8 analgezice naturale fără efecte secundare
 

8 analgezice naturale fără efecte secundare

Știți că prin înlocuirea medicamentelor cu analgezice naturale reduceți șansele de a avea un atac de cord? În plus, evitați și efectele secundare neplăcute.
8 analgezice naturale fără efecte secundare
Nelton Abdon Ramos Rojas

Verificat și aprobat de medicul Nelton Abdon Ramos Rojas.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ați folosit vreodată analgezice naturale fără efecte secundare? Abuzul de medicamente este o problemă ce îngrijorează specialiștii în sănătate din întreaga lume, mai ales că din ce în ce mai multe studii descoperă efecte secundare.

Departamentele de Sănătate din țări precum Anglia, Statele Unite și Spania , printre altele, au avertizat asupra riscului de infarct din cauza utilizării continue a ibuprofenului și a diclofenacului.

Vă prezentam 8 produse naturiste care au proprietăți analgezice. Nu pot servi drept înlocuitor al medicamentelor prescrise de medic. Din acest motiv, acestea nu sunt substitute, ci complementare acestora.

8 analgezice naturale fără efecte secundare

Ardei roșu

Ardeiul gras roșu conține o cantitate semnificativă de capsaicină, care are efect analgezic.

Potrivit lui David Kiefer, de la Centrul pentru Sănătate Integrativă de la Universitatea din Arizona, ardeiul roșu scade substanța P, care este responsabilă de transmiterea durerii din zona afectată către sistemul nervos.

Acest proces poate fi de durată, dar este foarte eficient.

Ghimbir

Ghimbirul pe lista de analgezice naturale fără efecte secundare

 

Rădăcina de ghimbir a fost folosită din cele mai vechi timpuri în tratamentul unor probleme precum artrita, datorită capacității sale de a reduce inflamația și durerea.

Ghimbirul, atât în ceai, cât și aplicat local, are un mare efect antiinflamator și analgezic, capabil să lupte împotriva diferitelor afecțiuni.

Spilcuță

Spilcuța este o plantă asemănătoare mușețelului, care are efecte analgezice și sedative. Această plantă poate ajuta la reducerea febrei, durerilor de cap, durerilor de stomac, durerilor de dinți, migrenelor și artritei reumatoide.

Deși există o lipsă de dovezi științifice pentru a verifica beneficiile sale ca analgezic, utilizarea moderată poate funcționa.

Usturoi

Pe lângă faptul ca este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale, usturoiul are o importantă acțiune analgezică. Se crede că puterea antiinflamatoare a usturoiului ajută la reducerea durerilor de dinți și a durerilor cauzate de artrită.

În plus, ar putea ajuta la ameliorarea durerilor de cap, migrenelor, sinuzitei și nevralgiilor și este un bun prieten cardiocirculator. Acest beneficiu se datorează în principal conținutului său de capsaicină, responsabilă de neutralizarea durerii.

Cireșe

Cireșele au o puternică acțiune analgezică ce poate ajuta la tratarea diferitelor afecțiuni. Acest beneficiu se datorează conținutului lor de antociani, care sunt antioxidanți puternici cu puteri antiinflamatorii și calmante.

Ananas

Ananasul pe lista de analgezice naturale fără efecte secundare

 

Ananasul are o enzimă numită bromelaină, care este responsabilă de reducerea durerii, inflamației și vânătăilor.

Ananasul a fost folosit ca antiinflamator timp de sute de ani, iar studiile științifice au demonstrat acest beneficiu, precum și capacitatea sa de a ajuta la reducerea simptomelor artritei.

Rădăcină de valeriană

Rădăcina de valeriană este o alternativă excelentă pentru persoanele care doresc să amelioreze durerea în mod natural. Acest remediu organic este folosit în tratamentul crampelor și spasmelor musculare.

De asemenea, este recomandată pentru combaterea problemelor legate de insomnie și afecțiunilor cauzate de sindromul premenstrual. De fapt, rădăcina de valeriană este unul dintre ingredientele active din unele analgezice comerciale.

Cuișoare

Cuișoarele sunt utilizate pe scară largă în întreaga lume și sunt un excelent analgezic natural capabil să amelioreze durerile severe de cap și de dinți.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Definiendo el papel de la sustancia P en el dolor.R e v. Soc. Esp. Dolor
    5: 269-270, 1998
  • El jengibre (Zingiber officinale). Revista Internacional de Acupuntura. Salgado, F. (2011). https://doi.org/10.1016/S1887-8369(11)70041-2.
  • Ginger (Zingiber officinale) reduces muscle pain caused by eccentric exercise.Department of Kinesiology, Georgia College and State University, Milledgeville, Georgia, USA. (2009). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20418184
  • Efficacy of Specific Plant Products on Microorganisms Causing Dental Caries. M Rajini Kanth, A Ravi Prakash, G Sreenath, Vikram Simha Reddy, and S Huldah. (2016). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5296592/
  • Efficacy of Tart Cherry Juice to Reduce Inflammation Biomarkers among Women with Inflammatory Osteoarthritis (OA) Kerry S. Kuehl, Diane L. Elliot, Adriana E. Sleigh, Jennifer L. Smith. Journal of Food Studies. http://www.macrothink.org/journal/index.php/jfs/article/view/1927
  • Bromelians THherapy In Rheumatoid Arthritis. Cohen A, Goldman J. (1964). ;67:27-30.
  • Bromelain modulates T cell and B cell immune responses in vitro and in vivo. Department of Infectious and Tropical Diseases, London School of Hygiene and Tropical Medicine, Keppel Street, London. UK. (2001). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11485354

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.