Cele mai bune 15 filme de pe Netflix
 

Cele mai bune 15 filme de pe Netflix

Biblioteca Netflix este foarte mare, dar de data aceasta vom vorbi despre cele mai apreciate 15 filme de pe platformă. Să vedem ce filme sunt preferatele criticilor!
Cele mai bune 15 filme de pe Netflix

Ultima actualizare: 03 iulie, 2023

Dacă nu știți ce să urmăriți, am pregătit o listă cu cele mai bune 15 filme de pe Netflix conform preferințelor criticilor și ale publicului. Pe această listă, veți găsi filme aparținând mai multor genuri. Angajamentul platformei Netflix este de a oferi cele mai bune producții, potrivite pentru toate gusturile.

Criticii au decis! Cele mai bune 15 filme de pe Netflix

Catalogul Netflix este atât de vast, încât sugestiile se concentrează adesea pe producțiile comerciale și actuale. Deși acest lucru nu este deloc rău, există titluri mai puțin cunoscute, dar care au fost evaluate drept cele mai bune de către critici.

1. Pinocchio

Cea mai recentă versiune a filmului Pinocchio, regizat de Guillermo del Toro, se află în fruntea acestei liste, deoarece este o producție foarte bună. De fapt, filmul a fost atât de apreciat de public și critici, încât a fost câștigătorul Oscarului în 2023 la categoria Cel mai bun film de animație.

Această producție este o adevărată bijuterie, fiind realizată folosind tehnica stop motion. A fost nevoie de 15 ani pentru a o produce, deoarece nimeni nu a fost dispus să o finanțeze. Cu toate acestea, Netflix a acceptat provocarea, iar filmul a avut succes.

2. Daggers in the Back: The Mystery of the Glass Onion

Regizat de Rian Johnson, filmul Daggers in the Back: The Mystery of the Glass Onion, este foarte apreciat de critici, fiind o continuare a poveștii cu actorul britanic Daniel Craig. Această comedie se concentrează pe aventurile detectivului Benoit Blanc, care își asumă provocarea unui nou mister ce trebuie rezolvat.

3. Athena

Athena este un film regizat de Romain Gavras și lansat în 2022. Este una dintre cele mai importante producții de pe Netflix. Filmul francez se bazează pe povestea a patru frați care, din cauza anumitor circumstanțe, ajung să se înfrunte reciproc. Laitmotivul filmului este povestea lui Cain și Abel.

4. The Power of the Dog

Jane Campion a reușit să captiveze criticii cu The Power of the Dog, lansat în 2021. Acest film western spune povestea lui Phil și George Burbank, personaje cu caractere opuse. Primul personal este interpretat de Benedict Cumberbatch, care a primit aplauze în picioare la premiera care a avut loc la Festivalul de Film de la Veneția.

5. Marriage story

Noah Baumbach ne-o arată pe Scarlett Johansson într-o nouă ipostază, alături de Adam Driver. Cei doi sunt în proces de divorț, iar separarea afectează atât cuplul, cât și copiii.

6. Don’t Look Up

Don’t Look Up a avut premiera în 2021 și a fost foarte bine primit de critici și de publicul de pe platforma de streaming. Chiar și astăzi este un film foarte popular. Regizorul Adam McKay a strâns laolaltă mari actori, precum Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep, Cate Blanchett, Jonah Hill, Mark Rylance, Timothée Chalamet și Ariana Grande.

Critica la adresa societății și a rețelelor sociale și viziunea asupra crizei climatice sunt componente esențiale ale producției.

7. Enola Holmes și Enola Holmes 2

Cele două filme Enola Holmes sunt pe Netflix și sunt foarte apreciate de critici. Henry Cavill și Millie Bobby Brown au știut cum să-i facă pe telespectatori să se îndrăgostească de aventurile și secretele lor de familie. Deși sunt considerate de mulți filme comerciale, au multe aspecte interesante.

8. Hustle

Adam Sandler este protagonistul peliculei Hustle, care a fost lansată în 2022. Actorul joacă rolul unui antrenor de baschet care descoperă un mare jucător cu multe probleme personale și familiale. Fără îndoială, acesta este un film excepțional.

9. The Irishman

În 2019, Martin Scorsese a surprins pe toată lumea cu filmul The Irishman, cu Al Pacino, Robert de Niro și Joe Pesci în rolurile principale. Pentru critici, acesta este un film grozav, dar pentru unii telespectatori este plictisitor, deoarece este foarte lung și necesită concentrare pentru a nu rata detaliile.

10. The last thing he wanted

Încă o dată, Anne Hathaway ne surprinde cu o interpretare care o scoate din zona ei de confort, jucând rolul unei jurnaliste care ajunge să fie implicată în traficul de arme. Filmul este povestea adaptată a cărții omonime scrise de Joan Didion. Regizorul și scenaristul filmului este Dee Rees.

11.Tyler Rake

În urmă cu câteva săptămâni, a fost lansată a doua parte a filmului Tyler Rake. Prima parte a apărut pe Netflix în 2020, cu Chris Hemsworth în rolul principal. Fiind un actor principal pe piața neagră, un mercenar salvează cu prețul liniștii sale fiul unui șef al mafiei indiene. Ambele pelicule oferă acțiune extremă.

12. Triple Frontier

Regizat în 2019 de JC Chandor, Triple Frontier este unul dintre cele mai bune filme de pe Netflix. Acest lucru se datorează, în mare parte, unor mari legende ale filmului precum: Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam și Pedro Pascal. Filmul prezintă o serie de furturi și aventuri cu scopul de a distruge un traficant de droguri.

13. Mudbound: The Color of War

Regizorul Dee Rees este foarte apreciat de critici. Mudbound: The Color of War este un portret dur al rasismului din Statele Unite. Inspirația pentru această producție a fost romanul lui Hillary Jordan, care expune istoria rasismului în sudul acestei țări, în contextul celui de-al Doilea Război Mondial.

14. The Trial of the Chicago 7

În 2020, Aaron Sorkin a lansat unul dintre cele mai bune filme de pe Netflix: The Trial of the Chicago 7. În distribuție apar figuri precum Sacha Baron Cohen, Eddie Redmayne și Joseph Gordon-Levitt, care dau viață unei drame rasiale și sociale bazate pe evenimente din viața reală.

Concret, acest film abordează povestea unui grup de protestatari care s-a opus Războiului din Vietnam și care a fost supus unei farse judiciare pentru a preveni noi mișcări de acest tip.

15. The Mitchells against the machines

Încheiem această listă cu cele mai bune filme de pe Netflix cu o animație care a furat inimile telespectatorilor: The Mitchells against the machines. Această producție a fost regizată de Michael Riand și Jeff Rowe și a câștigat premiile Annie în 2021.

Această comedie animată 3D spune povestea familiei Mitchel, ai cărei membri devin salvatori într-o perioadă în care mașinile amenință omenirea.

Urmăriți cele mai bune filme de pe Netflix!

Acestea sunt cele mai apreciate filme de pe Netflix. Aceste producții sunt foarte apreciate și chiar dacă nu mai sunt de actualitate, continuă să fie foarte iubite de public. Urmăriți-le și spuneți-ne care v-au plăcut cel mai mult!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.