Cea mai bună rețetă de pui piccata
Scris și verificat de nutriționistul Florencia Villafañe
Rețeta de pui piccata este un preparat excelent pentru prânz sau chiar o cină importantă. Această rețetă, cu o aromă delicioasă și o notă de aciditate, este făcută cu piept de pui și sos cremos de lămâie și capere.
În general, acest preparat italian este însoțit de salate, paste simple sau legume. Pentru a învăța cum să preparați cel mai bun pui piccata, citiți în continuare!
Cea mai bună rețetă de pui piccata
În general, se folosește pieptul de pui, deoarece este perfect ca textură și gust după ce absoarbe aromele sosului. Este important de menționat că această rețetă nu este aceeași cu Piccata, un alt fel de mâncare italian. Deși are o denumire similară, acesta din urmă este făcut cu vită sau pește.
Folosind următoarele cantități, veți obține patru porții. Întregul proces de gătire durează 50 de minute.
Ingrediente
- 8 bucăți de piept de pui
- 2 lămâi (veți folosi sucul și coaja)
- 4 linguri de făină de grâu
- 150 mililitri de vin alb
- 1 borcan de capere
- 1 praf de sare și piper negru
- 3 linguri de unt
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 caței de usturoi
- 1 crenguță de pătrunjel
- 400 mililitri de supă de pui
Instrucțiuni pas cu pas
- Condimentați pieptul de pui după gust.
- Apoi, puneți făina într-o farfurie adâncă și treceți fiecare bucată de carne prin ea.
- Puneți uleiul de măsline și o lingură de unt într-o tigaie la foc mic.
- Când grăsimea este fierbinte, puneți puiul în ea. Folosiți o tigaie mare. Rumeniți carnea pe ambele părți. Luați-o de pe foc și puneți-o deoparte.
- Căliți cățeii de usturoi în aceeași tigaie. Adăugați și restul de unt. Lăsați focul mic și așteptați ca usturoiul să înceapă să se coloreze.
- Adăugați vinul alb și așteptați 4 minute pentru ca alcoolul să se evapore.
- În timp ce așteptați, curățați lămâile și stoarceți sucul. Adăugați acest lichid în tigaie și adăugați și un pahar de supă. Puteți folosi și un cub de supă de pui.
- Lăsați totul să fiarbă 10 minute la foc mic.
- Amestecați și gustați. Dacă este necesar, adăugați mai multe condimente, sare, suc de lămâie sau apă.
- Când sosul are aroma dorită, adăugați carnea de pui.
- După 5 minute, adăugați caperele. Dacă sosul nu acoperă puiul, adăugați un pahar de supă sau apă.
- Adăugați pătrunjelul tocat.
- Amestecați ca să nu se lipească.
- La final, stingeți focul și serviți puiul piccata cald.
Încercați și: Rețetă ușoară de pui în sos negru pe care toată lumea o va iubi
De ce să preparați această rețetă de pui piccata?
Puiul piccata este o opțiune de masă sănătoasă. Deși această rețetă necesită unt, puteți reduce cantitatea acestuia pentru a obține un preparat sărac în grăsimi.
Puiul este un aliment care oferă proteine, fosfor și vitamine din grupul B. De fapt, Fundația Spaniolă pentru Nutriție ne arată că aportul nutrițional al cărnii de pui (la 100 grame) este următorul:
- 20 grame de proteine
- 128 miligrame de fosfor
- 10,4 miligrame de niacină
- 0,3 micrograme de vitamina B6
Profesioniștii în nutriție recomandă ca persoanele care au o dietă omnivoră să aleagă carnea săracă în grăsimi saturate, precum cea de pui. Prin urmare, acest fel de mâncare este o opțiune compatibilă cu o dietă sănătoasă.
Ce garnitură se potrivește cu puiul piccata?
Din fericire, garniturile care merg bine cu puiul piccata sunt variate. În general, se pun alături paste simple. De asemenea, se combină perfect cu legumele, orezul, quinoa și chiar mămăliga. Dacă doriți mai multe opțiuni, luați în considerare următoarele:
- Salată de măsline, ruccola și roșii cherry cu ulei de măsline
- Orez cu brânză mărunțită, porumb și cartofi dulci
- Quinoa, roșii și ceapă roșie sotată
- Salata de castraveți si morcovi cu oțet
- Legume la cuptor: vinete, dovlecel, ardei gras și ceapă
- Sparanghel și varză de Bruxelles cu ulei aromat
Sfaturi pentru a varia textura puiului piccata
Unii oameni preferă ca sosul să fie gros. Puteți obține un sos gros prin adăugarea altor ingrediente. Cel mai indicat este să adăugați o lingură de amidon de porumb, dizolvată în prealabil în două linguri de apă pentru a nu forma cocoloașe. O altă variantă este făina de grâu dizolvată tot în apă sau chiar lapte sau smântână.
Încercați și: Orez cu pui columbian: rețetă sănătoasă, bogată și economică
Pregătiți această rețetă delicioasă de pui piccata acasă
Carnea de puiul este un ingredient sănătos și extrem de versatil. După cum ați văzut, această rețetă nu necesită cunoștințe gastronomice extinse. Prin urmare, vă încurajăm să o încercați acasă!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Libro La alimentación Española. Pollo. Disponible en: https://www.fen.org.es/storage/app/media/imgPublicaciones/2018/libro-la-alimentacion-espanola.pdf
- Fundación Española del corazón. FEN. Disponible en: https://fundaciondelcorazon.com/blog-impulso-vital/3230-la-carne-blanca-una-aliada-para-la-alimentacion-saludable.html
- Fundación Española del corazón. FEN. Disponible en: https://fundaciondelcorazon.com/blog-impulso-vital/3634-estas-son-las-cantidades-y-el-tipo-de-carnes-que-puedes-consumir-para-cuidar-de-tu-corazon.html
- Gallinger, C. I., Federico, F. J., Pighin, D. G., Cazaux, N., Trossero, M., Marsó, A., & Sinesi, C. (2016). Determinación de la composición nutricional de la carne de pollo argentina.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.