Antrenamentul pentru abdomen al actorului Miguel Ángel Muñoz
 

Antrenamentul pentru abdomen al actorului Miguel Ángel Muñoz

Există puține fotografii cu abdomenul actorului spaniol, dar atunci când acestea apar, toată lumea este surprinsă. Cum putem obține acei mușchi tonificați?
Antrenamentul pentru abdomen al actorului Miguel Ángel Muñoz
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 14 mai, 2023

Antrenamentul pentru abdomen al lui Miguel Ángel Muñoz nu este complex. Actorul de 39 de ani nu pare să urmeze un tipar strict de pregătire. Nu este un fan al sălii, practică crossfit fără excese și aleargă mult. Alergarea nu este contraproductivă când vine vorba de masă musculară și tonificare? Fotografiile cu abdomenul actorului uimesc pe oricine!

Yoga în antrenamentul pentru abdomen al actorului Miguel Ángel Muñoz

Practic yoga pentru problemele de spate și gât.

~ Miguel Ángel Muñoz ~

Actorul a spus de multe ori că este preocupat de interiorul său. Vrea să înțeleagă cum reacționează mintea lui pentru a relaționa mai bine cu ceilalți. În acest sens, yoga pare a fi practica perfectă.

De asemenea, este o disciplină ideală pentru durerile de spate și gât. După cum au arătat studiile științifice, unele variante de yoga ameliorează durerile osoase și musculare. Efectuând pozițiile corect și evitându-le pe cele prea complicate, pacienții obțin îmbunătățiri evidente atunci când suferă de disconfort la nivelul spatelui.

Muñoz face bikram yoga când se află în Spania, dar când angajamentele sale îl duc în Statele Unite ale Americii, el optează pentru hot yoga acolo. Care sunt diferențele?

Bikram yoga

Această variantă de yoga a fost creată de Bikram Choudhury. Include 26 de poziții cu exerciții de respirație care se desfășoară într-un mediu cald, la o temperatură care depășește 40 de grade Celsius.

Fiecare sesiune de bikram yoga repetă aceleași poziții în aceeași ordine. Prin acest aspect se deosebește de hot yoga.

Efectuarea pozițiilor într-un mediu atât de cald are complicațiile sale, deoarece nu toți instructorii permit aportul intermediar de apă. Deci, există riscul de deshidratare.

În orice caz, există o pierdere notabilă de calorii. Realizarea pozițiilor și temperatura ambiantă contribuie la arderea grăsimilor.

Antrenamentul pentru abdomen include yoga
Yoga este recomandată de profesioniștii din domeniul sănătății pentru durere. Apelați întotdeauna la instructori cu experiență.

Hot yoga

Hot yoga este o formă de bikram yoga. Diferența este dată de pozițiile folosite. Această variație se bazează pe dinamica hatha yoga.

Mediul cald, pe lângă temperatura de 40 de grade Celsius, trebuie să asigure o umiditate de 40%. Transpirația este excesivă, iar riscul de deshidratare crește.

Mulți dintre practicanții acestei discipline susțin că temperatura ridicată îmbunătățește elasticitatea. Prin urmare, pozițiile complicate sunt mai ușor de executat.

Surfingul în antrenamentul pentru abdomen al lui Miguel Ángel Muñoz

Actorul spaniol este un iubitor de surfing. Acest sport arde multe calorii. Pentru a manevra placa împotriva forței valurilor, este nevoie de un trunchi puternic.

Am ajuns să practic acest sport grație unui prieten mexican. Am început pe plajele din Venice Beach, care sunt mai relaxate și mai simple decât cele din Malibu

~ Miguel Ángel Muñoz ~

Surfingul a câștigat teren ca activitate sănătoasă. Înainte era considerat doar o formă de distracție tipică adolescenților care locuiau aproape de plajă.

În timpul surfingului, mușchii abdominali sunt întăriți deoarece mișcarea centrului corpului este esențială pentru schimbările de direcție a plăcii. Tensiunea musculară este constantă.

Acest sport poate sculpta abdomenul. Combinația dintre aerul proaspăt, apa revigorantă și tonificare este mai mult decât interesantă.

Surfer pe valuri
Surfingul nu este un sport doar pentru profesioniști. Din ce în ce mai mulți oameni îl practică de plăcere.

Varietatea din rutina de antrenament

Miguel Ángel Muñoz nu practică doar yoga și surfing. Vedeta joacă în mod regulat fotbal cu veterani de la Real Madrid și aleargă. Este o persoană atletică ce dă dovadă mereu de perseverență.

În orice caz, trebuie să ne amintim și de importanța dietei. Actorul a afirmat în mai multe interviuri că încearcă să-și îngrijească organismul din mai multe punte de vedere. Dieta face parte dintr-un proces de auto-îngrijire holistic. Preocuparea pentru sănătatea internă și externă sunt piloni în obținerea bunăstării.

De ani de zile sunt mai preocupat de ceea ce se întâmplă în mine decât de aspectul meu exterior. Pentru mine, important este să te simți bine cu tine însuți.

~ Miguel Ángel Muñoz ~

Actorul Miguel Ángel Muñoz nu are o rutină strictă pentru antrenarea mușchilor abdominali. Totuși, are un stil de viață activ și este preocupat de sănătate din toate punctele de vedere, așadar este un exemplu pentru noi toți.

Sportul în aer liber și legătura cu sine sunt de o importanță vitală. Scopul final nu trebuie să fie obținerea unui trup zvelt, ci menținerea unui stil de viață sănătos și activ care ne sporește calitățile fizice și mintale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Kim, Sang-Dol. “Twelve weeks of yoga for chronic nonspecific lower back pain: a meta-analysis.” Pain Management Nursing 21.6 (2020): 536-542.
  • Ross, Alyson, and Sue Thomas. “The health benefits of yoga and exercise: a review of comparison studies.” The journal of alternative and complementary medicine 16.1 (2010): 3-12.
  • ElMahdy, Yasmine Mounir. “A case-study of the benefits acquired by surfers in Jæren, Norway.”
  • Braun, Tosca D., et al. “Yoga participation associated with changes in dietary patterns and stress: A pilot study in stressed adults with poor diet.” Complementary Therapies in Clinical Practice 45 (2021): 101472.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.