăți sănătatea, oferind numeroase beneficii organismului tău.

Un studiu științific a demonstrat că cei care consumă câte cinci nuci timp de cinci zile săptămânal au inimi mai sănătoase și un risc scăzut de a dezvolta boala Alzheimer, depresie și scleroză multiplă.

Mierea

Mierea și șovârful sunt și ele alimente care lungesc viața

Mierea este unul dintre cele mai cunoscute alimente care prelungesc viața, având abilitatea să îngrijească atât pielea și părul, cât și restul corpului. Este indicat să utilizezi miere ca îndulcitor în locul zaharurilor.

Mierea poate fortifica inima, vindeca oasele și lupta împotriva impurităților din sânge. Grație abilității sale de a reîntineri sistemul reproducător feminin, acest aliment crește longevitatea.

Germenii de grâu

Germenii de grâu sunt o sursă incredibilă de vitamina E, de complexul de vitamine B și de fier. Consumul acestui aliment este recomandat pentru a-ți îmbunătăți starea generală de sănătate.

Anumite studii au demonstrat că germenii de grâu previn ateroscleroza. Conform altor studii, dacă este consumat zilnic și însoțit de o dietă sănătoasă și de o rutină de exerciții, acest aliment îți poate prelungi viața cu până la cinci ani.