Cele mai bune 14 fraze pentru iubitorii de natură și viață
 

Cele mai bune 14 fraze pentru iubitorii de natură și viață

Dragostea nu este un sentiment exclusiv pentru oameni. Putem iubi și anumite lucruri, cum ar fi natura.
Cele mai bune 14 fraze pentru iubitorii de natură și viață

Ultima actualizare: 08 martie, 2023

Iubitorii de natură consideră că acest lucru este o terapie. Poate că dragostea pentru natură este o modalitate de a compensa daunele pe care, direct sau indirect, omul le produce în fiecare zi. Mulți oameni sunt fascinați de natură și viață. Așa au apărut numeroase fraze motivaționale pentru iubitorii de natură și viață.

Un act al naturii: plantele pot simți și pot întoarce dragostea

Cunoașteți pe cineva care vorbește cu plantele și susține că acestea răspund? Poate că această credință nu este în întregime exagerată. Plantele răspund cuvintelor pe care le primesc de la îngrijitorii lor. Este o manifestare a naturii, o manifestare a iubirii!

Știința a abordat mai multe ipoteze despre inteligența vegetației. Acest articol împărtășit de SDL Investigación y Divulgación del Medio Ambiente discută despre sensibilitatea plantelor, menționând că acestea sunt înzestrate cu până la 15 simțuri. În plus, unele specii sunt atât de inteligente, încât fac schimb de informații și comunică între ele și cu animalele.

Această publicație susține că plantele au propria lor personalitate: memorează, dorm și chiar au grijă de copiii lor. Deci, de ce nu ar putea să le răspundă oamenilor? Desigur, o fac în felul lor, arătând frumos sau ofilindu-se, crescând rapid sau încet, înflorind mai mult sau mai puțin.

Cele mai bune 14 fraze pentru iubitorii de natură și viață

Mai jos, vă împărtășim câteva fraze născute din contactul cu mediul natural, utile pentru a conversa cu plantele, a reflecta cu prietenii sau pur și simplu a le extrapola în propria viață.

1. Despre apropierea de fericire și darul serviciului

Florile îi fac pe oameni mai buni, mai fericiți și mai folositori: sunt lumina soarelui, hrană și medicament pentru suflet.

~ Luther Burbank ~

Acest horticultor și botanist vorbește despre bunătatea și curtoazia arătate plantelor, precum și despre dăruirea și plăcerea pe care o generează grija pentru ele.

2. Despre inspirație și artă

Dacă iubești cu adevărat natura, vei găsi frumusețe peste tot.

~ Vincent Van Gogh ~

Celebrul pictor olandez se referă la natură ca la o sursă de inspirație. Acesta a contemplat frumusețea mediului în operele sale.

Pictorul Van Gogh
Van Gogh s-a conectat cu natura și seria de picturi cu floarea soarelui îi demonstrează sensibilitatea.

3. Liniște acum și în viitor

Când plantăm copaci, plantăm semințele păcii și speranței.

~ Wangari Maathai ~

Biologul, activistul și câștigătorul Premiului Nobel pentru Pace a făcut aluzie la importanța plantării de copaci în beneficiul comunităților din prezent și viitor, într-o lume pașnică în care se practică răbdarea, perseverența și angajamentul.

4. Lucruri care nu pot fi evitate

Poți tăia toate florile, dar nu poți opri venirea primăverii.

~ Pablo Neruda ~

Indiferent cât de multe obstacole ar apărea, ceea ce este destinat să se întâmple se va întâmpla. Chiar dacă se distruge o întreagă grădină, forța naturii va prevala.

5. Izvor de înțelepciune

Plantele par să fi fost semănate pe pământ asemenea stelelor de pe cer, pentru a-l invita pe om, prin stimulentul plăcerii și al curiozității, să studieze natura.

~ Jean-Jacques Rousseau ~

Autorul acestei fraze vorbește despre unul dintre scopurile pe care plantele le au în această lume: îndeamnă oamenii să investigheze și să se educe.

6. Lumină în întuneric

Întotdeauna există flori pentru cei care vor să le vadă.

~ Henri Matisse ~

În mijlocul problemelor, putem vedea ceva pozitiv. Poate nu vedem nimic la început, dar analizând circumstanțele, vom găsi o perspectivă favorabilă.

7. Sănătate și bunăstare

Natura este medicamentul meu.

~ Sara Mos ~

Resursele naturale oferă remedii, arome și relaxare. Sunt un panaceu pentru bunăstarea generală.

8. Puterea naturii

Copacii sunt eforturile pământului de a vorbi cu cerul care ascultă.

~ Rabindranath Tagore ~

Literatura indiană a evidențiat puterea naturii și legătura dintre toate elementele ei.

9. Valoarea simplității

Natura este mulțumită de simplitate.

~ Isaac Newton ~

Dacă ceva atât de impresionant ca natura apreciază simplitatea, de ce oamenii au nevoie de lucruri ostentative pentru a fi fericiți?

10. A dori și a putea

O pasăre nu cântă pentru că așteaptă un răspuns; cântă pentru că știe să o facă.

~ Maya Angelou ~

A vorbi de dragul de a vorbi sau a face de dragul de a face nu este același lucru cu a vorbi pentru că vrei sau pentru că poți și ai ceva de spus.

11. Ordinea naturală

Înțelepciunea și natura au aceleași principii.

~ Juvenal ~

Tot ceea ce se întâmplă corespunde ordinii naturale a lucrurilor. Dacă natura este o sursă de înțelepciune, nu va fi niciodată împotriva a ceea ce își propune înțelepciunea.

12. Răspunsul pozitiv

Pământul este insultat și oferă flori ca răspuns.

~ Rabindranath Tagore ~

In fața unui gest neplăcut, nu reacționați la fel. Comportamentul nostru nu este o reflectare a celorlalți.

Păstrați-vă calmul și folosiți cuvintele pozitive ca armă. Natura o face în felul ei, pentru că zilnic este lezată, însă oferă cele mai bune fructe.

Fraze pentru iubitorii de natură
Natura este o sursă de înțelepciune și ne oferă valori pe care să le aplicăm în viața de zi cu zi.

13. Fără excese

Îngrășământul nu este bun în exces, dar în doze mici face minuni.

~ Richard Brinsley Sheridan ~

Excesele agravează orice situație. Dacă dozați resursele, există o probabilitate foarte mare de a obține beneficii. Iubitorii de natură pot confirma acest lucru.

14. Profesorul perfect: fraze pentru iubitorii de natură

Alegeți un singur profesor: natura.

~ Rembrandt ~

Natura este un profesor peren, așa cum a considerat-o acest reprezentant al barocului. În natură, găsim numeroase exemple pozitive.

Iubitorii de natură iubesc viața

Dragoste, inspirație, răbdare și, mai presus de toate, înțelepciune. Acestea sunt atributele pe care oamenii le găsesc în natură. Natura ne face să apreciem liniștea, să simțim briza și să respirăm libertatea. Pentru mulți, este un mod de a iubi viața.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.