Alimente bogate în biotină pentru frumusețe - Doza de Sănătate
 

Alimente bogate în biotină pentru frumusețe

Alimentele bogate în biotină sunt esențiale pentru păr, piele și unghii, deoarece le face mai sănătoase și mai strălucitoare. Continuă să citești pentru a afla ce este biotina, astfel încât să o poți adăuga mai des în dietă.
Alimente bogate în biotină pentru frumusețe
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Suntem în permanență în căutarea unor noi aliați ai frumuseții. Astăzi, vrem să discutăm despre principalele alimente bogate în biotină. Biotina este o vitamină care aparține grupului B și este excelentă pentru păr, piele și unghii. Citește mai departe pentru a afla mai multe despre tipurile de alimente bogate în biotină!

Despre biotină

Biotina este la fel ca orice altă vitamină. Prin urmare, este esențială pentru corpul uman. Dacă observi că părul îți cade sau se rupe și unghiile sunt fragile, s-ar putea să ai deficit de biotină. De asemenea, creșterea aportului de biotină poate ajuta și la reglarea funcțiilor digestive și cardiovasculare.

Biotina este solubilă în apă, ceea ce înseamnă că organismul o poate absorbi cu ușurință. Acest lucru este minunat, deoarece vei vedea rezultate într-un timp scurt.

Află care sunt proprietățile și importanța biotinei!

Alimente bogate în biotină și proprietățile lor

Această vitamină joacă un rol important în diferite procese ale corpului, așadar este important să previi deficitele. Poate că nu știai acest lucru, dar alimentele bogate în biotină stimulează producția de hemoglobină, substanță care transportă celulele roșii din sânge și, prin urmare, oxigenul. De aceea, medicii recomandă consumul de biotină dacă ai un nivel scăzut de hemoglobină.

De asemenea, biotina susține transformarea glucozei în energie deoarece reglează glicemia. Biotina este excelentă împotriva bolilor cardiovasculare. În plus, facilitează digestia și metabolizarea carbohidraților și a grăsimilor.

Alimente bogate în biotină pentru frumusețe

Căutăm adesea fântâna tinereții fără să ne dăm seama că natura are tot ce trebuie pentru a ne menține și evidenția frumusețea.

Dacă părul, pielea și unghiile sănătoase sunt obiectivul tău, ar trebui să consumi zilnic între 15 și 100 mg de biotină, fie din alimente, fie din suplimente. Biotina este minunată pentru întărirea părului și a unghiilor și adaugă o notă de suplețe tenului. De asemenea, ajută la prevenirea psoriazisului și a dermatitei, deoarece regenerează și întărește țesuturile.

Biotină pentru păr

Fată cu păr frumos
Alimentele bogate în biotină ajută la menținerea sănătății părului și a pielii.

După ce vei începe să consumi mai multe alimente bogate în biotină în mod regulat, vei observa că părul tău se întărește și crește mai repede. De asemenea, va arăta mai strălucitor și va avea mai mult volum. Biotina este un tratament excelent pentru căderea părului, deoarece promovează creșterea firelor puternice și te ajută să scapi de mătreață. De fapt, produsele pentru păr conțin adesea această vitamină.

Biotină pentru piele

Din păcate, nu poți aplica această vitamină sub formă de loțiune. Cu toate acestea, pielea ta va fi mai moale și mai fină dacă mănânci alimente care o conțin. Este un aliat excelent pentru piele, deoarece ajută la combaterea dermatitei seboreice și a oricărei alte afecțiuni care o poate face să arate mai puțin tânără și strălucitoare. De asemenea, biotina întărește celulele pielii și ale unghiilor și favorizează o creștere sănătoasă.

Alimente bogate în biotină pentru frumusețe

Crezi sau nu, există o mulțime de alimente bogate în biotină. Include-le în dieta ta cât mai mult posibil în forma lor cea mai naturală.

Carne și pește

Ficatul de vițel conține cea mai mare cantitate de biotină când vine vorba de carne. De asemenea, oferă zinc și fier. Ambele minerale sunt esențiale pentru corp. Cu toate acestea, nu este recomandat consumul excesiv de carne, așadar consumă ficat doar o dată pe săptămână.

În ceea ce privește peștele, optează pentru somon. Somonul conține și alte forme de vitamina B, cum ar fi B3, B6 și B12. De asemenea, este bogat în acizi grași omega 3, așadar îmbunătățește sănătatea cardiovasculară.

Ouă

Ouălă sunt alimente bogate în biotină
Ouăle se află printre alimentele bogate în biotină datorită conținutului lor de vitamina B.

Gălbenușurile de ou sunt o sursă importantă de biotină. De asemenea, conțin vitamina D și fibre care ajută la prevenirea problemelor oculare și musculare.

Nuci

Nucile sunt cei mai buni aliați atunci când vine vorba de sănătate. Conțin biotină într-un raport de 28 micrograme la 100 g și oferă și acizi grași, proteine și fibre. Așadar, sunt minunate pentru menținerea sănătății cardiace și vasculare.

Leguminoase

Crezi sau nu, 100 de grame de mazăre pot oferi 40 mcg de biotină atunci când boabele sunt proaspete și 70 mcg când sunt uscate. Lintea este o altă opțiune excelentă. Lintea conține 40 mcg de biotină la fiecare 100 g. De asemenea, leguminoasele sunt excelente pentru digestie.

Semințe de floarea soarelui

Semințe de floarea soarelui
Semințele de floarea soarelui sunt bogate în biotină și alte vitamine și minerale.

Majoritatea oamenilor le consumă ca aperitive sau gustări. Semințele de floarea soarelui sunt bogate în magneziu și antioxidanți. 100 g din aceste semințe vor furniza 55 mcg de biotină.

Banane

Acestea sunt printre puținele fructe bogate în biotină. O banană medie, care cântărește aproximativ 100 g, poate furniza 118 mcg de biotină. De asemenea, bananele sunt bogate în fibre, magneziu, potasiu, fier, calciu, fosfor și vitaminele A, C și B6.

Cereale

Alimente bogate în biotină
Consumă frecvent fructe de pădure roșii și cereale, deoarece acestea sunt surse excelente de biotină.

Multe dintre cerealele pe care le cunoști deja conțin cantități mari de biotină. De exemplu, 100 g de tărâțe de orez vor furniza aproximativ 66 mcg din această vitamină. Aceeași cantitate de ovăz asigură aproximativ 24 mcg, iar orzul oferă 31 mcg.

Alte alimente bogate în biotină care merită luate în considerare includ avocado, legume cu frunze verzi, fructe de pădure roșii, roșii, ciuperci, ceapă și morcovi.

După cum poți vedea, există o mulțime de alimente bogate în biotină, așa că nu există scuze pentru a nu adopta o nouă dietă care îți poate spori frumusețea și te poate ajuta să te menții în formă. Consultă un nutriționist dacă ai întrebări despre cum poți introduce această vitamină în dieta zilnică.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Lazo de la Vega Monroy ML., Larrieta E., Tixi Verdugo W., Ramírez Mondragón R., et al., Effects of dietary biotin supplementatioin on glucagón production, secretion and action. Nutrition, 2017. 43-44: 47-53.
  • Patel DP., Swink SM., Castelo Soccio L., A review of the use of biotin for hair los. Skin Appendage Disord, 2017. 3 (3): 166-169.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.