Rețetă ușoară de pui în sos negru pe care toată lumea o va iubi
 

Rețetă ușoară de pui în sos negru pe care toată lumea o va iubi

Vă vom învăța cum să profitați la maxim de pui cu o rețetă rafinată pe care nu o puteți rata. Este ușor de preparat și foarte gustoasă!
Rețetă ușoară de pui în sos negru pe care toată lumea o va iubi
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Rețeta de pui în sos negru este un preparat excelent, cu un conținut ridicat de proteine și caracteristici organoleptice rafinate. Este ideală pentru a adăuga varietate dietei, având un aport optim de nutrienți.

În plus, este ușor de preparat. În câteva minute veți obține un preparat care va încânta toată familia. Nu ratați rețeta de pui în sos negru!

Cum se prepară rețeta de pui în sos negru?

Pui în sos negru

Ingrediente

Dacă doriți să pregătiți un pui rafinat în sos negru, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 1,6 kg de carne de pui
 • 100 ml de ulei de porumb
 • 4 linguri de zahăr
 • 2 cepe medii
 • 2 linguri sos Worcestershire
 • 4 căței de usturoi
 • 1 linguriță de muștar
 • 4 ardei dulci
 • 200 ml de vin alb
 • 1 cub de supă
 • 1 praf de sare

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Tăiați puiul în bucăți mici.
 2. Pentru o aromă maximă, asezonați cu sare, piper, sos Worcestershire, muștar și căței de usturoi bine zdrobiți.
 3. Tocați ceapa cât mai fin, împreună cu ardeii dulci.
 4. Luați o cratiță și încălziți uleiul la foc mediu.
 5. Când uleiul a ajuns deja la temperatura optimă, adăugați zahărul. Așteptați până capătă o culoare închisă.
 6. În acest moment, adăugați bucățile de carne și prăjiți-le până se rumenesc complet. Pentru a face acest lucru, este indicat să reduceți focul; altfel, ați putea arde puiul și strica rețeta.
 7. În continuare, adăugați ceapa și ardeii și amestecați bine cu o lingură de lemn.
 8. Adăugați vinul împreună cu cubul de supă. Puteți folosi și apa ca lichid principal. Acest lucru va depinde de gustul fiecăruia.
 9. Gătiți la foc mic până când carnea devine foarte fragedă.
 10. Puteți adăuga puțină sare dacă este necesar.
 11. După câteva minute, puiul în sos negru va fi gata de servit. Puneți alături orez alb, brânză sau o salată care să ofere mai multe vitamine și antioxidanți.

La desert, recomandăm: 3 rețete delicioase cu ciocolată

Beneficiile puiului în sos negru

Carne de pui proaspătă
Carnea de pui este o sursă de proteine cu aminoacizi esențiali.

Primul lucru de remarcat este prezența unei cantități considerabile de proteine în rețeta de pui în sos negru. S-a dovedit că acest nutrient poate ajuta la prevenirea apariției bolilor care afectează masa slabă, cum ar fi sarcopenia. Acestea apar adesea la adulții peste 40 de ani și afectează foarte mult funcționalitatea.

Trebuie evidențiat și conținutul de antioxidanți al vinului. În timpul gătitului, alcoolul, care este substanța toxică, se evaporă. În urma lui, rămân mulți fitonutrienți capabili să neutralizeze formarea radicalilor liberi și acumularea ulterioară a acestora în țesuturile organismului. Acest efect este legat de un risc mai mic de îmbolnăvire, după cum a confirmat un studiu publicat în Jurnalul European de Chimie Medicinală .

Pregătiți acasă această rețetă de pui în sos negru!

După cum ați văzut, este foarte ușor să pregătiți o rețetă rafinată de pui în sos negru. Este un mod diferit de a consuma această carne versatilă, cu o densitate nutritivă ridicată. Cu siguranță are destule calorii, dar nu se va întâmpla nimic atât timp cât este introdusă în contextul unei alimentații variate și echilibrate. Scopul este de a evita deficitele de nutrienți esențiali și de a mânca cu multă plăcere.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.