Detergent organic făcut în casă

11 februarie 2019
Datorită proprietăților câtorva ingrediente pe care probabil le avem în casă, putem prepara un detergent organic, lipsit de compuși agresivi.

Cu toții știm că substanțele chimice din componența balsamurilor și a detergenților pe care îi folosim zilnic sunt foarte nocive pentru mediul înconjurător. Reclamele difuzate la televizor ne încântă cu aromele și eficiența acestor produse, dar există oare alternative ce pot îndepărta petele la fel de ușor, fără a ne pune însă în pericol sănătatea? Răspunsul este da. În cele ce urmează îți vom prezenta o rețetă de  detergent organic făcut în casă.

 

Beneficiile utilizării unui detergent organic făcut în casă

Detergent organic făcut în casă pentru a proteja mediul

Nu este vorba despre găsirea unei simple alternative mai puțin costisitoare și nici nu vrem să-ți recomandăm să adopți un stil de viață hipiot. Ceea ce te sfătuim să faci este să folosești produse mai sănătoase, astfel încât să-ți protejezi organismul.

Îți recomandăm și:

5 soluții utile pentru curățarea pernelor

Există diverse substanțe toxice care se îmbibă în hainele tale atunci când utilizezi săpunurile și detergenții din comerț. Aceste substanțe nu numai că îți afectează pielea, ci pot să ducă treptat la dezvoltarea anumitor boli.

Folosind un detergent organicfpcut în casă, vei îngriji atât planeta pe care trăim, cât și propria ta sănătate. Următorul produs este 100% biodegradabil și îți va lăsa hainele moi și curate, fără însă a le parfuma. Cu toate acestea, este un detergent complet natural și sănătos, așadar nu ezita să îl încerci!

Cum se prepară un detergent organic?

Detergent organic făcut în casă pentru a spăla rufeAi nevoie de:

 • O răzătoare sau un robot de bucătărie
 • Un cântar pentru a măsura cantitățile
 • 75 g săpun natural
 • 1 pahar bicarbonat de sodiu
 • 1,5 l apă
 • 1 pahar mare sau o sticlă de 2 l în care să depozitezi detergentul
 • 20 de picături ulei esențial (de levănțică, măceșe sau orice alt tip de ulei cu un miros plăcut)

Încearcă și:

Detergent lichid din ingrediente reciclate

Instrucțiuni:

 • Nu este greu deloc să prepari acest detergent organic și nu trebuie să sacrifici decât 15 minute din timpul tău. Mai întâi, rade săpunul. Dacă faci asta manual (cu o răzătoare), acest pas va fi puțin mai dificil și există riscul să te rănești, motiv pentru care te sfătuim să utilizezi un robot de bucătărie.
 • Următorul pas este să pui săpunul ras în recipientul pe care l-ai ales, apoi să adaugi bicarbonatul de sodiu.
 • Încălzește apa până fierbe. Toarn-o cu grijă în recipient și ai grijă să nu te arzi.
 • Toarnă apa fără a te grăbi și amestecă ingredientele din când în când. De îndată ce ai obținut soluția de detergent organic, adaugă 20 de picături de ulei esențial și ai terminat. Detergentul organic obținut va mirosi incredibil, fiind în același timp complet natural.
 • La o săptămână după preparare, textura detergentului se va schimba. Nu-ți face griji, produsul este la fel de eficient ca la început și poți să-l folosești în continuare. Când vrei să speli rufe, cantitatea de detergent organic făcut în casă de care ai nevoie este egală cu cea de detergent comercial pe care o utilizezi în mod obișnuit. Rezultatele vor fi pe măsura așteptărilor!