Rețete de batoane energizante delicioase - Doza de Sănătate
 

Rețete de batoane energizante delicioase

Poți pregăti aceste delicioase batoane energizante în cuptor, în cuptorul cu microunde sau pur și simplu fără a le găti. În plus, poți alege ingredientele pentru a face batoane energizante pe placul tău, totul din confortul casei tale.
Rețete de batoane energizante delicioase

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Aceste rețete de batoane energizante sunt o opțiune sănătoasă pentru cei care au nevoie să-și refacă depozitele de energie. Majoritatea batoanelor disponibile în comerț conțin adesea coloranți, conservanți și alți aditivi. Ce-ar fi să prepari batoane energizante de casă?

În acest fel, te vei asigura că toate ingredientele sunt de înaltă calitate și, de asemenea, pe placul tău. Citește în continuare pentru a învăța cum să prepari rețete de batoane energizante delicioase!

Rețete de batoane energizante delicioase

Tipuri de cereale
Ingredientul de bază pentru aceste batoane vor fi cerealele, pe care le poți combina cu tot felul de fructe.

În general, batoanele energizante sunt fabricate din cereale, care oferă energie suplimentară datorită conținutului lor ridicat de carbohidrați complecși. De asemenea, sunt compacte, ceea ce le face ideale pentru a le transporta și mânca atunci când ai nevoie de ele, de exemplu, înainte sau după exerciții fizice.

Deși cerealele sunt ingredientul principal al batoanelor, ele includ adesea și alte ingrediente bogate în carbohidrați complecși, cum ar fi nucile și fructele. De asemenea, sunt făcute și cu un element mai lichid, care va ajuta la unirea tuturor ingredientelor: miere, iaurt, unt, etc.

Poți face batoane energizante de casă în diferite moduri, în funcție de timpul pe care îl ai la dispoziție și de gusturile tale, desigur. Unele trebuie coapte, în timp ce altele pot fi pregătite fără a fi nevoie să pornești cuptorul.

În acest articol, îți vom prezenta trei moduri în care poți prepara batoane energizante. Îți vom oferi, de asemenea, trei rețete.

Rețete de batoane energizante delicioase

Batoane energizante coapte

Batoane energizante cu mere
Pentru a face aceste batoane poți folosi diferite metode, cu sau fără coacere, și poți chiar să utilizezi cuptorul cu microunde.

Ingrediente

  • ½ cană de migdale
  • ½ cană de nuci
  • 1/2 cană de stafide
  • 2 căni de fulgi de ovăz
  • 2 căni de fulgi de grâu
  • 1 cană fulgi de secară
  • ½ cană de amestec de semințe de chia și semințe de susan
  • 200 grame de miere

Mod de preparare

  1. Mai întâi, toacă nucile. Este important să nu le zdrobești, deoarece, mai târziu, când coci batoanele, acestea se pot rupe. Prin urmare, este mai bine să le faci bucăți mici.
  2. Apoi, zdrobește semințele.
  3. În același castron, pune cerealele, nucile și semințele și amestecă-le bine.
  4. Acum trebuie să unești ingredientele, adăugând miere încetul cu încetul. Pentru a face acest lucru, amestecă în timp ce adaugi mierea până când totul devine o pastă.
  5. După aceea, pune hârtie de copt într-o tavă, întinde pasta și dă-i o formă dreptunghiulară, netezind suprafața.
  6. Apoi, introdu tava în cuptor și coace pasta la 150-170 ºC (aproximativ 300-340 ºF) timp de aproximativ 20 până la 25 de minute. Este important să verifici din când în când: nu lăsa pasta să se întărească prea mult.
  7. În cele din urmă, scoate tava din cuptor și așteaptă ca preparatul să se răcească. Acum îl poți tăia în batoane, cât de mari dorești.

Batoane energizante fără coacere

Baton de cereale cu nuci
Aceste batoane sunt o modalitate excelentă de a servi o gustare sănătoasă și rapidă.

Ingrediente

  • 25 smochine uscate
  • 100 grame de cereale (amestec de muesli, ovăz, etc.)
  • 25 grame de nuci (nuci, migdale sau alune, în funcție de ceea ce îți place)
  • 2 linguri de miere

Mod de preparare

  1. Mai întâi, zdrobește smochinele complet, până când devin o pastă groasă.
  2. Apoi, amestecă bine smochinele și mierea într-un castron.
  3. După aceea, zdrobește puțin mai mult de jumătate din cereale și nuci.
  4. Apoi, adaugă cerealele și nucile zdrobite în amestecul de smochine și miere și amestecă foarte bine.
  5. Întinde amestecul într-un recipient pătrat sau dreptunghiular. Modelează-l pentru a obține o masă dreptunghiulară.
  6. Apoi, taie pasta în bucăți mai mici, care vor forma ulterior batoane.
  7. Separă batoanele și pune peste ele restul de cereale și nuci.
  8. Pune-le separat în frigider și așteaptă să se răcească (aproximativ două ore) înainte de a le mânca. Este atât de ușor!

Batoane energizante pregătite în cuptorul cu microunde

Rețete de batoane energizante cu ciocolată
Gândește-te la ingredientele preferate și amestecă-le! Poți adăuga chiar și un pic de ciocolată pentru o aromă dulce.

Ingrediente

  • 40 de grame de unt
  • 20 de grame de zahăr brun
  • 120 de grame de ovăz
  • 40 de grame de migdale
  • 100 de grame de ciocolată neagră (pentru topit)

Mod de preparare

  1. Mai întâi, zdrobește migdalele.
  2. Apoi, amestecă următoarele ingrediente într-un castron: zahăr, fulgi de ovăz și migdale.
  3. După aceea, topește untul în cuptorul cu microunde.
  4. Apoi, adaugă untul peste ingredientele de mai sus și amestecă totul foarte bine.
  5. Apoi, pune aluatul pe care îl obții într-un recipient pentru cuptorul cu microunde. Netezește aluatul si dă-i o formă dreptunghiulară.
  6. Încălzește aluatul în cuptorul cu microunde timp de aproximativ 2 minute și 30 de secunde la putere maximă.
  7. Apoi, lasă-l să se răcească.
  8. După aceea, topește ciocolata toarnă-o deasupra.
  9. Odată ce totul s-a răcit, taie batoanele la dimensiunea preferată.

După cum poți vedea, există trei grupe de ingrediente pe care trebuie să le folosești: cereale, nuci/fructe uscate și un ingredient care să le lege pe celelalte (miere, unt, iaurt, etc.). Apoi, folosește-ți creativitatea.

Poți pregăti batoanele energizante cu orice ingrediente care îți plac. De exemplu, ovăz și banane, cereale și mere… Distrează-te preparând batoane energizante!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.