Cum se tratează coșurile de sub piele?
 

Cum se tratează coșurile de sub piele?

Coșurile de sub piele au forma unor chisturi și sunt mai dificil de tratat. Vă arătăm ce remedii există!
Cum se tratează coșurile de sub piele?
Maricela Jiménez López

Scris și verificat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 31 ianuarie, 2023

Coșurile care apar sub piele provoacă inflamație, roșeață și disconfort. Porii sunt inflamați și, spre deosebire de coșurile normale, sunt mai greu de vindecat. Cum se tratează coșurile de sub piele?

În primul rând, dacă aveți coșuri sub piele, nu încercați să le stoarceți; această acțiune poate fi extrem de contraproductivă deoarece poate inflama și mai tare coșurile și agrava infecția.

Cum se tratează coșurile de sub piele?

1. Spălați-vă pe față

Pentru a începe tratarea coșurilor de sub piele, este esențial să vă spălați fața cu apă și un săpun antibacterian bun. Acest lucru va elimina toate tipurile de murdărie de pe piele, cum ar fi transpirația, excesul de sebum și chiar anumite bacterii.

2. Folosiți abur

Pentru a ajuta porii să se deschidă și coșul să iasă la suprafață, folosiți abur. Pur și simplu puneți o oală cu apă la fiert, apoi aplecați-vă cu fața spre ea la o distanță sigură, cu un prosop deasupra capului pentru a maximiza efectul de „saună”.

În plus, puteți ajuta porii să se deschidă cu ajutorul unui vaporizator. Multe centre de estetică oferă, ca parte a serviciilor lor de curățare, un aparat care eliberează abur cald pe față pentru o perioadă scurtă de timp.

O altă modalitate de a ajuta la formarea capului coșului este aplicarea unei comprese calde pe piele. Nu trebuie să vă grăbiți pentru a obține rezultate bune. Este de preferat să aplicați progresiv comprese și abur și să nu încercați să accelerați procesul pentru a nu cauza daune pielii.

3. Efectuați o exfoliere

Odată ce capul coșului este format, nu îl strângeți pentru a elimina puroiul. Cu ajutorul aburului, ar trebui să iasă singur. Desigur, curățarea reziduurilor trebuie făcută imediat, pentru ca porul să nu se înfunde din nou.

După curățare, puteți continua cu o exfoliere ușoară. Acest lucru va ajuta la eliminarea impurităților și a celulelor moarte ale pielii.

4. Aplicați bicarbonat de sodiu

Știați că bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru a scăpa de coșurile de sub piele? Acest compus absoarbe excesul de ulei și ajută la îndepărtarea murdăriei de pe piele.

Tot ce trebuie să faceți este să preparați o pastă folosind părți egale de bicarbonat de sodiu și apă, apoi să o întindeți pe zona afectată. Lăsați-o să acționeze aproximativ 20 de minute și apoi îndepărtați-o cu apă caldă.

5. Aplicați o pungă cu gheață

După drenarea coșului, aplicați un pachet de gheață pentru a ajuta la combaterea inflamației. Nu uitați să înfășurați gheața într-o cârpă subțire și curată pentru a evita arderea pielii.

Aplicați punga de gheață timp de aproximativ 10 minute, apoi așteptați aproximativ 20 de minute înainte de a o reaplica pe coșurile drenate. În acest fel, veți evita supraexpunerea zonei la temperaturi scăzute.

Mască pentru coșuri sub piele

Următoarea mască este foarte eficientă pentru a împrospăta, curăța și hidrata pielea în profunzime. Grație uleiului de arbore de ceai, un puternic antibacterian, această mască ajută la combaterea excesului de sebum și, prin urmare, a impurităților. Pentru a o pregăti, veți avea nevoie de următoarele:

Ingrediente

  • ½ castravete
  • ¼ cană coriandru tocat
  • 2 linguri de ulei de arbore de ceai
  • Apă proaspătă (cantitate suficientă)

Preparare

  • Spălați și feliați o jumătate de castravete.
  • Apoi, puneți feliile de castravete în blender împreună cu puțină apă proaspătă. Adăugați 2 linguri de ulei de arbore de ceai și coriandru.
  • Amestecați totul timp de câteva minute, până obțineți o pastă fină, fără cocoloașe.
  • Turnați pasta într-un borcan și puneți-o în frigider pentru aproximativ o oră.
  • Aplicați-o pe piele și lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute.
  • Clătiți-vă cu săpun antibacterian și apă rece.

Mergeți la dermatolog

Dacă aveți unul sau mai multe coșuri oarbe care nu dispar cu acest tratamente, este recomandat să mergeți la dermatolog pentru o evaluare mai amănunțită.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.