7 rețete pentru dip-uri delicioase și sănătoase

Dip-urile sunt preparate foarte simple, ideale ca aperitiv sau gustare în orice moment al zilei. Descoperiți 7 rețete!
7 rețete pentru dip-uri delicioase și sănătoase

Ultima actualizare: 17 Septembrie, 2021

Aceste rețete de dip-uri sunt preparate foarte apreciate pentru gustările dintre mese. Pot fi consumate ca aperitive și transportate oriunde. Sunt ușor de făcut și nu au nevoie de prea multe ingrediente. În plus, sunt foarte hrănitoare, așa că pot fi incluse în cadrul unei diete sănătoase.

Majoritatea sunt consumate reci, deci este posibil să le depozitați și să le luați la pachet la locul de muncă sau în altă parte. Sunt o opțiune foarte confortabilă dacă aveți prea puțin timp.

7 rețete pentru dip-uri delicioase și sănătoase

1. Dip cu brânză și bacon

Acest dip se servește la temperatura camerei. Alegerea unei brânze cheddar de bună calitate, care se topește ușor, este secretul rețetei.

În acest fel, veți obține cea mai bună textură. Cu acest fel de mâncare, veți oferi organismului o cantitate semnificativă de proteine de calitate. Acești nutrienți s-au dovedit a fi decisivi în asigurarea unei sănătăți musculare bune.

Ingrediente

  • 5 arpagic fire de tocat
  • 2 caței de usturoi tocați
  • 50 de grame de maioneză
  • 50 de grame de cremă de brânză
  • 2 căni de brânză cheddar mărunțită
  • 5 felii de slănină sotate și tocate

Instrucțiuni pas cu pas

Rețeta de dip cu cheddar și bacon este foarte simplă. Va trebui să amestecați toate ingredientele într-un castron. Slănina și arpagicul sunt excluse. Vor fi tocate și utilizate pentru decor.

Este important ca dip-ul să fie servit la temperatura camerei, astfel încât brânza să fie puțin topită și textura să fie perfectă. Puteți pune alături chipsuri.

Calupuri de brânză cheddar
Cheddar-ul selectat trebuie să fie de calitate, deoarece este ingredientul cheie al acestui fel de mâncare.

2. Dip cu spanac

Spanacul este una dintre cele mai benefice legume care pot fi incluse în dietă. Conține fier și vitamina C, un nutrient care îmbunătățește absorbția mineralului. Acest lucru este demonstrat de un studiu publicat în revista JAMA.

Ingrediente

  • 70 de grame de cremă de brânză la temperatura camerei
  • Ulei de măsline extravirgin cu pulverizator
  • 100 de grame de spanac congelat
  • 1 cană de brânză quesadilla rasă
  • 1 cana de parmezan ras
  • 1/3 cană de ceapă tocată mărunt
  • 1/2 cană de maioneză
  • 2 caței de usturoi
  • Sare

Instrucțiuni pas cu pas

Mai întâi, este necesar să preîncălziți cuptorul la 180 de grade Celsius. Stropiți vasul cu ulei și dați-l deoparte. Apoi, sotați spanacul, încercând să îndepărtați tot lichidul.

Într-un castron, amestecați toate ingredientele până obțineți un aluat dens. Puneți rezultatul în vasul uns și introduceți-l în cuptor timp de 15 minute, până când devine ușor auriu la suprafață. Puteți folosi funcția grill în ultimele minute pentru a obține o textură mai crocantă.

3. Dip cu Roquefort și nuci

Nucile sunt alimente care se remarcă prin densitatea nutrițională. Conțin proteine, minerale și acizi grași de înaltă calitate. Printre aceștia din urmă se remarcă omega 3. Sunt elemente capabile să moduleze nivelurile inflamatorii ale corpului, așa cum a afirmat un studiu publicat în revista International Immunology.

Ingrediente

  • 1 cutie de smântână
  • 3 cuburi de brânză topită
  • 125 de grame de brânză Roquefort
  • O mână de nuci sau caju tocate mărunt

Instrucțiuni pas cu pas

Începeți prin topirea brânzei în cuptorul cu microunde până obțineți un amestec cu o textură omogenă. Nucile se toacă și se adaugă în amestecul de brânză. În cele din urmă, se adaugă smântâna și se amestecă bine cu o lingură de lemn.

4. Dip cu brânză și somon

Consumul de pește gras este recomandat de majoritatea experților în nutriție. Acesta conține proteine cu înaltă valoare biologică și acizi grași nesaturați de calitate. În plus, peștele oferă minerale precum iodul.

În acest caz, vom pregăti dip cu somon afumat. Trebuie remarcat faptul că aceasta este o rețetă interzisă femeilor însărcinate, deoarece acestea trebuie să consume întotdeauna pește complet gătit.

Ingrediente

  • 1 cutie de cremă de brânză
  • 1 cutie de pate de somon
  • 1 mână de arpagic proaspăt
  • 50 de grame de somon afumat tocat

Instrucțiuni pas cu pas

Într-un bol, amestecați brânza și pateul de somon până la obținerea unei texturi omogene. Tăiați somonul afumat în bucăți mici și amestecați-l cu arpagicul.

