Logo image
Logo image

5 smoothie-uri cu banane și căpșune

4 minute
Dacă îți plac dulciurile, dar nu ai băut până acum smoothie-uri de fructe, îți recomandăm să încerci rețetele de mai jos. 
5 smoothie-uri cu banane și căpșune
Elisa Morales Lupayante

Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

După smoothie-urile verzi de legume, aceste smoothie-uri cu banane și căpșune sunt cea mai bună opțiune, fiind foarte delicioase și hrănitoare.

Bananele sunt preferatele multor persoane, cu siguranță datorită faptului că sunt dulci. Nivelul ridicat de triptofan stimulează producția de serotonină, care îmbunătățește dispoziția.

În plus, bananele conțin potasiu și vitamina B6. Dacă mănânci două banane înainte de un antrenament fizic, vei avea suficientă energie pentru a practica chiar și cele mai solicitante activități. Totodată, aceste fructe reglează glicemia.

În același timp, căpșunele sunt printre cele mai bune surse de vitamina C. În plus, acestea sunt bogate în fibre, acid folic, magneziu și potasiu.

Căpșunele conțin și cantități mari de flavonoide și fitonutrienți. De fapt, culoarea acestor fructe se datorează celor două componente. Căpșunele ajută digestia, albesc dantura și combat iritațiile pielii.

Smoothie-uri cu banane și căpșune

Acum că știi care sunt beneficiile celor două fructe, a venit momentul să înveți cum să prepari câteva smoothie-uri cu banane și căpșune. Mai jos, vei găsi opțiuni pentru toate gusturile, așadar măcar una dintre aceste rețete va fi pe placul tău.

1. Smoothie clasic cu banane și căpșune

Some figure

Acest preparat este considerat a fi un smoothie clasic dintr-un motiv foarte simplu: este foarte răcoritor în zilele călduroase.  Dacă dorești, poți înlocui laptele de vacă cu lapte de migdale sau de cocos pentru a schimba gustul și a obține o băutură mai ușoară.

Ingrediente

  • 1 cub de gheață
  • 1 cană de lapte
  • 1 banană mijlocie
  • 2 linguri de miere
  • 1 cană de căpșune proaspete

Mod de preparare

Procesează toate ingredientele în blender pentru a obține un amestec omogen. Toarnă smoothie-ul într-un pahar și servește-l imediat, deoarece banana se oxidează rapid. 

2. Smoothie cu banane, căpșune și afine

A doua rețeta de pe lista noastră de smoothie-uri cu banane și căpșune este foarte gustoasă și bogată în antioxidanți. Smoothie-ul de mai jos este o opțiune excelentă pentru a hrăni bine copiii, fără a-i obliga să mănânce ceva.

Afinele au puține calorii, dar sunt bogate în fibre, vitamina C și vitamina K. Prin urmare, aceste fructe combat efectele expunerii la soare.

Ingrediente

  • 2 cuburi de gheață
  • 1 banană mijlocie
  • ½ cană afine
  • 2 linguri de miere
  • 2 frunze proaspete de mentă
  • ½ cană de căpșune proaspete
  • 1 cană de lapte cu un conținut scăzut de grăsimi

Mod de preparare

Procesează ingredientele în blender până obții un amestec lichid și omogen. Servește smoothie-ul.

3. Smoothie cu varză furajeră, banane și căpșune

Some figure

Te-ai fi gândit că pe lista de smoothie-uri cu banane și căpșune se află și unul verde? Ei bine, iată că poți găsi o rețetă delicioasă chiar în rândurile care urmează.

Varza furajeră este o legumă cu frunze verzi bogată în nutrienți, al cărei gust se combină excelent cu aromele celor două fructe folosite pentru prepararea acestei băuturi.

Smoothie-ul de mai jos este bogat în antioxidanți și vitamina C. Datorită proprietăților sale, îl recomandăm cu precădere persoanelor cu probleme cardiace.

Ingrediente

  • 2 cuburi de gheață
  • 1 banană mijlocie
  • 2 linguri de miere
  • 2 căni de varză furajeră tăiată mărunt
  • 1 cană de căpșune proaspete
  • 1 cană de lapte de soia sau de migdale

Mod de preparare

Procesează ingredientele în blender până obții un amestec omogen. Toarnă-l într-un pahar și servește-l.

4. Smoothie cu ananas, banane și căpșune

Îți plac aromele dulci, tropicale și delicioase, dar fără adaos de alcool? Atunci următorul smoothie va fi exact pe gustul tău.

Ananasul este o sursă excelentă de vitamina C, mangan, cupru și acid folic. În plus, acest fruct conține bromelaină, un compus care întărește sistemul imunitar și îmbunătățește sănătatea intestinelor.

Ingrediente

  • 1 cub de gheață
  • 1 banană mijlocie
  • ½ cană de ananas tăiat cubulețe
  • ½ cană de căpșune proaspete
  • 1 pahar de lapte cu un conținut scăzut de grăsimi

Mod de preparare

Dă toate ingredientele prin blender până obții un amestec omogen. Servește-l.

5. Smoothie cu ciocolată, banane și căpșune

Some figure

Îți plac căpșunele și bananele învelite în ciocolată? Acest smoothie îți satisface cu siguranță pofta de ceva dulce și cremos cu gust de ciocolată.

Cacaua este considerată a fi un superaliment, deoarece conține o cantitate ridicată de antioxidanți. În plus, aceasta combate depresia. Îți recomandăm smoothie-ul de mai jos dacă ai o stare de tristețe sau apatie.

Ingrediente

  • 2 cuburi de gheață
  • 1 banană mijlocie
  • 2 linguri de miere
  • ½ cană de căpșune proaspete
  • 1 cană de lapte cu un conținut scăzut de grăsimi
  • ½ linguriță de scorțișoară măcinată
  • ½ linguriță de pudră de cacao

Mod de preparare

Dă toate ingredientele prin blender până obții un amestec omogen. Servește băutura obținută.

Ce părere ai despre aceste smoothie-uri cu banane și căpșune pentru micul dejun? După cum poți vedea, toate sunt dulci, hrănitoare și delicioase. Partea cea mai bună este că nu trebuie să apelezi la zahăr pentru a le îndulci.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Hulsken, S., Märtin, A., Mohajeri, M. H., & Homberg, J. R. (2013). Food-derived serotonergic modulators: Effects on mood and cognition. Nutrition Research Reviews26(2), 223–234. https://doi.org/10.1017/S0954422413000164
  • Singh, B., Singh, J. P., Kaur, A., & Singh, N. (2016, September 1). Bioactive compounds in banana and their associated health benefits – A review. Food Chemistry. Elsevier Ltd. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2016.03.033
  • Basu, A., Nguyen, A., Betts, N. M., & Lyons, T. J. (2014). Strawberry As a Functional Food: An Evidence-Based Review. Critical Reviews in Food Science and Nutrition54(6), 790–806. https://doi.org/10.1080/10408398.2011.608174
  • Michalska A, Łysiak G. Bioactive Compounds of Blueberries: Post-Harvest Factors Influencing the Nutritional Value of Products. Int J Mol Sci. 2015;16(8):18642–18663. Published 2015 Aug 10. doi:10.3390/ijms160818642
  • Šamec, D., Urlić, B., & Salopek-Sondi, B. (2019). Kale (Brassica oleracea var. acephala) as a superfood: Review of the scientific evidence behind the statement. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. Taylor and Francis Inc. https://doi.org/10.1080/10408398.2018.1454400
  • Pavan R, Jain S, Shraddha, Kumar A. Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnol Res Int. 2012;2012:976203. doi:10.1155/2012/976203

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.