5 fetișuri sexuale pe care le putem experimenta fără prejudecăți
 

5 fetișuri sexuale pe care le putem experimenta fără prejudecăți

Descoperiți secretele ascunse ale fetișurilor sexuale: o lume fascinantă dincolo de orice imaginație. Explorați cele mai intime dorințe și eliberați-vă pasiunea!
5 fetișuri sexuale pe care le putem experimenta fără prejudecăți
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 02 iunie, 2023

În căutarea plăcerii și a intimității, fetișurile sexuale reprezintă o mare curiozitate și fascinație. Deși multe fetișuri sexuale sunt considerate tabu, explorarea acestor practici poate deschide porțile către noi moduri de a ne bucura și de a ne conecta cu sexualitatea noastră.

Din acest motiv, vom vorbi despre cele 5 fetișuri sexuale care ne pot duce într-o lume a plăcerii fără prejudecăți sau limitări, pentru a descoperi noi experiențe și a ne elibera de stigmatele asociate acestor practici intime.

Fetișuri sexuale și formele lor

Termenul „fetișism” se referă la o atracție sexuală pentru un obiect neînsuflețit sau o anumită parte a corpului, care poate fi esențială pentru a obține excitarea sau orgasmul. Conceptul de „fetiș” se referă la obiectul sau stimulul care trezește acea excitare specială. Fiecare persoană are preferințele sale.

Cuplu care face sex
Unele fetișuri pot ajuta la stimularea sexuală.

Trăsăturile corpului

În acest caz, fetișismul se concentrează pe caracteristicile fizice sau estetice ale corpului. Poate fi vorba despre atracția față de persoanele cu tatuaje, cu o anumită culoare a părului sau a ochilor, cu piercinguri sau orice altă particularitate fizică ce generează excitare.

Îmbrăcăminte

Acest tip de fetișism este legat de atracția față de anumite articole vestimentare sau accesorii. Unii oameni se pot simți excitați sexual văzând sau purtând lenjerie erotică, îmbrăcăminte din latex, îmbrăcăminte din piele, cizme, uniforme, costume sau alte articole asociate cu îmbrăcămintea.

Părți ale corpului

Acest tip de fetișism se concentrează pe atracția sexuală față de anumite părți ale corpului uman care nu sunt considerate în mod obișnuit erotice. Câteva exemple comune sunt picioarele, mâinile, buricul și urechile.

Practici sau obiecte

Include atracția pentru anumite obiecte sau practici specifice care generează excitare sexuală: pantofi cu toc, sex în public, sex în fața oglinzilor, jocuri cu măști, jucării sexuale, lenjerie folosită, practici de dominare și supunere, etc.

Tipuri de fetișuri sexuale

Să vedem care sunt acele fetișuri pe care le putem explora pentru a crește plăcerea sexuală!

1. Gagging sau sufocare

Acest termen se referă la emoția pe care o experimentează o persoană când îl vede pe partener sufocându-se ușor cu un obiect și producând zgomote sau chiar simulând vărsăturile. Această practică poate crea un sentiment de stăpânire sau control, ce produce excitație.

Un studiu realizat de Academia Internațională de Cercetare a Sexului sugerează faptul că aceasta este o practică de care bărbații se bucură mai mult decât femeile. Multe femei o fac doar pentru a-și mulțumi partenerul.

Explorarea fetișurilor și a practicilor sexuale trebuie să se desfășoare întotdeauna într-o manieră consensuală, cu respect și comunicare clară între părțile implicate.

2. Lenjerie

Lenjeria intimă are un impact puternic asupra excitației. De la dantela senzuală până la seturile seducătoare formate din sutien și slip tanga, lenjeria este un fetiș acceptat și savurat pe scară largă.

Simpla vedere sau atingere a lenjeriei intime provocatoare poate provoca un răspuns sexual intens. Lenjeria este văzută ca un instrument ce poate trezi pasiunea și entuziasmul, deoarece pune în valoare curbele corpului.

