Rețetă de salată cu andive și rodie
Scris și verificat de nutriționistul Saúl Sánchez Arias
Rețeta de salată cu andive și rodie este un fel de mâncare pe care îl poți include în dieta zilnică. Oferă micronutrienți esențiali, precum și antioxidanți care te pot ajuta să-ți protejezi sănătatea. Cel mai mare avantaj este faptul că este ușor de realizat.
În acest articol, îți vom împărtăși rețeta pentru această salată delicioasă. Dar, mai întâi, trebuie să știi că eficiența unei diete depinde de echilibrul său energetic și de varietate. Cu alte cuvinte, este important să obții doar caloriile de care ai nevoie pentru a evita excesul de greutate, precum și să consumi alimente din diferite grupuri pentru a avea un aport adecvat de nutrienți.
Rețetă de salată cu andive și rodie
Înainte de a te apuca de treabă, este important pentru tine să cunoști beneficiile pentru sănătate ale acestei salate. În primul rând, se remarcă puterea antioxidantă a rodiei. Acest fruct conține antociani, un tip de fitonutrienți valoroși. Experții au descoperit faptul că fitonutrienții pot preveni dezvoltarea bolilor cronice.
Acest lucru se datorează faptului că pot neutraliza formarea radicalilor liberi, modulând astfel oxidarea și inflamația țesuturilor și a organelor. Această proprietate este esențială pentru a încetini îmbătrânirea.
Citește mai mult:
În plus, rodia conține fibre. Fibrele sunt o substanță nedigerabilă care poate îmbunătăți sănătatea sistemului digestiv. În primul rând, pot preveni constipația prin creșterea dimensiunii bolului fecal. În plus, conform unui studiu publicat în International Journal of Food Sciences and Nutrition, aportul său regulat protejează împotriva cancerului de colon.
Ingrediente
- 1 andivă
- 1 rodie
- Un cățel de usturoi
- Ulei de măsline extra virgin
- Oțet
- Sare
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să speli bine andiva pentru a îndepărta murdăria. Apoi, taie-o în bucăți mici și pune-o într-un castron.
Desfă rodia. Este un pas foarte simplu. Pur și simplu taie-o în jumătate cu un cuțit și extrage toate semințele, care reprezintă partea comestibilă. Apoi, pune semințele de rodie în bol, peste andive.
Acum trebuie să faci un dressing, secretul oricărei salate. Pentru a face acest lucru, toacă usturoiul și pune-l într-un pahar. Apoi, adaugă puțină sare fină și un strop de ulei de măsline. Adaugă câteva linguri de oțet de vin și amestecă totul. După ce ai terminat dressingul, pune-l peste salată.
Altă rețetă de salată cu andive și rodie
Dacă ți-a plăcut rețeta anterioară, te încurajăm să o încerci și pe aceasta. Deși conține mai multe calorii, este și mult mai gustoasă. Vei avea nevoie de ardei iute. S-a dovedit faptul că acest condiment poate stimula oxidarea grăsimilor, deoarece conține capsaicină.
Ingrediente
- 1 andivă
- Porumb prăjit
- 1 rodie
- Ulei de măsline extravirgin
- Oţet
- Dulceață de fructe de pădure
- Sare
- Piper negru măcinat
Mod de preparare
Din nou, trebuie să începi prin spălarea andivei și tăierea ei în bucăți mici. Pune bucățile într-un castron. Apoi, extrage semințele de rodie așa cum am explicat mai sus și pune-le în castron, peste andive. După aceea, adaugă o mână de porumb prăjit, zdrobit anterior într-un mortar, pentru a adăuga o notă crocantă salatei.
Acum trebuie să faci dressingul. Pune un strop de ulei de măsline, două linguri de oțet, o linguriță de gem, sare și piper într-un recipient. Amestecă ingredientele și toarnă dressingul peste salată. Amestecă totul pentru ca frunzele de andivă să se înmoaie sub acțiunea dressingului.
Citește și:
Salată cu rodie și andive, un fel de mâncare sănătos
După cum ai văzut, salata de rodie și andive este foarte ușoară și se prepară rapid. O poți servi ca aperitiv sau alături de un aliment proteic, cum ar fi carnea sau peștele. Oferă fitonutrienți antioxidanți și o doză generoasă de fibre esențiale pentru funcționarea corectă a sistemului digestiv.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Winter AN, Bickford PC. Anthocyanins and Their Metabolites as Therapeutic Agents for Neurodegenerative Disease. Antioxidants (Basel). 2019 Aug 22;8(9):333.
- Gianfredi V, Salvatori T, Villarini M, Moretti M, Nucci D, Realdon S. Is dietary fibre truly protective against colon cancer? A systematic review and meta-analysis. Int J Food Sci Nutr. 2018 Dec;69(8):904-915
- Varghese S, Kubatka P, Rodrigo L, Gazdikova K, Caprnda M, Fedotova J, Zulli A, Kruzliak P, Büsselberg D. Chili pepper as a body weight-loss food. Int J Food Sci Nutr. 2017 Jun;68(4):392-401
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.