Rețetă de bruschete cu mozzarella
Rețeta de bruschete cu mozzarella este unul dintre cele mai populare antipasto (aperitive) din Italia. Constă în pâine coptă la care se adaugă ulei de măsline, usturoi și orice altceva doriți!
Vă arătăm o mulțime de variante de bruschete: 14 rețete diferite! Care este secretul unei bruschete bune? Fără îndoială, folosirea ingredientelor de cea mai bună calitate.
Rețetă de bruschete cu mozzarella la cuptor
Aceste bruschete sunt ca o mini pizza delicioasă.
Ingrediente
- 1 pâine
- Ketchup
- Brânză mozzarella rasă
- Ulei de măsline
- Boia dulce (opțional)
- Ierburi de Provence sau oregano
Ustensile
- 1 cuțit
- 1 tocător
- Prăjitor de pâine
- Cuptor
Preparare
- Mai întâi, tăiați pâinea în felii mici.
- Apoi, prăjiți pâinea în cuptor sau în prăjitorul de pâine.
- Puneți sos de roșii și mozzarella rasă pe fiecare felie.
- Stropiți cu ulei de măsline, boia dulce și ierburi provensale sau oregano.
- La final, puneți feliile pe grătarul cuptorului preîncălzit la aproximativ 180ºC, pentru câteva minute.
Notă: Puteți adăuga și alte ingrediente, precum ton, șuncă, ardei, ceapă proaspătă sau caramelizată, etc.
Recomandăm și: Rețeta de frigărui de pui delicioase
Rețetă de bruschete cu mozzarella fără coacere
Această rețetă este foarte diferită de cea anterioară: are toate ingredientele proaspete.
Ingrediente
- 2 căței de usturoi
- 1 pâine de casă sau o baghetă
- Ulei de măsline
- 1 roșie mare
- Mozzarella
- Busuioc sau oregano
Ustensile
- Prăjitor de pâine
- 1 cuțit
- 1 tocător
Preparare
- Mai întâi, tăiați pâinea felii.
- Coaceți-o în toaster până devine maro auriu și cu o consistență tare.
- Frecați feliile cu usturoi.
- Apoi, stropiți-le cu ulei de măsline.
- Puneți o felie de mozzarella și deasupra roșia tăiată cubulețe.
- La final, puneți o frunză proaspătă de busuioc sau oregano pe fiecare bruschetă.
Informații utile
- Dacă vreți să obțineți o aromă de chorizo, puteți adăuga boia afumată de cea mai bună calitate.
- Optați pentru ingrediente precum capere, măsline negre și cârnați.
- Puteți pune roșia tăiată cubulețe sau felii subțiri.
- Dacă vă plac mâncărurile foarte picante, nu ezitați să faceți bruschete cu oregano, rozmarin, busuioc, piper măcinat, boia de ardei iute și ierburi provensale.
La desert, recomandăm: Rețetă de cheesecake în friteuza cu aer cald
Variante de bruschete
Bruschetele cu mozzarella au o mie de variante. Amintiți-vă că prezentarea este foarte importantă.
Cu o bază de pâine prăjită cu usturoi, stropită cu ulei de măsline, puteți face:
- Bruschete cu pește: roșii proaspete, mozzarella și somon
- Bruschete siciliene: roșii proaspete, mozzarella și mortadela siciliană
- Bruschete al pesto: roșii proaspete, mozzarella și sos pesto
- Bruschete cu cârnați: roșii proaspete, mozzarella, șuncă Serrano, șuncă York și cârnați. Puteți decora cu o frunză proaspătă de busuioc.
- Bruschete cu legume: roșii proaspete, brânză, rucola și măsline negre
- Bruschete cu ceapă: mozzarella proaspătă, roșii, castraveți, ceapa tocată mărunt și câteva picături de oțet de Modena și ulei de măsline
- Bruschete la cuptor cu ciuperci: mozzarella și ciuperci sotate
- Bruschete cu ardei: ardei verde, galben, roșu și măsline negre.
- Bruschete cu ou: sos de roșii, mozzarella rasă și un ou de prepeliță
- Bruschete cu carne: roșii proaspete, mozzarella și felii de carne
- Bruschete Mousakka: carne tocată sotată, roșii, vinete și brânză mozzarella
- Bruschete colorate: mozzarella proaspătă, roșii, rucola, salată verde și sfeclă roșie
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.