Flygande Jacob: rețeta suedeză în vogă
 

Flygande Jacob: rețeta suedeză în vogă

Vă vom spune cum să profitați la maxim de carnea de pui, preparând Flygande Jacob, o rețetă foarte gustoasă de origine nordică.
Flygande Jacob: rețeta suedeză în vogă
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Flygande Jacob poate fi preparat acasă într-un mod simplu, obținându-se astfel un preparat sănătos cu valoare nutritivă ridicată. Această rețetă de origine suedeză s-a răspândit în alte țări datorită caracteristicilor sale organoleptice excelente. În ciuda nivelului său energetic, poate fi inclusă în contextul unei alimentații sănătoase.

Rețeta Flygande Jacob

Înainte de a începe, este necesar să subliniem faptul că, atunci când vine vorba de includerea sosurilor în preparate, este important să ne asigurăm că acestea sunt preparate acasă.

Cele de origine industrială pot conține cantități mari de zaharuri simple sau aditivi, elemente care afectează sănătatea organismului în timp. Continuați să citiți și descoperiți cum să pregătiți propriul Flygande Jacob!

Frigărui de pui

Ingrediente

Dacă doriți să pregătiți un Flygande Jacob rafinat, veți avea nevoie de următoarele produse:

 • 4 pulpe sau file de pui
 • 1 linguriță de ulei de măsline extravirgin
 • 1/2 linguriță de sare
 • 150 g de bacon
 • 2 banane
 • 550 mililitri de smântână groasă
 • 7 linguri de sos chili
 • 400 grame de orez alb
 • 200 grame de arahide
 • Piper negru proaspăt măcinat

Instrucțiuni pas cu pas

 1. Preîncălziți cuptorul la 225 grade Celsius.
 2. Apoi, tăiați puiul în fâșii subțiri în timp ce încălziți uleiul de măsline extravirgin într-o tigaie la foc mediu.
 3. Rumeniți puiul pe ambele părți pentru aproximativ 5 minute și adăugați sare și piper după gust.
 4. Puneți puiul într-o tavă de copt.
 5. În aceeași tigaie în care ați gătit puiul, rumeniți baconul pentru aproximativ 3 minute, amestecând pentru a nu se lipi sau arde.
 6. Când este gata, adăugați-l peste carnea de pui.
 7. Pentru a continua, tăiați bananele felii și puneți-le peste.
 8. Separat, amestecați smântâna cu sosul chili. Adăugați sare și puțin piper.
 9. Turnați sosul peste pui.
 10. Coaceți acest preparat pentru aproximativ 20 de minute și, când este timpul să-l serviți, presărați deasupra alunele tocate. Se recomandă o garnitură de orez.

Beneficiile preparatului Flygande Jacob

Includerea acestui preparat în contextul unei alimentații variate și echilibrate poate genera o serie de beneficii pentru sănătate. Este un fel de mâncare complet din punct de vedere nutrițional, deși este destul de energizant.

Dieta trebuie să fie echilibrată pentru a evita creșterea în greutate care poate condiționa buna funcționare a organismului.

Pui cu ciuperci
Carnea de pui este un aliment extrem de versatil. O opțiune pentru a varia rețetele este să faceți Flygande Jacob acasă.

În primul rând, trebuie să vorbim despre conținutul de proteine al acestui fel de mâncare. Sunt proteine cu valoare biologică ridicată, cu toți aminoacizii esențiali și cu un punctaj bun la capitolul digestibilitate. Potrivit unui studiu publicat în jurnalul Annals of Nutrition & Metabolism, pentru a evita pierderea musculară, este necesar un aport de cel puțin 0,8 grame de proteine per kilogram de greutate pe zi la persoanele sedentare.

De asemenea, aceasta rețetă conține capsaicină, o substanță care provoacă gustul picant și care poate stimula slăbirea. Acest lucru este confirmat de cercetările publicate în Jurnalul Internațional de Științe Alimentare și Nutriție . Acest element reușește să crească ușor temperatura corpului, ceea ce se traduce printr-un consum mai mare de energie.

În plus, trebuie menționat faptul că preparatul oferă și anumite minerale esențiale, inclusiv potasiu. Acest element s-a dovedit a avea un efect antagonist față de cel al sodiului în ceea ce privește modularea tensiunii arteriale. Din acest motiv, ajută la reducerea riscului cardiovascular la persoanele cu o anumită predispoziție genetică.

Pregătiți acasă Flygande Jacob

După cum ați văzut, puteți să pregătiți Flygande Jacob acasă într-un mod simplu, obținând un rezultat excepțional. Este un fel de mâncare cu caracteristici organoleptice excelente și un panou nutrițional complet. Mai presus de toate, este indicat în dieta sportivilor, deoarece va ajuta la satisfacerea nevoilor de proteine cu valoare biologică ridicată, elemente cheie pentru refacerea musculară.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Richter, M., Baerlocher, K., Bauer, J. M., Elmadfa, I., Heseker, H., Leschik-Bonnet, E., Stangl, G., Volkert, D., Stehle, P., & on behalf of the German Nutrition Society (DGE) (2019). Revised Reference Values for the Intake of Protein. Annals of nutrition & metabolism74(3), 242–250. https://doi.org/10.1159/000499374
 • Varghese, S., Kubatka, P., Rodrigo, L., Gazdikova, K., Caprnda, M., Fedotova, J., Zulli, A., Kruzliak, P., & Büsselberg, D. (2017). Chili pepper as a body weight-loss food. International journal of food sciences and nutrition68(4), 392–401. https://doi.org/10.1080/09637486.2016.1258044
 • Filippini, T., Naska, A., Kasdagli, M. I., Torres, D., Lopes, C., Carvalho, C., Moreira, P., Malavolti, M., Orsini, N., Whelton, P. K., & Vinceti, M. (2020). Potassium Intake and Blood Pressure: A Dose-Response Meta-Analysis of Randomized Controlled Trials. Journal of the American Heart Association9(12), e015719. https://doi.org/10.1161/JAHA.119.015719

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.