Rețeta de Hash Browns pentru friteuza cu aer cald
 

Rețeta de Hash Browns pentru friteuza cu aer cald

Vă vom arăta pașii pe care trebuie să-i urmați pentru a face Hash Browns în friteuza cu aer cald, cu foarte puțin ulei.
Rețeta de Hash Browns pentru friteuza cu aer cald
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 04 ianuarie, 2023

Rețeta de Hash Browns pentru friteuza cu aer cald este delicioasă și rapidă. Acest aparat este foarte util pentru reducerea cantității de ulei folosită în rețete, obținând totodată o notă finală crocantă care va mulțumi pe toată lumea. Este un instrument bun pentru a pregăti alimente sănătoase.

Înainte de a începe, este important de menționat că o dietă bună trebuie să fie variată și echilibrată. Este esențială evitarea unui deficit de nutrienți esențiali care pot condiționa funcționarea fiziologiei umane. În caz contrar, patologiile cronice și complexe se pot dezvolta rapid. Cel mai bun sfat este prevenția.

Rețeta de Hash Browns pentru friteuza cu aer cald: ingrediente

Cartofi prăjiți

Dacă doriți să pregătiți niște Hash Browns delicioase în friteuza cu aer, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

 • 200 grame de cartofi cruzi
 • 1 ou
 • Sare
 • Piper
 • Paprika
 • 2 linguri de faină
 • Spray cu ulei de măsline extravirgin

Instrucțiuni pas cu pas

Procesul este foarte simplu. Cu puțină muncă, veți obține un rezultat incredibil care va mulțumi atât copiii, cât și adulții. Sunteți gata?

 1. Cartofii se spală foarte bine pentru a îndepărta toate impuritățile și urmele de pământ.
 2. Se rad și se pun într-un bol.
 3. Se adaugă oul, sarea, piperul și făina.
 4. Se amestecă foarte bine toate ingredientele până se obține un aluat cu o textură omogenă.
 5. Se pulverizează cu ulei spray formele în care urmează a fi pus aluatul.
 6. Se distribuie aluatul în forme.
 7. Formele se pun în friteuza cu aer la o temperatură de 200 grade Celsius timp de 15 minute. După jumătate din timp, se întorc pe partea cealaltă.

Nu uitați că timpul de gătire poate varia destul de mult de la o friteuză cu aer cald la alta. Fiți atenți pentru a preveni arderea. Trebuie să obțineți un rezultat final ușor crocant și auriu la exterior.

Beneficiile oferite de Hash Browns

Includerea Hash Browns în contextul unei diete variate și echilibrate poate oferi o serie de beneficii pentru sănătate. Este un fel de mâncare ce conține carbohidrați cu indice glicemic scăzut. Acești nutrienți sunt substratul energetic ideal pentru desfășurarea activităților de mare intensitate. În plus, vor stimula procesele de recuperare, potrivit unui studiu publicat în Nutrients.

Cartoful este un tubercul ce conține vitamina C în cantități semnificative. Acest micronutrient poate îmbunătăți funcția imunitară, atât înnăscută, cât și adaptativă. S-a demonstrat că menținerea unor niveluri adecvate de vitamina C reduce incidența patologiilor infecțioase.

Cartofi copți în friteuză

De asemenea, trebuie remarcat faptul că Hash Browns sunt ușor picante din cauza ardeiului. Această aromă este produsă de o substanță numită capsaicină. Are capacitatea de a crește ușor temperatura corpului, printre alte beneficii.

Veți arde mai multă energie în repaus, ceea ce vă va permite să slăbiți mai eficient. Acest lucru este dovedit de un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Științe Alimentare și Nutriție.

Este important să punem un accent deosebit pe conținutul de fibre al acestei rețete. Această substanță este capabilă să crească volumul fecal, determinând o mai mare activare a mecanoreceptorilor tubului și ajutând la prevenirea constipației. În mod similar, poate îmbunătăți sănătatea intestinală și poate reduce incidența diferitelor afecțiuni cronice digestive.

Faceți acasă „Hash Browns” în friteuza cu aer cald

După cum ați văzut, pregătirea Hash Browns de casă în friteuza cu aer cald este foarte simplă. Cu puține ingrediente, veți obține un rezultat fantastic ce poate fi folosit pentru gustare între mese sau ca aperitiv. Sunt preparate din ingrediente naturale, așadar sunt sănătoase. Desigur, este necesar să le introduceți corect în dietă.

Amintiți-vă că atunci când consumați carbohidrați este important să vă asigurați că aceștia sunt în mare parte de tip complex. Acești nutrienți reușesc să ofere energie fără a afecta prea mult glicemia, așadar nu vor provoca modificări negative pe termen mediu asupra funcționării metabolismului.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Alghannam, A. F., Gonzalez, J. T., & Betts, J. A. (2018). Restoration of Muscle Glycogen and Functional Capacity: Role of Post-Exercise Carbohydrate and Protein Co-Ingestion. Nutrients10(2), 253. https://doi.org/10.3390/nu10020253
 • Carr, A. C., & Maggini, S. (2017). Vitamin C and Immune Function. Nutrients9(11), 1211. https://doi.org/10.3390/nu9111211
 • Varghese, S., Kubatka, P., Rodrigo, L., Gazdikova, K., Caprnda, M., Fedotova, J., Zulli, A., Kruzliak, P., & Büsselberg, D. (2017). Chili pepper as a body weight-loss food. International journal of food sciences and nutrition68(4), 392–401. https://doi.org/10.1080/09637486.2016.1258044

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.