Învață să-ți iubești corpul. Cum poți face asta cu succes?
 

Învață să-ți iubești corpul. Cum poți face asta?

Nu mai aștepta ocazia perfectă pentru a-ți iubi corpul. Începe să te bucuri de el astăzi, pentru că cel mai bun moment pentru a te iubi este acum!
Învață să-ți iubești corpul. Cum poți face asta?

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Pierderea în greutate este considerată o luptă. Este normal ca atunci când încerci să slăbești să simți de multe ori că te afli într-un război împotriva corpului tău. Acesta este motivul pentru care este important să înveți să-ți iubești corpul. Nu ar trebui să simți că este dușmanul tău pentru că nu ai anumite măsuri. De fapt, atunci când ai aceste tipuri de gânduri negative, ele pot lucra împotriva ta și poate fi mult mai dificil să îți atingi obiectivul final.

Învață să-ți iubești corpul. Cum poți face asta?

Îmbracă-te corespunzător

Tânără care știe cum să-ți iubești corpul

Pentru început, îmbrăcămintea este foarte importantă și arată modul în care te percepi pe tine însăți. Nu este vorba despre cumpărarea de haine de la cele mai bune mărci, ci de a alege cea mai bună mărime în funcție de corpul tău.

Se poate întâmpla să vrei să te agăți de haine care s-ar putea să nu ți se potrivească în speranța că „într-o bună zi îți vor veni”. Sau poate refuzi să cumperi haine noi și frumoase pentru că aștepți să atingi greutatea dorită. În ambele situații, dulapul tău micșorează. Pentru a-ți iubi cu adevărat corpul, trebuie să fii conștientă de modul în care îți privești greutatea actuală.

Nu este rău să investești în unele articole vestimentare care te ajută să arăți bine. Când nu știi ce să alegi, este timpul să explorezi noi opțiuni. De aceea, explorează ce tip de îmbrăcăminte și culori se potrivesc cel mai bine corpului tău.

Răsfăță-ți corpul

Este bine să ai o rutină care să-ți permită să ai grijă de tine și să te simți bine. Mergi la manichiură, pedichiură sau cosmetică.

De asemenea, este o idee bună să recurgi la terapii spa, precum masajele de relaxare, de la care poți obține și beneficii pentru pierderea în greutate. Deși nu toată lumea are bani pentru vizite frecvente la spa, acest lucru nu te împiedică să improvizezi ceva acasă.

Poate fi la fel de simplu precum cumpărarea unor ingrediente ieftine care îți permit să te răsfeți. De exemplu, băile cu sare Epsom și cremele hidratante ajută la calmarea mușchilor obosiți și refac nivelul de energie. De asemenea, poți cumpăra lacuri de unghii cool și sexy .

Fă o ședință foto

Dacă ai încercat deja primele sugestii și încă nu îți iubești corpul, îți recomandăm să faci o sesiune foto pentru sufletul tău. Poate sună ca o opțiune prostească, dar nu este.

Mulți fotografi lucrează pentru oameni care nu sunt modele. Cu ajutorul unei echipe de experți, vei arăta și te vei simți ca un model. De asemenea, este dificil să nu-ți poți iubi corpul după ce ai văzut o imagine splendidă cu tine.

De ce nu-ți iubești corpul?

Fată care nu știe cum să-ți iubești corpul

 

Analizează dacă ești cu adevărat nemulțumită de corpul tău sau dacă te lași pur și simplu influențată de opiniile altora. Există posibilitatea să fii influențată de ceea ce cred cei din jurul tău.

Cea care deține controlul asupra corpului său ești tu. Și, dacă vrei să schimbi ceva, trebuie să o faci pentru că este ceea ce îți dorești cu adevărat și nu ceea ce vor alții.

Nu există un corp ideal

Nici măcar în industria modei. Cu fiecare nouă tendință, specialiștii trebuie să aleagă ce tip de corp va arăta cel mai bine în acord cu designul lor. În viața reală, lucrurile sunt foarte diferite.

Dacă toată lumea ar alege să aibă un corp „standard”, viața ar fi foarte plictisitoare. Cu toții suntem diferiți, de la forma corpului, până la gusturi. Nu există un prototip ideal al corpului perfect. Este important să te apreciezi așa cum ești, o ființă individuală și foarte valoroasă.

Nu-ți interzice lucruri

De multe ori, este dificil să ieși din zona ta de confort. Cu toate acestea, dacă te limitezi la a nu face activități precum mersul la piscină cu prietenii, deoarece te simți jenată când porți costum de baie, vei pierde momente minunate din viață pe care este posibil să nu le poți recupera.

Nu lăsa sentimentele împotriva corpului tău să te împiedice să te bucuri de viață. Dacă îți permiți să fii dominată de tristețe, ură sau poate dispreț față de tine, te vei simți din ce în ce mai rău și îți va fi mai greu să prețuiești lucrurile mărunte din viață.

Permite-ți să fii mai fericită cu cine ești

Disprețuirea corpului nu rezolvă în niciun caz problemele. Dacă este cu adevărat ceva ce vrei să schimbi, fă un efort, acționează și luptă.

Respectă-te pentru cine ești și vei vedea cum totul va începe să curgă într-un mod mai pozitiv în viața ta. Nu contează ce metodă folosești: ai grijă de tine și fii recunoscătoare pentru tot ce ai!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Alemany Anchel, M. J., & Velasco Laiseca, J. (2010). Género, imagen y representación del cuerpo. Index de Enfermería. http://doi.org/10.4321/s1132-12962008000100009
  • Argüello, L., Romero, I., & Meneses, A. (2012). Trastorno de la imagen corporal. Reduca.
  • RODRIGUEZ CAMACHO, D. F. (2015). ARTÍCULO DE REVISIÓN: GENERALIDADES DE LA IMAGEN CORPORAL/ REVIEW ARTICLE: OVERVIEW OF THE BODY IMAGE. Revista de La Facultad de Medicina. http://doi.org/10.15446/revfacmed.v63n2.49387

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.