Rețetă ușoară și sănătoasă de clătite cu pui și legume
 

Rețetă ușoară și sănătoasă de clătite cu pui și legume

Vă vom arăta cum să pregătiți o rețetă de clătite delicioase cu pui și legume pentru a adăuga varietate dietei și a consuma proteine ​​de calitate!
Rețetă ușoară și sănătoasă de clătite cu pui și legume
Saúl Sánchez Arias

Scris și verificat de nutriţionistul Saúl Sánchez Arias.

Ultima actualizare: 24 aprilie, 2023

Prepararea clătitelor cu pui și legume este foarte simplă. Această rețetă este completă din punct de vedere nutrițional. Oferă o cantitate mare de proteine și antioxidanți care vor ajuta la acoperirea cerințelor zilnice, ceea ce va îmbunătăți sănătatea. Din acest motiv, rețeta ușoară și sănătoasă de clătite cu pui și legume poate fi consumată regulat.

Cum se prepară rețeta de clătite cu pui și legume?

Clătite cu pui și legume stropite cu smântână

 

Ingrediente

Dacă doriți să pregătiți o rețetă rafinată de clătite cu pui și legume, veți avea nevoie de următoarele produse:

 • 1 linguriță de unt
 • 2 linguri de făină de grâu
 • 1/2 cană de lapte degresat
 • 2 linguri de smântână ușoară
 • 1/2 piept de pui fiert și tocat
 • 2 felii de brânză mozzarella
 • 2 tortilla din făină de grâu
 • 1/2 dovlecel verde tăiat fâșii
 • 1/2 dovlecel galben tăiat fâșii
 • 45 grame de broccoli

Instrucțiuni pas cu pas

 1. În primul rând, trebuie să faceți amestecul. Puneți untul într-o tigaie la foc mediu până se topește.
 2. Adăugați făina de grâu și amestecați totul foarte bine.
 3. Adăugați laptele și așteptați ca amestecul să se îngroașe.
 4. Puneți legumele tăiate în tigaie și așteptați 3 minute, apoi adăugați smântâna și așteptați încă 1 minut.
 5. Adăugați puiul deja gătit și mărunțit și opriți focul după 2 minute.
 6. Puneți pe farfurie o tortilla specială pentru clătite și adăugați o porție din preparat.
 7. Adăugați brânza și o frunză de salată.
 8. Pentru a termina, închideți tortilla.

Nu uitați că puteți evita oricând făina din umplutură. În cazul în care doriți o variantă mai ușoară, sotați legumele cu carnea de pui, fără alte ingrediente.

Beneficiile clătitelor cu pui și legume pentru sănătate

Clătite cu pui și legume

 

Clătitele cu pui oferă o serie de beneficii pentru sănătate atunci când sunt introduse în mod regulat în dietă. În primul rând, trebuie să menționăm faptul că sunt o sursă de proteine cu valoare biologică ridicată. Aceste elemente s-au dovedit a fi fundamentale pentru a ajuta la prevenirea dezvoltării unor patologii complexe care afectează masa slabă, cum ar fi sarcopenia.

În plus, aceste clătite conțin fitochimicale de înaltă calitate din legume. Acești compuși au o putere antioxidantă ridicată. Sunt capabili să neutralizeze formarea radicalilor liberi și acumularea ulterioară a acestora în țesuturile corpului. Datorită acestui fapt, incidența multor boli cronice, precum bolile cardiovasculare, poate fi redusă. Acest lucru este dovedit de un studiu publicat în European Journal of Medicinal Chemistry.

Desigur, nu trebuie să uităm că avem în față un preparat energizant, cu o cantitate mare de carbohidrați. Aceste elemente sunt esențiale atunci când facem exerciții fizice de mare intensitate. De fapt, un aport zilnic de 10 grame de carbohidrați per kilogram de greutate corporală este important la persoanele care se antrenează și concurează la nivel profesionist, potrivit cercetărilor publicate în Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care.

Pentru desert, încercați: Clătite pufoase cu banane, fără gluten

Clătite de casă cu pui și legume

După cum ați văzut, pregătirea clătitelor cu pui și legume acasă este foarte simplă. Nu veți avea nevoie de mult timp pentru a obține un rezultat fantastic. În ceea ce privește tortilla, aveți opțiunea de a le face acasă, în funcție de gusturile individuale. Există chiar și amestecuri speciale pentru prepararea lor.

Nu uitați că legumele trebuie să apară în dietă în mod regulat pentru o sănătate optimă pe termen lung!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Martone AM, Marzetti E, Calvani R, et al. Exercise and Protein Intake: A Synergistic Approach against Sarcopenia. Biomed Res Int. 2017;2017:2672435. doi:10.1155/2017/2672435
 • Neha K, Haider MR, Pathak A, Yar MS. Medicinal prospects of antioxidants: A review. Eur J Med Chem. 2019;178:687-704. doi:10.1016/j.ejmech.2019.06.010
 • Gonzalez JT, Wallis GA. Carb-conscious: the role of carbohydrate intake in recovery from exercise. Curr Opin Clin Nutr Metab Care. 2021;24(4):364-371. doi:10.1097/MCO.0000000000000761

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.