Reducerea colesterolului cu un remediu chinezesc - Doza de Sănătate
 

Reducerea colesterolului cu un remediu chinezesc

Principalele ingrediente ale următorului remediu oferă numeroase proprietăți benefice pentru organism. Combinate, efectele lor sunt amplificate.
Reducerea colesterolului cu un remediu chinezesc
Maricela Jiménez López

Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Reducerea colesterolului nu este întotdeauna necesară. În realitate, colesterolul este un tip de grăsime (substanțe care intră în categoria lipidelor) de care organismul are nevoie pentru a funcționa în mod optim.

Din păcate, în zilele noastre multe persoane au un nivel prea ridicat de colesterol, fiind predispuse unui risc major de dezvoltare a bolilor cardiovasculare. De obicei, colesterolul mărit este una dintre consecințele unei diete nesănătoase.

În termeni medicali, această problemă de sănătate se numește hipercolesterolemie. Pentru a evita dezvoltarea unor boli mai grave, este esențial să învățăm ce trebuie să facem pentru a ne ține colesterolul sub control.

Există trei categorii principale de colesterol, care se diferențiază în funcție de tipul de grăsime din componența lor:

 • Colesterolul „bun”, numit și lipoproteină cu densitate mare (HDL);
 • Colesterolul „rău”, numit și lipoproteină cu densitate scăzută (LDL);
 • Colesterolul total, care este o combinație a celorlalte două tipuri.

În majoritatea cazurilor, persoanele cu un nivel ridicat de colesterol au o dietă bogată în grăsimi, dar această problemă poate fi și o consecință a supraponderalității sau a sedentarismului.

Recent, specialiștii în domeniul sănătății au început să atragă atenția asupra riscurilor unui nivel prea ridicat de colesterol.

În articolul de azi, îți venim și noi în ajutor cu un remediu naturist pentru reducerea colesterolului rău care nu provoacă efecte secundare nedorite.

Remediul pe bază de usturoi și lămâie este utilizat de veacuri întregi în medicina tradițională chinezească. În ultimii ani, acesta a devenit popular în rândul celor care vor să-și reducă nivelul de colesterol în mod natural.

În ce constă remediul antic chinezesc pentru reducerea colesterolului?

Următorul remediu antic face parte din medicina tradițională chinezească și combină proprietățile uimitoare ale usturoiului cu cele ale lămâii. Printre beneficiile oferite de acest tratament se numără îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, reducerea nivelului de colesterol și stimularea pierderii în greutate.

Cele două ingrediente principale ale remediului trebuie utilizate pentru a prepara un ceai concentrat care detoxifică organismul, eliminând deșeurile și prevenind dezvoltarea mai multor probleme de sănătate cronice.

Desigur, acest remediu vizează în special inima și sistemul circulator, putând îmbunătăți circulația și curăța sângele.

Cum ajută usturoiul la reducerea colesterolului?

Tratament cu usturoi pentru reducerea colesterolului

Usturoiul conține nutrienți și antioxidanți, motiv pentru care acesta este unul dintre cele mai benefice alimente medicinale. Unul din componentele active ale acestei plante este alicina care scade nivelurile ridicate de colesterol și trigliceride.

Mai mult, usturoiul previne formarea cheagurilor de sânge, împiedicând astfel acumularea plăcii ateromatoase la nivelul arterelor.

Cum ajută zeama de lămâie la reducerea colesterolului?

Reducerea colesterolului cu zeamă de lămâie

Grație abilității lor de a regla pH-ul sângelui, lămâile reprezintă unul dintre cele mai bune alimente alcaline utilizate în medicina naturistă.

Conținutul de antioxidanți al acestui fruct este util pentru curățarea sângelui, stimulând eliminarea colesterolului.

Lămâile sunt foarte benefice pentru inimă deoarece stimulează detoxificarea organismului, deblocând arterele și reducând riscul de hipertensiune arterială.

Cum se prepară remediul?

Următoarea băutură este foarte ușor de preparat, iar ingredientele necesare sunt ușor de achiziționat. Consumă băutura de două ori pe zi, după micul dejun și înainte de cină.

Ingrediente

Mod de preparare

 • Decojește căpățânile de usturoi și taie cățeii în bucăți mari.
 • Înmoaie lămâile în apă cu puțin oțet de mere sau bicarbonat de sodiu pentru a curăța cojile fructelor de bacterii. După o oră, scoate lămâile din apă și taie-le felii.
 • Pune apa la fiert.
 • De îndată ce apa dă în clocot, micșorează focul și adaugă usturoiul și feliile de lămâie.
 • Lasă amestecul să fiarbă și ia-l de pe foc chiar înainte să dea în clocot din nou.
 • După ce s-a răcit la temperatura camerei, lasă amestecul obținut în frigider pe timp de noapte.
 • Începe tratamentul în dimineața următoare.

Îți recomandăm să citești și:

5 băuturi pentru a reduce colesterolul rău

Vei începe să observi beneficiile băuturii în primele câteva săptămâni de la începerea tratamentului. Contactează-ți imediat medicul dacă te confrunți cu efecte adverse.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Gómez, L.J.G., and Sánchez-Muniz, F.J. (2000). Revisión: Efectos cardiovasculares del ajo (Allium sativum). Archivos Latinoamericanos de Nutricion 50, 219–229.
 • Pérez-Jiménez, F., Ros, E., Solá, R., Godás, G., Pérez-Heras, A., Serra, M., Mostaza, J., and Pintó, X. (2006). Consejos para ayudar a controlar el colesterol con una alimentación saludable. Clínica e Investigación En Arteriosclerosis 18, 104–110.
 • American Heart Association (2012). ¿Que significan mis niveles de colesterol?

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.