Începe ziua în forță cu lămâie, usturoi și miere - Doza de Sănătate
 

Începe ziua în forță cu lămâie, usturoi și miere

Începe ziua în forță și întărește-ți sistemul imunitar cu un amestec excelent de lămâie, usturoi și miere de albine. Este alegerea ideală pentru sezonul gripei și al răcelii. 
Începe ziua în forță cu lămâie, usturoi și miere
Valeria Sabater

Scris și verificat de psihologul Valeria Sabater.

Ultima actualizare: 07 ianuarie, 2023

Ai încercat vreodată combinația de lămâie, usturoi și miere? Poate părea că aceste ingrediente nu merg bine împreună, însă nu este deloc așa.

Amestecul de usturoi și miere este utilizat frecvent în gastronomie, dar și în medicina naturistă, fiind un remediu excelent pentru întărirea sistemului imunitar.

Acestea fiind spuse, poți adăuga și alte ingrediente în usturoiul cu miere pentru a-i spori beneficiile. Lămâia, scorțișoara și chiar piperul sunt printre cele mai bune opțiuni, întrucât ajută la tratarea infecțiilor, la combaterea virusurilor și la îmbunătățirea circulației sanguine.

Îți recomandăm să încerci și tu acest remediu simplu. Este benefic pentru imunitate, ieftin, ușor de preparat și ideal pentru sezonul răcelilor și al gripei.

Sirop cu lămâie, usturoi și miere: un ajutor zilnic

Amestecul de lămâie, usturoi și miere este incredibil pentru organism. Deși nu este un leac miraculos, acesta poate îmbunătăți multe procese vitale care au de suferit în urma unor factori precum stresul, schimbarea anotimpului sau înaintarea în vârstă.

Să vedem care sunt toate beneficiile oferite de acest remediu natural.

Beneficiile amestecului de lămâie, usturoi și miere

1. Întărește sistemul imunitar

Atât mierea, cât și usturoiul au proprietăți antifungice și antimicrobiene. Coaja de lămâie are o acțiune puternică, datorită uleiurilor esențiale pe care le conține. Aceste elemente combat virusurile și bacteriile în mod eficient.

2. Îmbunătățește circulația

Dacă este consumat în mod regulat, amestecul de usturoi, lămâie și miere îmbunătățește circulația și scade tensiunea arterială. Acest efect se datorează alicinei din usturoi și nutrienților din miere, dar și impactului pozitiv al vitaminei C asupra sănătății venelor și a arterelor.

Toate aceste elemente benefice au un efect anticoagulant și revitalizant și ajută la prevenirea trombozei și a varicelor.

3. Reduce colesterolul „rău” sau LDL

Pe lângă o alimentație mai bună și exerciții fizice regulate, încearcă să consumi și acest remediu înainte de micul dejun. 

Alicina din usturoi „curăță” sângele de excesul de colesterol rău și reglează trigliceridele.

4. Tratează tusea

Remediul cu miere, lămâie și usturoi elimină flegma, protejează plămânii și combate senzația de uscăciune în gât. 

Dacă te supără o tuse seacă de mai multe zile, poți scăpa în sfârșit de ea. Bolile bacteriene sau virale pot fi tratate cu acest amestec benefic.

5. Reduce inflamațiile

Inflamațiile apar în urma unui proces infecțios și a reacției sistemului imunitar la un agent inflamator sau patogen.

Dacă obișnuiești să consumi acest remediu în mod regulat, vei observa că are efecte antiinflamatoare extraordinare care ameliorează artrita, retenția de apă și leziunile musculare.

Cum să prepari amestecul cu lămâie, usturoi și miere de albine

Remediu cu usturoi și miere la borcan

Ingrediente

 • 1 cană de miere de albine (335 g)
 • 10 căței de usturoi
 • 1 borcan de sticlă cu capac
 • Coaja de la 1/2 lămâie

Mod de preparare

Așa cum am menționat de multe ori, cel mai bine este să folosești produse ecologice. În ceea ce privește mierea de albine, este chiar o condiție esențială. Uneori, mierea din supermarketuri conține adaosuri de zahăr, iar conținutul de nutrienți este modificat. În acest caz, nu te ajută la nimic consumul său.

Acestea fiind spuse, iată cum se prepară remediul:

 • În primul rând, zdrobește sau pisează usturoiul.
 • Toarnă mierea în borcan și adaugă usturoiul.
 • Taie coaja de lămâie în mai multe bucăți și adaugă-le în borcan, alături de celelalte ingrediente.
 • Pune capacul și depozitează borcanul într-un loc răcoros și întunecat timp de trei zile. 
 • După acest interval, poți folosi remediul.

Mod de consum

 • Poți lua o lingură din acest remediu în fiecare zi, înainte de micul dejun.
 • Poți, de asemenea, să îl diluezi într-un pahar cu apă caldă. Bea amestecul înainte de micul dejun, fără a-l combina cu alte alimente.

Ideal ar fi să iei remediul timp de 7 zile consecutive, urmate de o pauză de 10 zile, iar apoi să repeți tiparul. 

Rezultatele nu vor întârzia să apară! 


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Álvarez-Suárez JM, Giampieri F, Battino M. Honey as a source of dietary antioxidants: structures, bioavailability and evidence of protective effects against human chronic diseases. Curr Med Chem 2013; 20: 621-38.
 • Granados Loarca EA.Uso de flavonoides (hesperidina) en el tratamiento de venas varicosas vesicales sangrantes. Actas Urol Esp 2003; 27: 732-4.
 • Petrovska BB, Cekovska S. Extracts from the history and medical properties of garlic. Pharmacogn Rev 2010;4:106-10.
 • Jull AB, Cullum N, Dumville JC, Westby MJ, Deshpande S, Walker N. Honey as a topical treatment for wounds. Cochrane Database Syst Rev 2015; 3: CD005083.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.