Amestecați totul. Este recomandat să păstrați dip-ul în frigider pentru a-l servi rece.

5. Dip cu ton

Tonul este un pește oceanic gras care ar trebui să apară frecvent în dietă. Când îl consumați conservat, este recomandat să acordați prioritate celui care este ambalat în borcane de sticlă. Conservele ar putea elibera anumite metale grele care sunt dăunătoare sănătății.

Ingrediente

  • 1 cutie de cremă de brânză
  • 2 linguri de suc de lămâie
  • 2 lingurițe de sos Worcestershire
  • 2 lingurițe de pătrunjel tocat
  • 1 linguriță de muștar Dijon
  • 1 borcan de ton în ulei de măsline extravirgin

Instrucțiuni pas cu pas

Trebuie să începeți prin a procesa bine tonul în blender, împreună cu o parte din uleiul de măsline extravirgin din cutie. Adăugați crema de brânză, sucul de lămâie, muștarul și sosul Worcestershire.

Continuați procesul până la obținerea unui amestec cu o textură omogenă și nu foarte densă. Dacă doriți un rezultat mai fin, puteți adăuga un strop de smântână lichidă la temperatura camerei.

6. Dip cu ceapă și ciuperci

Este clar că includerea legumelor în dietă este benefică pentru sănătate. Consumați 5 porții de fructe și legume pe zi pentru a reduce riscul de deces.

Ingrediente

  • 1 pachet de supă de ceapă sau supă de ciuperci
  • 200 de mililitri de smântână lichidă
  • 200 de mililitri de apă

Instrucțiuni pas cu pas

Supa se dizolvă în apă fierbinte timp de 1 minut în cuptorul cu microunde. Amestecați bine, astfel încât să nu existe bulgări. Adăugați smântâna și așteptați timp de 1 oră pentru a obține textura optimă. Se poate servi cu nachos sau cu legume crude tăiate bețișoare.

Ciuperci crude
Ciupercile vă pot ajuta să faceți dip-uri de înaltă calitate.

7. Dip picant cu ton

Dacă vă place aroma picantă, veți adora acest dip. Rețineți că alimentele cu acest gust conțin capsaicină, element cu efecte benefice asupra organismului. Este capabil să controleze inflamația și să acționeze ca un calmant al durerii.

Ingrediente

  • 1 cutie de ton
  • 250 de grame de cremă de brânză
  • 3 linguri smântână
  • 1 cutie de ciuperci murate
  • 1 cutie de ardei jalapeño murați

Instrucțiuni pas cu pas

Este necesar să vă asigurați că crema de brânză este la temperatura camerei, altfel textura finală nu va fi optimă. Scoateți-o din frigider cu câteva minute înainte de a începe procesul de gătire.

Puneți toate ingredientele menționate în blender și procesați la putere maximă până obțineți o pastă omogenă. Aceasta se servește cu pâine prăjită, biscuiți sau chiar bastonașe de legume crude.

Rețete pentru dip-uri ca aperitiv

Este ușor să găsiți rețete pentru dip-uri cu o mare varietate de arome. Unele dintre ele sunt consumate calde, altele reci. Toate au caracteristici organoleptice incredibile. Funcționează excelent ca aperitiv sau ca gustare în orice moment al zilei. Reușesc să furnizeze o cantitate mare de substanțe nutritive esențiale și nu conțin zaharuri.

Aceste preparate trebuie introduse în contextul unei diete sănătoase, variate și echilibrate. Unele dintre ele sunt destul de calorice, deci nu trebuie să faceți abuz.

S-ar putea să te intereseze...
Rețetă de sos cremos de avocado
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Rețetă de sos cremos de avocado

Avocado este unul dintre cele mai populare alimente. Vrei să înveți cum să faci un sos cremos de avocado pentru salatele tale?



  • Martone, A. M., Marzetti, E., Calvani, R., Picca, A., Tosato, M., Santoro, L., Di Giorgio, A., Nesci, A., Sisto, A., Santoliquido, A., & Landi, F. (2017). Exercise and Protein Intake: A Synergistic Approach against Sarcopenia. BioMed research international2017, 2672435. https://doi.org/10.1155/2017/2672435
  • Li, N., Zhao, G., Wu, W., Zhang, M., Liu, W., Chen, Q., & Wang, X. (2020). The Efficacy and Safety of Vitamin C for Iron Supplementation in Adult Patients With Iron Deficiency Anemia: A Randomized Clinical Trial. JAMA network open3(11), e2023644. https://doi.org/10.1001/jamanetworkopen.2020.23644
  • Ishihara, T., Yoshida, M., & Arita, M. (2019). Omega-3 fatty acid-derived mediators that control inflammation and tissue homeostasis. International immunology31(9), 559–567. https://doi.org/10.1093/intimm/dxz001