Cum să folosești limbajul corpului pentru a seduce pe cineva?
 

Cum să folosești limbajul corpului pentru a seduce pe cineva?

Cum ar trebui să fie folosit limbajul corpului pentru a seduce pe cineva? Există vreo modalitate de a-l modifica? În acest articol, vom vorbi despre cât de importantă este comunicarea non-verbală și despre cum o putem folosi în favoarea noastră pentru a flirta.
Cum să folosești limbajul corpului pentru a seduce pe cineva?
Elena Sanz

Verificat și aprobat de psihologul Elena Sanz.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Folosim limbajul corpului pentru a seduce de multe ori fără să ne dăm seama; de fapt, comunicarea non-verbală are o relevanță foarte mare. Cum ar fi să comunicăm cu cineva fără a folosi gesturi, ochi sau mișcări ale corpului? Efectul nu ar fi același; prin urmare, în momentul întâlnirii cu cineva, importanța limbajului corporal crește.

Mulți experți în limbajul corpului afirmă că acesta ajunge să aibă o pondere de până la 70% în comunicare. Prin urmare, ne poate ajuta, dar ne poate face și rău. Un gest nepotrivit sau o manifestare de nervozitate evidentă poate distruge orice posibilitate de seducție.

Limbajul corpului pentru a seduce: cu ce ne poate ajuta?

Deoarece limbajul corpului este de mare importanță, deoarece oferă o mulțime de informații despre noi înșine, este clar că nu îl putem ignora. Este clar că în momentul încercării de a seduce o altă persoană pot apărea nervii, pe lângă nesiguranțe. Cu toate acestea, ne putem corecta limbajul corpului.

Cuplu afectat de timiditate

Trebuie doar să fim conștienți de acest instrument pe care îl avem și căruia nu îi acordăm atenție. Unde ne sunt așezate mâinile când vorbim cu o persoană care ne place? A atinge părul sau bărbia insistent, a avea un tic… a fi conștienți este primul pas pentru ca limbajul corpului să ne ajute să seducem pe cineva.

Nu este ceva ușor de realizat și este necesar să exersăm ceea ce cunoaștem cu toții drept „încercare și eroare”. După mai multe încercări, vom învăța să stabilim această tehnică.

Cum să folosești limbajul corpului pentru a seduce pe cineva?

La ce ne uităm de obicei când cineva ne atrage? Poate la postura corpului său, la privire sau la siguranța pe care o transmite. Autori precum Knapp, Poyatos vorbesc intens despre comunicarea non-verbală.

Menținerea contactului vizual

Pentru a folosi limbajul corpului pentru a seduce, este esențial să menținem contactul vizual atât atunci când vorbim cu cealaltă persoană, cât și când o ascultăm. Acest lucru ne permite să arătăm că ne simțim în siguranță și că acordăm toată atenția oricui se află în fața noastră. Evitarea privirii nu este niciodată o mare armă de seducție.

Limbajul corpului pentru a seduce

Corpul trebuie să fie orientat către cealaltă persoană

Pe lângă contactul vizual, este important ca trupul să fie orientat către cealaltă persoană. Uneori, nervii ne pot trăda și ne putem întoarce ca și cum am vrea să fugim de situația în care ne aflăm. Comunicarea non-verbală poate elimina valoarea a ceea ce spunem. Prin urmare, trebuie să avem grijă de orientarea corpului.

Mâinile trebuie să fie libere

Când suntem nervoși, nu prea știm unde să punem mâinile. Acest lucru ne face să ne simțim inconfortabil și face ca folosirea limbajului corpului pentru a seduce să fie un dezastru total. Cu toate acestea, le putem folosi pentru a ne spori expresivitatea atunci când vorbim cu cealaltă persoană, evitând să le punem în buzunare sau să ne jucăm cu un obiect care ne-ar putea expune nervii.

Brațele nu trebuie niciodată încrucișate

Încrucișarea brațelor este o greșeală, deoarece funcționează ca o barieră atunci când ceea ce ne dorim este să fim mai aproape de cealaltă persoană. Prin urmare, trebuie să evităm acest lucru și să încercăm să facem brațele să se miște liber și natural. Dacă le punem pe masă sau pe bar într-un mod mecanizat, acest lucru denotă respingere.

Corpul spune mai mult decât cuvintele

Deși ne preocupă modul în care să folosim limbajul corpului pentru a seduce, uităm că atunci când suntem cu persoana care ne place, noi înșine analizăm comunicarea non-verbală a acesteia.

În cele din urmă, după cum se spune, „Cuvintele sunt purtate de vânt”. Totuși, ceea ce spunem cu corpul este mai trainic, Prin urmare, importanța sa nu trebuie subestimată.

O postură care transmite siguranță și încredere, o privire care arată că celălalt ne interesează și că nu ne este frică de interacțiune… toate acestea seduc mai mult decât o frază dintr-un film sau pe care o spune toată lumea.

A avea grijă de limbajul corpului pentru a seduce necesită muncă. Încheiem cu această frază a lui Peter Drucker: «cel mai important lucru în comunicare este să asculți ce nu se spune».


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • García Alcántara, A. (2013). Cuando el cuerpo comunica. Manual de la comunicación no verbal (Doctoral dissertation, Universitat Politècnica de València).
  • Poyatos, F. (1994). La comunicación no verbal (Vol. 13). Ediciones AKAL.
  • Turchet, P. (2010). EL LENGUAJE DE LA SEDUCCION: Entender los códigos inconscientes de la comunicación no verbal. No dejes que tus gestos de delaten. Editorial AMAT.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.