Două rețete delicioase de paella

· 27 aprilie 2019
În acest articol, îți arătăm două modalități delicioase de a prepara paella pentru a savura una dintre cele mai cunoscute și apreciate mâncăruri din bucătăria spaniolă. 

Delicioasă, hrănitoare și un simbol al bucătăriei spaniole. Da, vorbim despre paella. Ai servit până acum acest preparat gustos? Dacă nu, descoperă mai jos două rețete delicioase de paella care îți oferă oportunitatea de a savura o masă sănătoasă fără niciun sentiment de vinovăție.

Paella este o combinație de orez, legume, fructe de mare și carne de pui sau vită. Această mâncare este bogată în proteine, vitamina A și minerale, cum ar fi zinc, seleniu și fier.

Totodată, fructele de mare sunt o sursă excelentă de acizi grași omega 3. Aceștia previn bolile cardiovasculare și au proprietăți anticancegerine.

Citește mai departe pentru a descoperi două rețete delicioase de paella.

Rețete delicioase de paella

1. Paella valenciana

Rețete delicioase de paella cu carne de pui

Aceasta este „regina” rețetelor de paella și una dintre cele mai cunoscute mâncăruri spaniole. Există anumite confuzii cu privire la acest preparat, deoarece anumite mâncăruri de orez sunt prezentate sub denumirea de paella valenciana, deși nu este așa. 

Paella valenciana tradițională – pe care ți-o prezentăm mai jos – conține carne de iepure, de pui și fasole. Aceasta diferă de paella mixtă sau cu fructe de mare, care conține o combinație de crustacee și carne de pui.

Ingrediente pentru 4 – 6 porții

  • 2 căni de orez (400 g)
  • ½ ardei gras roșu (30 g)
  • Sare și piper după gust
  • 4 căni de supă de pasăre (1 l)
  • 1 roșie mijlocie (60 g)
  • 1 fir de rozmarin
  • Ulei de măsline extravirgin
  • ½ kg de pui, tăiat în bucăți
  • ½ kg de iepure, tăiat în bucăți
  • 1 mână de păstăi de fasole (80 g)
  • ½ cană de fasole albă (100 g)
  • 1 linguriță de boia (5 g)
  • Câteva fire de șofran sau un colorant galben (deși nu este recomandat)

Citește și:

Cum se prepară sosul chimichurri tradițional

Mod de preparare

  1. Prăjește câteva bucăți de carne de pasăre și de iepure într-o tigaie pentru paella (o tigaie mare și adâncă), folosind ulei de măsline.
  2. După ce carnea s-a rumenit ușor pe ambele părți, adaugă păstăile și amestecă timp de câteva minute, având grijă să nu se ardă.
  3. Taie roșia în bucăți mici și adaug-o în compoziție, alături de fasolea albă. Adaugă apoi boiaua și amestecă bine. Lasă amestecul la prăjit pentru câteva minute.
  4. Adaugă apoi supa de pui, șofranul, rozmarinul, sarea și piperul și mărește focul.
  5. După ce mâncarea dă în clocot, adaugă orezul și lasă-l să fiarbă. Poți adăuga sare pentru a-i da gust.
  6. Taie ardeiul fâșii și adaugă-l în mâncare.
  7. După ce apa s-a evaporat aproape complet, dă focul mic. Acoperă vasul cu un capac sau o folie de aluminiu și lasă mâncarea să fiarbă încă 10 minute.
  8. Dacă orezul este moale, stinge aragazul și lasă preparatul să stea deoparte încă 10 minute, apoi servește. După cum se vede, această rețetă de paella este foarte simplă, iar gustul este delicios.

2. Paella cu fructe de mare

Rețete delicioase de paella cu fructe de mare

Ingrediente pentru 4 persoane

  • 2 căței de usturoi 
  • 1 ceapă (60 g)
  • ½ kg de calamari
  • ½ kg de creveți proaspeți
  • 1 roșie mijlocie (60 g)
  • ½ ardei gras roșu (30 g)
  • 2 căni de orez (400 g)
  • 4 căni de supă de pește ( 1 l)
  • ½ cană de mazăre (100 g)
  • 1 fir de pătrunjel proaspăt
  • Ulei de măsline, sare și piper după gust
  • Câteva fire de șofran sau un colorant galben
  • 1 mână de scoici, moluște și midii (150 g)

Te-ar putea interesa și:

Încearcă o rețetă delicioasă de orez verde

Mod de preparare

  1. Curăță și decojește creveții. Păstrează cojile și capetele pentru supă.
  2. Curăță bine calamarii și taie-i rondele. Spală cu apă din abundență pentru a curăța tot nisipul.
  3. Adaugă ulei de măsline într-o tigaie mare. Prăjește ardeiul, roșiile tăiate cubulețe și ceapa, apoi presară sare și piper.
  4. Adaugă calamarii și scoicile. Fierbe timp de câteva minute până obții o supă.
  5. Adaugă cele două căni de orez și amestecă bine. Toarnă apoi cele patru căni de supă de creveți preparată anterior.
  6. În timp ce mâncarea este pe foc, adaugă o linguriță de colorant galben sau șofran și lasă amestecul să fiarbă trei minute.
  7. Adaugă mazărea proaspătă, creveții și pătrunjelul tocat, cât încă mai este lichid în tigaie. Adaugă sare și piper după gust.
  8. După ce lichidul s-a evaporat aproape complet, adaugă câteva fâșii de ardei și creveți, decorând preparatul cu cojile acestora.
  9. Dă focul mic, acoperă vasul și lasă mâncarea să fiarbă 15 minute, până când boabele de orez se înmoaie. Presară puțin ulei de măsline și servește.

Gata! Acum ai la dispoziție două rețete delicioase de paella. Pe care vrei să o încerci?