Logo image
Logo image

Rețetă de anghinare umplute cu orez

3 minute
Profită de beneficiile minunate ale anghinarelor în această rețetă gustoasă și hrănitoare. Nu poți rata aroma incredibilă a anghinarelor umplute cu orez!
Rețetă de anghinare umplute cu orez
Ultima actualizare: 09 august, 2022

Rețeta de anghinare umplute cu orez este o opțiune perfectă pentru cină. Profită de avantajele minunate ale anghinarelor pentru a uimi întreaga familie cu aroma lor rafinată! Combinația de anghinare și orez este pur și simplu delicioasă.

Anghinarea este capul comestibil al plantei cu același nume. Crește cel mai bine în climat temperat și oamenii se pot bucura de ea din mai până în septembrie.

Ca întotdeauna, îți vom reaminti să consumi legume și fructe de sezon. Sunt mult mai gustoase și mai hrănitoare, deoarece sunt vândute foarte coapte (în loc să se coacă în cutii). Sunt și mult mai ieftine!

Valoarea nutritivă a anghinarei

Some figure
Alege anghinare dure și cu tulpină fermă.

Din punct de vedere nutrițional, anghinarea este în mare parte apă (acest lucru o face un aliment ideal pentru anotimpurile fierbinți, deoarece te hidratează fără ca tu să-ți dai seama) și carbohidrați (mai ales fibre și inulină).

În ceea ce privește mineralele, aceasta conține în principal fosfor și potasiu. De fapt, o porție de anghinare (300 de grame) conține 20% din aportul zilnic recomandat de fosfor, un mineral esențial pentru menținerea sănătății dinților și oaselor.

În plus, este o legumă foarte recomandată pentru curele de slăbire, deoarece nu conține multe calorii: 44 kcal la 100 g.

Vezi și:

6 beneficii ale anghinarelor pentru sănătate

Valoarea nutritivă a orezului

Celălalt ingredient principal din această rețetă este orezul, o cereală bogată în amidon. În funcție de amiloză și amilopectină (componentele amidonului), orezul poate fi mai mult sau mai puțin vâscos. În ceea ce privește aportul său nutrițional, acesta este o sursă de vitamina B3 (niacină) și vitamina B6.

Îți recomandăm să optezi pentru orezul integral, deoarece reține fibrele, mineralele și vitaminele pe care procesul de rafinare și albire a orezului le elimină. Mai jos, descoperă rețeta noastră ușoară de anghinare umplute cu orez! Să ai poftă!

Rețetă de anghinare umplute cu orez

Some figure
Din punct de vedere nutrițional, acest fel de mâncare are puține calorii și mulți nutrienți din plante.

Pe baza analizei pe care am prezentat-o, poți deduce că acest fel de mâncare este foarte hrănitor. Pe lângă anghinare și orez, vei folosi ceapă, mazăre și câteva condimente pentru a oferi felului de mâncare o aromă unică. Nu uita însă că poți adăuga toate legumele care îți plac!

Ingrediente

  • 8 anghinare de mărime medie
  • 150 g orez brun
  • 1 ceapă mare
  • 100 g mazăre
  • 5 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 1 linguriță de scorțișoară măcinată
  • 1 linguriță de ienibahar
  • Mentă proaspătă (după gust)
  • 2 lingurițe de sare
  • 1 linguriță de zahăr
  • 2 lămâi
  • Apă (cantitatea necesară)

Vezi și:

Consumul apei de anghinare: beneficii

Mod de preparare

  1. Mai întâi, curăță și taie cubulețe ceapa.
  2. Apoi, încălzește uleiul de măsline într-o tigaie și adaugă ceapa. Soteaz-o până când începe să devină translucidă.
  3. Adaugă orezul și sarea. După aceea, amestecă bine, astfel încât orezul să nu se ardă. Gătește orezul timp de aproximativ 2 minute.
  4. Toacă menta proaspătă și adaugă toate condimentele în tigaie. Adaugă și mazărea.
  5. Apoi, toarnă puțină apă (aproximativ 400 ml) și amestecă timp de aproximativ 4 minute. Oprește focul și lasă deoparte vasul.
  6. Taie tulpinile și vârfurile anghinarelor. Ideea este să le umpli. Prin urmare, trebuie să vezi de cât spațiu ai nevoie pentru orez.
  7. Îndepărtează centrul anghinarelor, toacă-l și adaugă-l în amestecul de orez.
  8. După aceea, taie o lămâie și freacă centrul și marginile fiecărei frunze de anghinare cu ea.
  9. Scoate apa din amestecul de orez, dar nu o arunca. Pune-o deoparte.
  10. Apoi, umple anghinarele cu orez și pune-le într-o oală mare.
  11. Taie ultima lămâie felii pentru a avea una pentru fiecare anghinare. Așază una dintre aceste felii pe fiecare anghinare.
  12. Apoi, stropește totul cu ulei de măsline extravirgin si presară deasupra puțin zahar și un praf de sare.
  13. În cele din urmă, pune apa în care ai gătit orezul până acoperi aproximativ trei sau patru degete din anghinare. Gătește preparatul la foc mic timp de 40 până la 50 de minute.

Ce părere ai despre această rețetă de anghinare umplute cu orez?

După cum ai văzut, este foarte ușor de făcut, chiar dacă ai nevoie de puțină răbdare, deoarece anghinarele se gătesc mai greu. Cu toate acestea, rezultatul merită. Nu rata această rețetă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Fundación Española de Nutrición. Alcachofas. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/alcachofa.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Arroz. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/arroz.pdf
  • Fundación Española de Nutrición. Guisantes. http://www.fen.org.es/mercadoFen/pdfs/guisante.pdf

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.