6 rețete de salată de fructe cu ierburi aromatice
Ai început să urmezi o dietă sănătoasă și echilibrată? Dacă da, atunci nu poți rata aceste rețete de salată de fructe cu ierburi aromatice. Nu uita faptul că ar trebui să consumi fructe și legume proaspete în fiecare zi, deoarece acestea sunt o sursă de substanțe nutritive importante, cum ar fi vitaminele și mineralele. În plus, ierburile te vor ajuta să adaugi aromă salatelor fără a utiliza în exces sarea.
Ești gata să descoperi aceste salate de fructe delicioase?
6 rețete de salată de fructe cu ierburi aromatice
Vrei să prepari o masă ușoară și sănătoasă? Atunci nu poți rata selecția noastră de salate cu ierburi sălbatice și fructe. Una mai gustoasă ca alta!
1. Salate de pepene verde, ridiche, cimbru și salvie
Ingrediente
- 1/2 ridiche chinezească (Daikon), curățată și tocată felii subțiri sau 250 g de ridiche obișnuită
- 1/4 pepene roșu mic, curățat și fără semințe, tăiat felii subțiri
- 1 linguriță de suc de lămâie
- Cimbru și salvie după gust
- Sare și piper după gust
- Boia după gust
- 2 lingurițe de ulei din semințe de struguri
Mod de preparare
- Mai întâi, pune pepenele tocat și ridichea într-un vas adânc.
- Apoi, amestecă uleiul de struguri cu sucul de lămâie, ierburile și boiaua. Adaugă sare și piper după gust.
- Pune dressingul peste salată și savurează!
Încearcă și:
2. Salată de creveți, avocado, mango și ierburi
Ingrediente
- 3 frunze de salată (din soiul tău preferat)
- 1 mango mediu, curățat și tăiat cubulețe
- 1 avocado decojit și tăiat cubulețe
- 10 roșii cherry tăiate în jumătate
- 1 cană de creveți fierți
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 1 linguriță de suc de lămâie
- 4 frunze de busuioc
- 4 frunze de pătrunjel
- Sare după gust
Mod de preparare
- Mai întâi, amestecă mango, salata, avocado, roșiile și creveții într-un castron adânc. Adaugă sare după gust.
- Toacă busuiocul și pătrunjelul și pune ierburile deoparte.
- Amestecă uleiul de măsline și sucul de lămâie, adăugând ierburile.
- Toarnă dressingul peste salată și savurează-o!
3. Salată de năsturel, căpșuni și ierburi
Ingrediente
- 1 cană de năsturel
- 1 mână de păpădie
- 350 g de căpșuni tăiate în jumătate (sau în sferturi dacă sunt mari)
- 1 cană de rucola
- 2 lingurițe de ulei de măsline
- 5 frunze de busuioc
- 6 frunze de pătrunjel
- 1 mână mică de coriandru
- Sare și chili sau piper după gust
Mod de preparare
- Mai întâi, toacă ierburile și amestecă-le cu uleiul, sarea și ardeiul iute.
- Într-un castron, adaugă năsturelul, rucola și căpșunile.
- Amestecă și adaugă dressingul!
Îți recomandăm:
4. Salată de roșii, pepene verde și busuioc
Ingrediente
- 10 roșii cherry tăiate în jumătate sau 2 roșii medii, tăiate cubulețe
- 1 cană de pepene verde, fără semințe și tăiat cubulețe
- 4 frunze proaspete de busuioc
- 3 lingurițe de ulei de măsline extravirgin
- 1 linguriță de suc de lămâie proaspăt stors
- Sare și piper după gust
Mod de preparare
- Mai întâi, pune roșia și pepenele verde într-un castron mare.
- Apoi, taie frunzele de busuioc în două și adaugă-le în salată. Amestecă bine.
- Prepară dressingul, combinând ulei de măsline, suc de lămâie și sare și piper după gust.
- Toarnă dressingul pe salată si savureaz-o!
5. Salată de roșii, prune și coriandru
Ingrediente
- 1 roșie tăiată cuburi
- 1 roșie verde tăiată cuburi
- 10 roșii cherry tăiate în jumătate
- 1 prună roșie tăiată în felii subțiri
- 1 prună galbenă tăiată în felii subțiri
- 6 linguri de oțet din sherry
- 1 tulpină de ceapă verde tocată mărunt
- 4 linguri de ulei de măsline extravirgin
- Sare și piper după gust
- Coriandru după gust
Mod de preparare
- Mai întâi, pune ceapa verde într-un castron cu oțetul din sherry. Adaugă sare după gust și lasă să stea 30 de minute.
- Apoi, pune roșiile și prunele într-un alt castron. Adaugă sare și piper după gust.
- Pune ulei de măsline și adaugă ceapa verde cu oțet.
- Adaugă coriandru chiar înainte de servire.
6. Salată de portocale, struguri, castraveți, broccoli și pătrunjel
Ingrediente
- 1 castravete tăiat în bucăți mici
- 2 ardei mici (unul portocaliu și unul galben) tăiați în cuburi mici
- 1 portocală mare, curățată și tăiată în felii, fără semințe
- 6 ridichi tăiate felii mici
- 1 floare mică de broccoli tăiată în bucăți mici
- 1 cană de boabe struguri fără semințe, tăiate în jumătate
- 2 linguri de mărar proaspăt tocat
- 1/4 ceașcă de pătrunjel proaspăt tocat
- 1/4 cană de semințe de floarea soarelui crude, decojite
Dressing
- 1 cățel de usturoi tocat
- 2 linguri de oțet de vin roșu
- 1 lingură de oțet de mere
- Sucul unei lămâi
- 1 lingură de muștar Dijon
- Sare și piper după gust
Mod de preparare
- Mai întâi pregătește dressingul, amestecând toate ingredientele într-un castron. Pune-l deoparte.
- Apoi, amestecă piperul, ridichea, broccoli, strugurii, portocala și castraveții într-un castron mare.
- Adaugă dressingul și amestecă.
- Adaugă mărarul și pătrunjelul și amestecă bine.
- Adaugă semințele de floarea-soarelui înainte de servire.
Care dintre aceste rețete de salată de fructe și ierburi aromatice te-a ispitit? Încearcă-le pe toate și bucură-te de mâncăruri proaspete, sănătoase, hrănitoare și sărace în calorii. De asemenea, poți adăuga nuci dacă dorești să dai o notă crocantă salatelor. Sperăm că te vei bucura de ele!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Fundación Española de Nutrición. Eneldo. http://www.fen.org.es/index.php/alimentacion/alimento/eneldo
- Fundación Española de Nutrición. Cilantro. http://www.fen.org.es/index.php/alimentacion/alimento/cilantro
- Fundación Española de Nutrición. Perejil. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/perejil.pdf
- Fundación Española de Nutrición. Albahaca. http://www.fen.org.es/index.php/alimentacion/alimento/albahaca
- Lezziero, Silvana. Ensaladas con frutas. Editorial El Hogar y la Moda SA, 1998.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.