Rețete cu lapte de cocos delicioase și sănătoase
Laptele de cocos este un tip de lapte vegetal derivat din pulpa nucii de cocos. Datorită aromei delicioase și valorii sale nutritive, laptele de cocos a devenit destul de popular în ultimii ani. Vrei să afli ce poți face cu laptele de cocos? Descoperă mai jos trei rețete de deserturi cu lapte de cocos delicioase și sănătoase!
Rețete cu lapte de cocos delicioase și sănătoase
Din punct de vedere nutritiv, laptele de cocos este foarte bun pentru sănătate. Conține grăsimi sănătoase și este o sursă de vitamine, minerale, antioxidanți și proteine. Spre deosebire de laptele de vacă, acesta nu conține lactoză și este ușor de digerat.
Textura și aroma laptelui de cocos permit utilizarea acestuia în zeci de rețete care necesită lapte de vacă sau produse lactate. Încearcă aceste 3 rețete de deserturi sănătoase cu lapte de cocos!
1. Smoothie cu lapte de cocos și banane
Cauți o băutură care să îți ofere energie? În loc să cumperi băuturi energizante comerciale, prepară acest delicios smoothie cu lapte de cocos și banane. Zaharurile sale naturale sunt ideale pentru îmbunătățirea eficienței fizice și mintale.
Ingrediente
- 1 cană de lapte de cocos (200 ml)
- 2 banane coapte
- 2 curmale mari
- 1/4 cană de migdale crude (40 g)
- Gheață (după preferințe)
Mod de preparare
- Mai întâi, pune laptele de cocos în blender. Adaugă curmalele.
- Apoi, rupe bananele în bucăți și pune-le în lapte.
- Adaugă migdalele crude și amestecă.
- După ce ai obținut o consistență fină, adaugă gheață și servește băutura!
Îți recomandăm la cină:
2. Cremă de cocos cu gust de caramel
Una dintre cele mai populare rețete cu lapte de cocos este această rafinată cremă cu aromă de caramel. Spre deosebire de rețeta tradițională, aceasta este potrivită pentru cei cu intoleranță la lactate. De asemenea, este mai scăzută în calorii, așa că o poți consuma ocazional fără vină.
Ingrediente
- 1 cană de zahăr sau îndulcitor natural care se caramelizează (200 g)
- 1/2 cană apă (100 ml)
- 1/4 cană de nucă de cocos mărunțită (50 g)
- 4 ouă
- 1 cană lapte de cocos (200 ml)
Mod de preparare
- Mai întâi, încălzește o tigaie la foc mediu. Pune în ea apă și zahăr sau îndulcitor.
- Lasă zahărul pe foc până se caramelizează și devine maro închis.
- Ia-l de pe foc și pune-l pe fundul unor forme.
- Apoi, bate ouăle și adaugă încet laptele de cocos. Amestecă bine.
- Preîncălzește cuptorul la 180 °C și pune amestecul de ouă și lapte în formele cu caramel.
- Gătește crema, punând formele într-un vas cu apă timp de 20-25 de minute.
- După ce este gata, pune formele în frigider și lasă-le să se răcească înainte de a răsturna crema.
- Ornează cu nucă de cocos mărunțită și servește.
Notă: Această rețetă nu este potrivită pentru diabetici dacă folosești zahăr.
3. Înghețată dulce de leche cu cocos
Această rețetă este mai bogată în calorii decât cele anterioare. Și, deoarece conține dulce de leche (un tip de lapte condensat caramelizat), nu este recomandată persoanelor cu intoleranță la lactoză sau diabet. Acest desert trebuie savurat cu moderație și în porții mici.
Ingrediente
- 2 căni lapte de cocos (500 ml)
- 1 lingură de unt (15 g)
- Dulce de leche (100 g)
- 2 ouă
- 4 linguri de amidon de porumb (60 g)
- 1/2 cană zahăr (100 g)
- Nucșoară (după gust)
- Nucă de cocos mărunțită (după gust)
- Sare (după gust)
Vezi mai mult:
Mod de preparare
- Mai întâi, pune jumătate din laptele de cocos într-o oală cu untul și nucșoara. Fierbe totul.
- Într-un castron, pune restul de lapte de nucă de cocos și amestecă-l cu amidonul de porumb, zahărul, ouăle, dulce de leche, un praf de sare și nuca de cocos mărunțită.
- Atunci când amestecul de lapte și unt fierbe, adaugă ingredientele de mai sus. Lasă focul mic.
- Odată ce amestecul devine gros și cremos, ia-l de pe foc, pune-l într-un recipient separat și pune-l în congelator.
- Atunci când înghețata este gata, presară deasupra nucă de cocos mărunțită.
După cum poți vedea, aceste rețete cu lapte de cocos sunt ușor de preparat. Sunt perfecte dacă vrei să-ți reduci consumul de lactate. La fel ca în cazul oricărui desert, consumă porții moderate.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ekanayaka RA, Ekanayaka NK, Perera B, De Silva PG. Impact of a traditional dietary supplement with coconut milk and soya milk on the lipid profile in normal free living subjects. J Nutr Metab. 2013;2013:481068. doi:10.1155/2013/481068
- Sethi S, Tyagi SK, Anurag RK. Plant-based milk alternatives an emerging segment of functional beverages: a review. J Food Sci Technol. 2016;53(9):3408–3423. doi:10.1007/s13197-016-2328-3
- Yong JW, Ge L, Ng YF, Tan SN. The chemical composition and biological properties of coconut (Cocos nucifera L.) water. Molecules. 2009;14(12):5144–5164. Published 2009 Dec 9. doi:10.3390/molecules14125144
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.