Ceai verde pentru eliminarea grăsimii abdominale
Verificat și aprobat de pedagogul în educație fizică și nutriționistul Elisa Morales Lupayante
Dintre multe varietăți pe care le avem la dispoziție, ceaiul verde este recomandat frecvent pentru a elimina grăsimea acumulată pe abdomen. Nu este vorba despre un produs magic împotriva excesului de kilograme, ci reprezintă un supliment pentru accelerarea metabolismului și pierderea în greutate. Îți vom arăta, așadar, câteva modalități de a consuma ceai verde pentru eliminarea grăsimii abdominale.
Ceaiul verde (Camelia sinensis) este originar din China. Pentru a-l produce, se recoltează frunze proaspete de ceai care, după ce au trecut printr-un proces de uscare, se presează, se rulează și se modelează. Ceea ce îl face să fie un ceai cu adevărat special este faptul că nu se oxidează în timpul procesării.
De asemenea, ceaiul verde are un conținut bogat de antioxidanți și minerale esențiale. Din aceste substanțe provin efectele sale antiinflamatoare și detoxifiante, care contribuie la eliminarea toxinelor din organism. Prin combinarea ceaiului cu alte ingrediente, putem obține și mai multe efecte benefice. În cele ce urmează, îți arătăm ce ingrediente poți să adaugi într-un ceai verde pentru eliminarea grăsimii abdominale în mod eficient.
Ceai verde pentru eliminarea grăsimii abdominale
Multe persoane consumă deja ceai verde pentru a slăbi și pentru a elimina grăsimea abdominală. Printre multiplele beneficii pe care le oferă sănătății, ceaiul verde este un supliment excelent care ajută la slăbit. Cum se întâmplă acest lucru?
- Ajută la stimularea arderii de calorii prin faptul că accelerează metabolismul și sprijină acțiunea enzimelor digestive.
- Ceaiul verde are proprietăți diuretice care combat retenția de lichide și inflamația.
- Compușii săi cu efect depurativ sprijină eliminarea toxinelor din sânge și celule.
- Conține galat de epigalocatechină (EGCG) și L-teanină, substanțe care te ajută să împiedici acumularea de grăsimi abdominale.
Cum să consumi ceai verde pentru eliminarea grăsimii abdominale
Ceaiul verde se poate achiziționa în pungi de ceai sau sub formă de capsule, putând fi consumat rece sau cald. Cu toate acestea, cel mai bine este să îl consumăm sub formă de infuzie. Pe lângă aceasta, putem să-l combinăm cu diferite ingrediente benefice pentru a-i suplimenta efectele. Citește în continuare pentru a afla câteva rețete cu ceai verde pentru eliminarea grăsimii abdominale.
1. Ceai verde cu mentă
Menta este unul dintre ingredientele naturale ideale pentru suplimentarea efectelor ceaiului verde. Datorită conținutului său bogat de antioxidanți și având proprietăți antiinflamatoare, acest ceai este ideal pentru a reduce excesul de greutate.
Ingrediente
- O cană de apă (250 ml)
- O lingură de ceai verde (15 g)
- 5 frunze de mentă
- O lingură de miere (25 g)
Mod de preparare
- Pune apa la încălzit, iar atunci când ajunge la punctul de fierbere, adaugă ceaiul verde și menta.
- Lasă focul la minim și lasă la infuzat timp de 5 minute.
- Apoi, ia vasul de pe foc și lasă ceaiul să stea timp de 15 minute.
- Dacă a ajuns la o temperatură adecvată pentru consum, strecoară-l și îndulcește-l cu puțină miere.
Mod de consum
- Consumă infuzia între mese, timp de 2-3 săptămâni consecutive.
- Ia o pauză de o săptămână, apoi consumă-l din nou timp de 2-3 săptămâni.
Află mai multe! Citește și:
2. Smoothie cu ceai verde și avocado
Proprietățile diuretice și detoxifiante ale acestui smoothie cu ceai verde și avocado reprezintă un sprijin pentru a reduce dimensiunea taliei. De asemenea, datorită combinațiilor sale de ingrediente care oferă energie, acest smoothie ajută la îmbunătățirea performanței fizice și mintale.
Trebuie menționat faptul că ceaiul verde conține antioxidanți puternici și acizi grași care sprijină buna funcționare a metabolismului. Mai mult, acest smoothie favorizează formarea masei musculare și ajută la scăderea poftei de mâncare.
Ingrediente
- O linguriță de ceai verde (5 g)
- ½ cană de apă (125 ml)
- ½ avocado copt
- O banană coaptă
- 3 migdale
Mod de preparare
- Pune la fiert apa și ceaiul verde.
- Atunci când apa ajunge la punctul de fierbere, stinge focul și lasă infuzia la odihnit timp de 15 minute.
- Strecoară ceaiul și toarnă-l într-un blender.
- În continuare, adaugă bucăți de avocado și de banane, respectiv migdalele.
- Procesează ingredientele timp de câteva secunde până obții o băutură omogenă, fără cocoloașe.
Mod de consum
- Consumă smoothie-ul între mese și așteaptă cel puțin 30 de minute înainte de micul dejun.
- Dacă dorești, poți să îl consumi și după-amiaza.
- Îl poți consuma de trei ori pe săptămână.
