Peegasmul, orgasmul care poate deteriora vezica urinară
 

Peegasmul, orgasmul care poate deteriora vezica urinară

Există multe moduri de a experimenta plăcerea sexuală. Una dintre modalitățile ciudate și periculoase de a ajunge la orgasm este această nouă tendință numită „peegasm”.
Peegasmul, orgasmul care poate deteriora vezica urinară
Diego Pereira

Verificat și aprobat de medicul Diego Pereira.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Un nou mod periculos de a experimenta plăcerea este peegasmul. Poate că termenul este nou pentru tine sau poate îl știi deja. În orice caz, este recomandat să știi tot ce ascunde această tendință bizară, care constă în a menține nevoia de a urina cât mai mult timp pentru a obține un orgasm. Totuși acesta este orgasmul care poate deteriora vezica urinară.

Această tendință a devenit virală din cauza rețelelor de socializare. A apărut când un utilizator al rețelei de socializare Reddit a deschis subiectul. Răspunsurile au fost imediate și multe femei au confirmat practica. Au răspuns și unii bărbați, deși numărul lor a fost mult mai mic.

Ce se află în spatele peegasmului, orgasmul care poate deteriora vezica urinară?

Femeie care are orgasm

Peegasmul nu este o reacție anormală a organismului, explică Patricia Geraghty, specialist în sănătatea femeii. „Când rinichii devin prea plini, ei pun presiune pe toate organele din jur, inclusiv pe clitoris. Când urinezi, scazi presiunea și provoci o reacție asemănătoare orgasmului.”

O altă teorie este faptul că reținerea urinei încordează toți mușchii din jurul uretrei. Relaxarea acestora oferă o senzație de ușurare care poate fi mai intensă, deoarece uretra este o zonă erogenă, spune terapeutul sexual Janet Brito de la Centrul Hawaii pentru Sănătate Sexuală și Reproductivă.

Care sunt pericolele peegasmului?

Deși nu poate fi considerat o disfuncție, nu înseamnă că este sănătos. Dimpotrivă, riscurile sunt multe și frecvente.

Infecții renale

Persoană cu infecție renală

Când urinarea este reținută, sterilizarea naturală a tractului urinar este oprită. Bacteriile pot ajunge la rinichi. Acest lucru provoacă infecții renale. De asemenea, tractul urinar se poate infecta.

Incontinență urinară

Mușchii rinichilor se întind mai mult decât în mod normal atunci când sunt umpluți cu exces de lichid. Își pot pierde puterea și rămân întinși fără a se contracta suficient pentru a regla producția de urină.

Urinare frecventă

Presiunea exercitată asupra nervilor de-a lungul uretrei și vezicii urinare le poate altera funcția și îi poate face mai sensibili. Când se întâmplă acest lucru, ei reacționează la orice stimul, oricât de mic ar fi. Acest lucru duce la urinare frecventă în cantități foarte mici.

Inflamația prostatei

La bărbați, infecțiile renale și ale tractului urinar pot provoca inflamația cronică a prostatei.

Leziuni ale vezicii urinare și leziuni uretrale

Presiunea excesivă poate provoca ruperea vezicii urinare și a uretrei. Acest lucru face ca urina să se scurgă în abdomen și provoacă o infecție. Riscul este mai mare dacă apar și lovituri sau mișcări bruște.

Modalități mai sigure de a te bucura de sex

Orgasmul care poate deteriora vezica urinară este periculos

 

Pentru a evita comportamentul riscant, masturbarea și alte tehnici pot fi folosite pentru a promova excitarea sexuală.

Dacă te bucuri de un orgasm special reținând urina, probabil că presiunea stimulează cei mai sensibili nervi din organele sexuale. Poate că acești nervi nu sunt stimulați în timpul actului sexual normal.

Poți încerca și alte modalități de a stimula toți nervii, căutând alte forme mai sănătoase de stimulare sexuală. Masturbează-te atingând diferite zone ale organelor genitale, apăsând spre partea de sus. De asemenea, poți căuta stimuli externi, fie că sunt fizici, vizuali sau sonori.

Dacă ai încercat și alte metode și nu obții aceeași satisfacție, poți consulta un specialist. Acesta va ajuta să găsești soluții sigure.

Dacă reușești să ai orgasm într-un mod normal prin interacțiunea cu partenerul sau masturbare și practici peegasmul doar pentru distracție sau curiozitate, renunță să-ți pui sănătatea în pericol!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.