Aloe vera – 7 beneficii pentru diabetici - Doza de Sănătate
 

Aloe vera – 7 beneficii pentru diabetici

Unul dintre principalele atuuri ale acestei plante este abilitatea de a regla glicemia și a lupta împotriva diabetului. Această plantă a fost folosită în acest scop timp de secole, cele mai recente cercetări confirmând proprietățile sale antidiabetice.
Aloe vera – 7 beneficii pentru diabetici
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Aloe vera este o plantă medicinală cu numeroase beneficii pentru sănătate și frumusețe. Populară în toată lumea, din ce în ce mai multe persoane o folosesc pentru a trata diverse afecțiuni în mod natural.

Unul dintre principalele atuuri ale acestei plante este abilitatea de a regla glicemia și a lupta împotriva diabetului. Această plantă a fost folosită în acest scop timp de secole, cele mai recente cercetări confirmând proprietățile sale antidiabetice.

În acest articol, vrem să-ți prezentăm șapte motive pentru care diabeticii ar trebui să se trateze cu aloe. Există două tipuri de diabet, ambele necesitând un tratament special. Această plantă poate fi un aliat de nădejde împotriva diabetului de tip II, ajutând bolnavii să evite să devină dependenți de insulină.

Tipuri de diabet

 • Diabetul de tip I: Diabetul de tip I se instalează atunci când organismul pacientului nu mai poate produce cantitatea de insulină necesară acestuia. Astfel, pacientul va deveni dependent de injecțiile cu insulină pentru a-și satisface necesarul zilnic.
 • Diabetul de tip II: Acest tip de diabet este mai frecvent în rândul adulților. Apare atunci când celulele pacientului nu mai pot utiliza insulina în mod corespunzător.

Cum ne poate ajuta aloe vera să luptăm împotriva diabetului?

Aloe vera te poate ajuta să-ți scazi glicemia

Consumul de aloe duce la scăderea glicemiei, ceea o face să fie un ingredient ideal pentru cei care suferă de diabet de tip II. Însă, ca să putem profita de toate calitățile acestei plante, trebuie să știm cum o putem folosi. În cele ce urmează îți vom prezenta tot ce trebuie să știi despre acest subiect.

Ce relație există între aloe vera și diabet?

Din cauza stilului de viață modern și a numeroși alți factori, diabetul a devenit una din cele mai răspândite maladii.  Deși numărul persoanelor care suferă de hiperglicemie continuă să crească, cei care depun un efort pentru a-și schimba stilul de viață sunt foarte puțini.

Diabetul este o maladie foarte periculoasă. Specialiștii ne recomandă să încercăm să ne îmbunătățim stilul de viață, în mod special alimentația. În plus, nu strică să luăm în calcul și remediile naturiste, aloe vera fiind unul dintre cele mai bune.

 • Ajută la reglarea glicemiei în mod natural. Gelul obținut din această plantă poate controla nivelul de glucoză din sânge, îmbunătățind calitatea vieții diabeticilor.
 • Consumul regulat poate îmbunătăți sănătatea ficatului și colonului. Aceste două organe sunt printre cele mai vulnerabile efectelor nocive ale diabetului.
 • În combinație cu o dietă săracă în carbohidrați, consumul regulat de aloe poate încetini progresia diabetului în mod natural.
 • Două doze (5-15 ml) de gel de aloe pe zi sunt de ajuns pentru a-ți reduce glicemia în mod semnificativ.

7 motive să folosești aloe vera dacă suferi de diabet

Gelul de aloe vera te poate ajuta să lupți împotriva diabetului
 • Conține glucomannan și hemiceluloză, ambele fiind ingrediente cheie pentru a reduce glicemia.
 • Alte componente ale gelului de aloe, cum ar fi antrachinonele, fenolii organici și lecitina, îți sunt utile dacă vrei să reduci glicemia.
 • În doar două luni, consumul de aloe poate reduce glicemia cu până la 50%.
 • Stimulează eliminarea de toxine și deșeuri din organism, reducând astfel zahărul acumulat în exces în sânge.
 • Grație conținutului său mare de antioxidanți, consumul regulat de aloe în scopul de a trata diabetul ne poate ajuta să luptăm și împotriva altor probleme asociate acestei maladii. Unele exemple ar fi ulcerele, leziunile sau infecțiile.
 • Consumul regulat stimulează secreția de insulină, fapt benefic pentru pacienții care suferă de diabet de tip II.
 • Aloe vera este un produs natural pe care îl poți utiliza fără griji pentru a trata diabetul, deoarece nu provoacă efecte secundare.

Te-ar putea interesa și:

6 proprietăți ale plantei aloe vera

Cum putem include această plantă în dieta noastră zilnică?

 • Dacă vrei să-ți reduci glicemia, încearcă să consumi numai gel de aloe pur, proaspăt obținut din plantă. Extrage gelul dintre frunze și consumă o linguriță din acesta în fiecare zi. Pe măsură ce te obișnuiești cu gustul acestui gel, poți să-ți mărești doza la trei lingurițe. Astfel obții cele mai bune rezultate posibile.
 • Multe persoane susțin că cea mai bună modalitățe de a consuma aloe este să adăugăm gelul obținut diferitelor băuturi pe care le consumăm. Gelul de aloe vera se îmbină foarte bine cu alte ingrediente, deci nu ezita să încerci acest truc.

Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.