Cum se prepară salata tortellini antipasto?
 

Cum se prepară salata tortellini antipasto?

Salata tortellini antipasto este o rețetă italiană care se prepară ca aperitiv. Combinați legumele, brânzeturile, șunca și pastele umplute!
Cum se prepară salata tortellini antipasto?
Florencia Villafañe

Scris și verificat de nutriționistul Florencia Villafañe.

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Ați făcut vreodată salata tortellini antipasto? Această rețetă din bucătăria italiană combină pastele umplute cu carne, brânzeturi, șuncă și legume. Are un gust rafinat.

După cum sugerează și numele, acest fel de mâncare derivă din cuvântul antipasti, care înseamnă „aperitiv”. De asemenea, o particularitate a acestei salate este faptul că este o opțiune potrivită în zilele caniculare.

Salata tortellini antipasto: rețetă delicioasă

Tortellini sunt o varietate de paste. Constau într-un aluat pătrat umplut care se pliază pentru a forma un inel. Arată similar cu capletinis.

De obicei, aceste paste sunt umplute cu amestecuri de carne, dar pot exista și alte umpluturi. De exemplu, ricotta, brânză, cârnați sau chiar legume pentru a obține un produs vegetarian. Amestecul de legume pe care îl folosește această rețetă o face o opțiune hipocalorică, ideală în lunile de vară.

Ingrediente pentru salata tortellini antipasto

Aceste cantități sunt suficiente pentru 6 până la 8 persoane. Timpul de preparare este de aproximativ 15 minute, dar cel mai important este faptul că rețeta poate fi pregătită din timp și păstrată în frigider pentru a evita orice contaminare microbiană.

  • 100 grame de brânză slabă sau ricotta
  • 1 cană măsline verzi sau negre fără sâmburi
  • 100 grame de șuncă crud-uscată
  • 1 1/2 ardei roșu
  • 1 1/2 cană de roșii cherry
  • 6 frunze de busuioc proaspăt
  • 10 fire de pătrunjel proaspăt
  • 3 cepe mici
  • 1 cană de broccoli
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru dressing

  • 1 linguriță de miere sau 1/2 linguriță de zahăr
  • 1/4 cană de oțet de mere
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • 2 caței de usturoi medii
  • 1/3 cană de ulei de măsline
  • 1 praf de sare
Farfurie cu salata tortellini antipasto

Instrucțiuni pas cu pas

Trebuie să asamblați salata și apoi să pregătiți dressingul pentru a o condimenta.

Pregătiți salata

  • Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să gătiți tortellini în apă clocotită cu un praf de sare. Durează, de obicei, 5-8 minute.
  • Scurgeți apa cu ajutorul unei strecurătoare, clătiți pastele sub un jet de apă rece pentru a nu se lipi și puneți-le înapoi în oală.
  • Spălați și înjumătăți roșiile cherry. Tăiați cubulețe brânza sau ricotta și șunca.
  • Tăiați ardeiul gras în fâșii de aceeași grosime. Continuați cu ceapa. La sfârșit, tăiați broccoli.
  • După ce ați terminat, puneți legumele într-o cratiță cu apă fierbinte. Adăugați un praf de sare și fierbeți-le timp de 3 minute. Aruncați apa.
  • Odată ce toate ingredientele sunt gata pentru asamblarea salatei, așezați-le într-un bol mare. Puneți mai întâi jumătate din cantități, apoi amestecați și repetați procesul cu cealaltă jumătate.
  • Pentru a termina, ornați salata tortellini antipasto cu pătrunjel proaspăt tocat. Se păstrează în frigider.

Pregătiți dressingul

  • Pentru a pregăti dressingul, folosiți un blender. Amestecați uleiul de măsline, oțetul, sarea, condimentele și îndulcitorul preferat.
  • Apoi, tăiați cățeii de usturoi în jumătate și adăugați-i în blender.
  • Porniți dispozitivul timp de 2 minute. Puneți dressingul în frigider. Înainte de servire, adăugați dressingul deasupra salatei.

Beneficiile consumului de salată tortellini antipasto

Pe lângă faptul că este un aperitiv rafinat, acest antipasto este o masă completă și hrănitoare. Cu toate acestea, unii consideră că pastele îngrașă deoarece sunt făcute din făină și oferă surplus de energie. Este evident că acest lucru nu este adevărat și că ceea ce promovează creșterea în greutate este consumul excesiv. Pastele pot fi consumate zilnic în cantitate moderată.

Această salată conține multe legume, deci oferă vitamine, minerale și antioxidanți. Aceste substanțe sunt aliați în prevenirea diferitelor boli. Prin urmare, entități precum Organizația Mondială a Sănătății recomandă consumul zilnic de legume.

Măslinele furnizează grăsimi de calitate de tip omega, benefice pentru sănătatea cardiovasculară și pentru creier. La rândul ei, ricotta sau brânza oferă calciu și proteine.

De asemenea, șunca este o sursă de proteine, deși are și grăsimi. Se folosește într-o cantitate minimă. Tortellini au proteine (dacă au și carne) și carbohidrați grație aluatului.

Coș cu multe legume

Pregătiți această delicioasă salată tortellini antipasto

Aceasta rețetă este simplu de preparat și este ideală pentru mesele în familie. În plus, vă ajută să variați aperitivul clasic.

Rețineți că puteți folosi și alte legume și că îi puteți da salatei o notă personală, folosind alte mirodenii pentru aromatizare. Folosiți muștar, ghimbir, brânză provolone sau alt produs care vă place. Bucurați-vă de aroma rafinată a acestei salate!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.