Chipsuri la air fryer: morcovi și alte legume
 

Chipsuri la air fryer: morcovi și alte legume

Dacă vreți să știți cum să preparați niște chipsuri grozave de morcovi în friteuza cu aer cald, nu ratați următoarea rețetă!
Chipsuri la air fryer: morcovi și alte legume
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

În friteuza cu aer cald puteți pregăti chipsuri de morcovi și alte legume delicioase, care sunt perfecte pentru gustări, deoarece oferă vitamine și antioxidanți de înaltă calitate. În plus, au un conținut scăzut de calorii, reușind să crească senzația de sațietate fără a afecta echilibrul energetic. Vă vom învăța cum să obțineți chipsuri perfecte la air fryer!

Înainte de a începe, este necesar de menționat că pe parcursul zilei pot fi consumate diferite gustări sănătoase, fără ca acest lucru să se traducă printr-o creștere a greutății corporale. Aceste produse trebuie alese corect, întrucât cele de origine industrială conțin elemente care pot afecta negativ organismul pe termen mediu.

Chipsuri de morcovi la air fryer

Morcovi pentru chipsuri la air fryer

Ingrediente

Dacă doriți să pregătiți niște chipsuri grozave de morcovi în friteuza cu aer cald, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • morcovi
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • sare

Instrucțiuni pas cu pas

  1. Începeți prin a spăla foarte bine morcovii și îndepărtați cele două capete cu un cuțit.
  2. Apoi, tăiați-i în felii foarte subțiri. Folosiți un dispozitiv de feliere pentru a vă ușura munca.
  3. Puneți feliile de morcov într-un bol și adăugați cele două linguri de ulei, amestecând bine.
  4. Puneți legumele în coșul friteuzei cu aer cald, programând-o la 165 °C timp de 20 de minute. Este important să deschideți aparatul la fiecare 5 minute pentru a amesteca chipsurile. În acest fel, se vor coace uniform. În plus, după minutul 15, va trebui să fiți mai atenți, pentru a preveni arderea.
  5. Scoateți morcovii, adăugați puțină sare și serviți-i.

Chipsurile de morcovi vor fi crocante și vor rezista mai multe ore fără a se înmuia. Desigur, pentru aceasta este recomandat să le păstrați într-un vas acoperit.

Rețineți că această rețetă poate fi făcută și cu alte legume. Tuberculii sunt foarte crocanți și gustoși. Atât cartoful, cât și cartoful dulce sau yucca sunt alternative bune. În acest caz, cantitatea de carbohidrați este mai mare.

Beneficiile morcovilor

Nu putem termina rețeta fără a menționa principalele beneficii derivate din includerea morcovului în contextul unei alimentații variate și echilibrate. Vorbim despre o legumă care furnizează o cantitate mare de vitamina C. Acest nutrient reușește, printre altele, să crească eficiența sistemului imunitar. Acest lucru este dovedit de un studiu publicat în Nutrients.

Morcovi proaspeți

În plus, trebuie să evidențiem și conținutul de antioxidanți al morcovilor. Aceste elemente neutralizează formarea radicalilor liberi și acumularea ulterioară a acestora în țesuturile organismului. Acest efect a fost legat de un risc mai mic de a dezvolta patologii cronice și complexe, potrivit cercetărilor publicate în Jurnalul European de Chimie Medicinală.

În sfârșit, trebuie să punem un accent deosebit pe prezența fibrelor care reduc problema constipației, așa cum afirmă un studiu publicat în Nature Reviews.

Pregătiți chipsuri de morcovi acasă la air fryer

După cum ați văzut, este foarte ușor să pregătiți chipsuri de morcovi sau tuberculi în friteuză, obținând o gustare sănătoasă ce poate fi consumată între mese fără remuşcări.

Amintiți-vă că includerea legumelor în dietă este recomandată de majoritatea experților în nutriție, deoarece acestea sunt alimente de înaltă calitate, cu mulți micronutrienți.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.