Îți recomandăm și:
3. Ceai verde cu ananas și guarana
Ananasul și guarana suplimentează efectele unui ceai verde pentru eliminarea grăsimii abdominale. Această combinație de ingrediente ajută la detoxifierea sângelui și favorizează eliminarea lichidelor acumulate în țesuturi.
Substanțele nutritive pe care le conțin susțin funcțiile renale și hepatice, împiedicând deteriorarea acestora din cauza excesului de toxine. De asemenea, ajută la combaterea constipației și reduce inflamația abdominală și a extremităților.
Ingrediente
- 2 căni de apă (500 ml)
- O lingură de ceai verde (15 g)
- O felie de ananas tăiată în bucăți
- ½ linguriță de pudră de guarana (2,5 g)
Mod de preparare
- Pune apa la fiert. Când aceasta ajunge la punctul de fierbere, adaugă ceaiul verde, bucățile de ananas și pudra de guarana.
- Lasă apa la fiert timp de cel puțin cinci minute, apoi stinge focul.
- Lasă ceaiul să stea timp de 15 minute, apoi strecoară-l.
Mod de consum
- Consumă o cană din acest ceai între mese și după-amiaza.
- Poți să îl consumi de cel puțin 3 ori pe săptămână sau timp de 2 săptămâni consecutive.
Ai încercat deja aceste remedii cu ceai verde pentru eliminarea grăsimii abdominale? Nu ezita să le incluzi în alimentație, deoarece sunt ușor de preparat și aduc multe beneficii organismului, oferind un sprijin suplimentar pentru slăbire.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Basu, A., Sanchez, K., Leyva, M. J., Wu, M., Betts, N. M., Aston, C. E., & Lyons, T. J. (2010). Green tea supplementation affects body weight, lipids, and lipid peroxidation in obese subjects with metabolic syndrome. Journal of the American College of Nutrition, 29(1), 31-40. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20595643/
- Castro, R., Mollo, B. G., Blanco B, V. (2010). Anemia hemolítica adquirida por productos adelgazantes. SCientífica, 8(1), 25-27. Disponible en: https://web.archive.org/web/20180410153529id_/http://scientifica.umsa.bo/c/document_library/get_file?uuid=7d390fbb-51fc-4258-999c-b80fa9ec5be9&groupId=1619613813
- Chacko, S. M., Thambi, P. T., Kuttan, R., & Nishigaki, I. (2010). Beneficial effects of green tea: a literature review. Chinese medicine, 5(1), 1-9. Disponible en: https://link.springer.com/article/10.1186/1749-8546-5-13
- Cheun, L. K., et al. (2002). El camino del té. London: Gaia Books.
- Hernández, T. T., Rodríguez-Rodríguez, E. y Sánchez-Muniz, F. J. (2004). El té verde¿ una buena elección para la prevención de enfermedades cardiovasculares?. Archivos Latinoamericanos de Nutrición, 54(4), 380-394. Disponible en: http://ve.scielo.org/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0004-06222004000400003
- Hossain, M. F., Akhtar, S., & Anwar, M. (2015). Nutritional value and medicinal benefits of pineapple. International Journal of Nutrition and Food Sciences, 4(1), 84-88. D
- Kwak, J., & Shin, D. (2022). Association between Green Tea Consumption and Abdominal Obesity Risk in Middle-Aged Korean Population: Findings from the Korean Genome and Epidemiology Study. International Journal of Environmental Research and Public Health, 19(5), 2735. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8910422/#:~:text=High%20consumption%20of%20green%20tea,p%20for%20trend%20%3D%200.001).
- Luengo, M. T. L. (2002). El té verde. Offarm: farmacia y sociedad, 21(5), 129-133. Disponible en: https://www.elsevier.es/es-revista-offarm-4-articulo-el-te-verde-13032231
- Ody, P. (2000). Complete Guide to Medicinal Herbs. New York, NY: Dorling Kindersley Publishing.
- Pardos-Sevilla, C. y Mach, N. (2014). Efectos del té verde sobre el riesgo de cáncer de mama. Revista Española de Nutrición Humana y Dietética, 18(1), 25-34. Disponible en: https://dialnet.unirioja.es/servlet/articulo?codigo=4658788
- Shimizu, M., Kubota, M., Tanaka, T., & Moriwaki, H. (2012). Nutraceutical approach for preventing obesity-related colorectal and liver carcinogenesis. International journal of molecular sciences, 13(1), 579-595. Disponible en: https://www.mdpi.com/1422-0067/13/1/579
- Tomata, Y.; Kakizaki, M.; Nakaya, N., et al. (2012). “Green tea consumption and the risk of incident functional disability in elderly Japanese: the Ohsaki Cohort 2006 Study”, The American Journal of Clinical Nutrition, 95(3), 732-739.
- Valenzuela B., Alfonso. (2004). El consumo de té y la salud: características y propiedades benéficas de esta bebida milenaria. Revista chilena de nutrición, 31(2), 72-82. Disponible en: https://www.scielo.cl/scielo.php?pid=S0717-75182004000200001&script=sci_arttext
- Vernarelli, J. A., & Lambert, J. D. (2013). Tea consumption is inversely associated with weight status and other markers for metabolic syndrome in US adults. European journal of nutrition, 52(3), 1039-1048. Disponible en: https://link.springer.com/article/10.1007/s00394-012-0410-9
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.