Revista PLOS ONE a constatat că 88,7% dintre femeile chestionate „poartă lenjerie intimă pentru a se simți sexy, dorite și excitante și pentru a se pregăti de sex cu partenerii lor”.

3. Bondage

Cuplu care are fetișuri sexuale
Fetișurile pot fi adăugate practicii sexuale normale, crescând excitația partenerilor.

Bondage, cunoscut și sub denumirea de „constrângere erotică”, este o practică sexuală care implică restricționarea mișcării uneia sau mai multor persoane. Este unul dintre cele mai neobișnuite fetișuri sexuale.

Această formă de explorare sexuală a crescut în popularitate în ultimii ani, atrăgând atât cuplurile curioase, cât și pasionații de BDSM (bondage, dominare, supunere, masochism). Bondage-ul implică folosirea de frânghii, benzi, cătușe sau alte obiecte special concepute pentru a imobiliza o persoană.

Aceste accesorii pot fi folosite pe diferite părți ale corpului, cum ar fi încheieturile, gleznele, coapsele sau chiar în jurul trunchiului. Obiectivul principal al constrângerii fizice este de a crea un sentiment de vulnerabilitate și predare.

4. Jocuri de rol

Jocul de rol este unul dintre cele mai comune fetișuri sexuale. Implică simularea diferitelor roluri pentru a explora fanteziile erotice și pentru a crea scenarii interesante. Este o modalitate distractivă și creativă de a adăuga varietate și noutate vieții sexuale în cuplu.

Câteva dintre motivele pentru care acest fetiș este incitant sunt următoarele:

  • Permite evadarea din realitate în siguranță.
  • Ajută protagoniștii să iasă din zona de confort și să exploreze noi „aventuri”.
  • Oferă posibilitatea de a satisface dorințele și nevoile ascunse.

5. Jucării sexuale

Jucăriile sexuale sunt obiecte concepute pentru a oferi varietate și stimulare. Aceste dispozitive sunt disponibile într-o gamă largă de forme și dimensiuni. Pot fi folosite atât individual, cât și în cuplu.

Un tip comun de jucărie sexuală sunt vibratoarele. Aceste dispozitive sunt concepute pentru a furniza vibrații stimulatoare diferitelor părți ale corpului, cum ar fi clitorisul, penisul, sfârcurile sau orice altă zonă erogenă.

De fapt, potrivit unui articol din revista Sexual and Relationship Therapy, „vibrația genitală este un potențial tratament pentru disfuncția sexuală la bărbați și femei”. Vibratorul ar putea deveni cel mai bun prieten!

Bucurați-vă de fetișurile sexuale cu respect față de partener

Fetișurile sexuale sunt o expresie unică a sexualității umane. Sunt o modalitate interesantă și satisfăcătoare de a îmbogăți viața sexuală a oricărei persoane, atât timp cât sunt practicate cu conștientizare și respect pentru sine și pentru ceilalți.

Este esențial să înțelegem că fetișurile sunt o parte normală și naturală a diversității sexuale. Nu există niciun motiv să ne simțim rușinați sau vinovați, deoarece fiecare om are propriile gusturi și preferințe.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Craig, L. K., & Gray, P. B. (2020). Women’s use of intimate apparel as subtle sexual signals in committed, heterosexual relationships. PloS one15(3), e0230112. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7069627/
  • Herbenick, D., Guerra-Reyes, L., Patterson, C., Rosenstock Gonzalez, Y. R., Wagner, C., & Zounlome, N. (2022). “It Was Scary, But Then It Was Kind of Exciting”: Young Women’s Experiences with Choking During Sex. Archives of sexual behavior51(2), 1103–1123. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8579901/
  • Rullo, J. E., Lorenz, T., Ziegelmann, M. J., Meihofer, L., Herbenick, D., & Faubion, S. S. (2018). Genital vibration for sexual function and enhancement: a review of evidence. Sexual and relationship therapy : journal of the British Association for Sexual and Relationship Therapy33(3), 263–274. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7678782/

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.