Rețeta coreeană de ssam: gustarea pe care trebuie să o încerci acasă
 

Rețeta coreeană de ssam: gustarea pe care trebuie să o încerci acasă

Dacă vă plac gustările, nu puteți rata ssam, un preparat tipic coreean care reușește să ofere proteine de cea mai bună calitate. Descoperiți rețeta!
Rețeta coreeană de ssam: gustarea pe care trebuie să o încerci acasă

Ultima actualizare: 23 Iunie, 2022

Rețeta coreeană de ssam este o gustare la modă. Constă în rulouri de salată verde umplute cu orez, carne la grătar și un sos special. Originea rețetei este coreeană, dar încetul cu încetul s-a răspândit și în alte bucătării datorită caracteristicilor organoleptice excepționale.

Rețeta coreeană de ssam: gustarea ideală

Ssam este un preparat simplu, dar oferă nutrienți esențiali de înaltă calitate, așa că merită încercat.

Înainte de a începe, este important de menționat că o dietă echilibrată și variată este esențială pentru o sănătate optimă de-a lungul anilor. Evitarea unui deficit de nutrienți este decisivă. În caz contrar, organismul poate experimenta probleme în procesele fiziologice care au loc zilnic în mediul intern.

Bucătar care prepară ssam
Deși ssam este făcut în mod tradițional cu carne de vită, puteți folosi și carne de porc sau pui.

Ingrediente

Dacă doriți să obțineți un ssam rafinat, va trebui să pregătiți mai multe lucruri. Cu toate acestea, toate sunt simple și ușor de făcut. Să începem:

  • 500 grame de mușchi de vită
  • 4 inimioare de salată verde
  • 200 grame de orez rotund

Pentru a face sosul în care se va marina carnea, veți avea nevoie de:

  • 2 linguri de sos de soia
  • 3 linguri de apă
  • 1 lingura zahăr brun
  • 1 lingură de miere
  • 1 lingură ulei de susan
  • 1 lingură de semințe de susan
  • 4 căței de usturoi tocați
  • 1/2 linguriță de piper negru măcinat
  • 1/4 felii de ananas

Pentru sosul care acoperă carnea, veți avea nevoie de:

  • 70 grame de pastă de soia fermentată
  • 40 grame de pastă de ardei fermentat
  • Ceapă verde (frunze)
  • 50 grame de ceapă tocată
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • 2 lingurițe de miere
  • 2 lingurițe de semințe de susan
  • 2 lingurițe de ulei de susan

Instrucțiuni pas cu pas

  1. Mai întâi, faceți marinada. Pentru a face acest lucru, amestecați bine toate ingredientele menționate.
  2. Apoi, congelați carnea ca să o puteți tăia în bucăți foarte fine.
  3. Marinați-o o jumătate de oră în frigider. Este esențial să menționăm faptul că ananasul este un ingredient opțional și că, dacă nu este adăugat, marinada poate fi păstrată mai mult timp.
  4. Odată ce acest pas este gata, pregătiți sosul amestecând toate ingredientele menționate.
  5. Carnea se gătește la grătar și orezul alb se gătește conform instrucțiunilor producătorului.
  6. Rămâne doar să separați frunzele de salată verde de inimi și să le spălați.
  7. Pentru a asambla gustarea, pregătiți rulouri cu frunzele de salată și umplutura propusă.

Beneficiile gustării „ssam”

Ssam este un fel de mâncare care poate avea anumite beneficii pentru sănătate dacă este inclus în contextul unei diete variate. Este important de reținut că oferă proteine de cea mai înaltă calitate.

Conține toți aminoacizii esențiali și are un scor bun în ceea ce privește digestibilitatea. Proteinele sunt necesare pentru a evita dezvoltarea patologiilor care afectează masa slabă pe termen mediu, cum este cazul sarcopeniei. Acest lucru este evidențiat de cercetările publicate în Nutrition Research.

Rețeta coreeană de ssam

Ssam are o mulțime de fibre provenite din orez și salata verde. Acest element contribuie la îmbunătățirea sănătății sistemului digestiv. Potrivit unui studiu publicat în revista Nature Reviews, fibrele reduc incidența constipației, îmbunătățind astfel mișcările intestinale. În plus, pot avea un impact pozitiv asupra densității microbiotei, crescând numărul de bacterii din intestine.

Ssam, o gustare coreeană delicioasă și hrănitoare

După cum ați văzut, ssam este o gustare ușor de preparat, care reușește să ofere o cantitate mare de nutrienți esențiali. Este preparat din ingrediente proaspete. Puteți înlocui carnea de vită cu porc sau pui. Asta va depinde de gusturile oaspeților.

Amintiți-vă că prezența produselor de origine animală în dietă este recomandată atunci când obiectivul este menținerea unei bune stări de sănătate. Acestea oferă proteine de cea mai înaltă calitate și minerale esențiale, cum ar fi fierul.

S-ar putea să te intereseze...
Ce este gochujang și ce beneficii are pentru sănătatea umană?
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Ce este gochujang și ce beneficii are pentru sănătatea umană?

Gochujang este un condiment celebru în bucătăria coreeană ce a devenit popular. Vedeți cum îl puteți folosi în mod corect acasă!



  • Naseeb, M. A., & Volpe, S. L. (2017). Protein and exercise in the prevention of sarcopenia and aging. Nutrition research (New York, N.Y.)40, 1–20. https://doi.org/10.1016/j.nutres.2017.01.001
  • Gill, S. K., Rossi, M., Bajka, B., & Whelan, K. (2021). Dietary fibre in gastrointestinal health and disease. Nature reviews. Gastroenterology & hepatology18(2), 101–116. https://doi.org/10.1038/s41575-020-00375-4
  • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253