Curăță-ți pielea cu 8 alimente sănătoase

25 noiembrie 2018
Printre proprietățile incredibile ale ananasului se numără acțiunea sa antiinflamatoare datorată conținutului său de bromelaină. Mai mult, acest fruct prezintă un efect diuretic util pentru a combate retenția de apă.

Avem la dispoziție numeroase remedii, terapii și suplimente care curăță pielea și elimina toxinele, dar cel mai simplu este să le prevenim cu ajutorul unor alimente sănătoase.

Dacă vrei să previi aceste probleme în cel mai simplu și natural mod posibil, cea mai bună strategie este să consumi alimente care stimulează eliminarea toxinelor.

În articolul de azi te invităm să descoperi opt alimente cu proprietăți medicinale care curăță pielea. Urmează sfaturile de mai jos pentru a le încorpora în dieta ta zilnică, iar pielea ta va arăta incredibil!

8 alimente care curăță pielea

Drojdia de bere

Acest aliment se află în fruntea clasamentului alimentelor benefice pentru îngrijirea pielii. Fiind un agent excelent de curățare, drojdia de bere facilitează eliminarea impurităților și tratează probleme ca dermatita, psoriazisul sau vergeturile.

Poți consuma până la șase grame de drojdie de bere pe zi. Împarte această cantitate în trei doze. Dacă aroma amăruie clasică a acestui aliment te deranjează, poți achiziționa un sortiment cu gustul modificat.

Include drojdia de bere în sucuri, smoothie-uri, supe și preparate din legume. Aceasta oferă o aromă delicioasă prepatelor.

Cireșele

Aproape toată lumea adoră acest fruct delicios de vară ce curăță pielea în mod natural și are abilitatea de a purifica sângele de toxine. Conținutul de vitamine al cireșelor promovează și sănătatea pielii. Te sfătuim să mănânci cireșe proaspete. Include acest fruct care oferă hidratare în fursecuri și prăjituri.

Printre altele, o mână de cireșe te ajută să îți cureți pielea

Merele

Nu putem să nu-l includem și pe regele fructelor pe această listă. Merele prezintă atât de multe proprietăți sănătoase încât le-am putea dedica un articol special. Acestea sunt purificatoare, elimină toxinele, promovează funcționarea ficatului și combat bacteriile care înfundă porii.

Poți consuma merele crude, sub formă de sos sau le poți include în salate, sucuri, smoothie-uri și deserturi. Când decojești un măr ecologic, utilizează partea interioară a cojii pentru a-ți curăța pielea. Acest remediu clasic era utilizat de bunicile noastre pentru a-și curăța și tonifia pielea.

Lămâile

Nicio terapie de curățare nu este completă fără lămâi, în special dacă vrei să remediezi aspectul tenului gras. De fapt, multe demachiante includ lămâie datorită proprietăților sale de curățare și dezinfectare.

Bea un pahar de apă caldă cu zeamă de lămâie pe stomacul gol sau între mese pentru a profita de beneficiile acestui fruct. Dacă ai tenul mixt sau gras, poți să incluzi câteva picături de zeamă de lămâie în masca de față sau demachiantul tău obișnuit.

Îți recomandăm și

4 vitamine pentru o piele sănătoasă

Păpădia

Această plantă sălbatică ce crește pe câmpuri și în grădini este unul dintre cei mai buni agenți purificatori existenți. Păpădia acționează direct asupra ficatului și a rinichilor, susținând procesul natural de curățare al organismului și prevenind eliminarea toxinelor prin pori.

Poți să consumi păpădia sub formă de ceai sau să o incluzi în salate sau alte preparate. Dacă o culegi de afară, evită zonele apropiate de șosele sau de alte surse de poluare.

Puțină păpădie te ajută să îți cureți pielea de toxine

Ananasul

Pe lângă beneficiile oferite sistemului digestiv, acest fruct tropical, datorită conținutului său de bromelaină, stimulează eliminarea fluidelor acumulate în exces și reducerea inflamațiilor.

Din acest motiv, te sfătuim să utilizezi ananasul pentru a trata orice problemă ce presupune inflamarea pielii, inclusiv dermatita, psoriazisul și urticariile. Poți consuma ananas proaspăt sau sub formă de suc natural. O altă variantă este să coci câteva felii de ananas presărate cu scorțișoară și ghimbir.

Citește și

Alimente care ajută la arderea grăsimii localizate

Boabele de soc

Acest arbust cu fructe mov și flori albe este celebru datorită abilității sale de a vindeca orice tip de imperfecțiune cutanată și a îndepărta vergeturile. Boabele de soc au proprietăți antiseptice, antibacteriene, astringente și nu numai.

Poți consuma boabele de soc sub formă de gem. În nordul Europei, florile de soc sunt utilizate pentru a oferi o aromă specială băuturilor și siropurilor.

Și boabele de soc sunt benefice pentru pielea ta

Pepenele galben

Acest fruct delicios oferă cantități semnificative de apă și fibre, elemente esențiale pentru a trata acneea. De asemenea, pepenele galben previne cicatricele provocate de acneea severă. Ai însă grijă să consumi pepenele galben doar simplu, fără a-l combina cu alte alimente. În caz contrar, riști să experimentezi indigestie.

Include aceste alimente în alimentația ta pentru a preveni apariția impurităților și pentru a-ți curăț

Curăță-ți pielea și previne apariția impurităților cu ajutorul acestor alimente.

  • Wheatley, G. W., & Davison, K. (2012). The use of botanical extracts produced by sub-crital water extraction (swe) as anti-inflammatory and skincare agents. Brit. UK Pat. Appl.
  • Zhang, Y. Q., Guan, L., Zhong, Z. Y., Chang, M., Zhang, D. K., Li, H., & Lai, W. (2014). The anti-inflammatory effect of cherry blossom extract (Prunus yedoensis) used in soothing skincare product. International Journal of Cosmetic Science. https://doi.org/10.1111/ics.12149
  • Fajinmi, O. O., Grúz, J., Tarkowski, P., Kulkarni, M. G., Finnie, J. F., & Van Staden, J. (2017). Antifungal and antioxidant activities of Coleonema album and C. pulchellum against skin diseases. Pharmaceutical Biology. https://doi.org/10.1080/13880209.2017.1296470