Rețete de brioșe pufoase cu portocale
Pentru iubitorii de produse de patiserie de casă, am adunat aceste rețete de brioșe pufoase cu portocale și alte ingrediente secrete. Sunt un delicios și apetisant desert pe care îl poți mânca la micul dejun, ca gustare sau în orice alt moment al zilei.
Cu toate acestea, există câteva trucuri de care trebuie să ții cont pentru a obține rezultate fantastice. Aceste rețete te vor ajuta să prepari brioșe spongioase cu o aromă intensă grație portocalelor. Încearcă-le acum!
Rețete de brioșe pufoase cu portocale
În zilele noastre, nu merită să dai banii pentru a cumpăra brioșe din magazin. Acestea au prea mult zahăr, uleiuri de slabă calitate și aditivi. Brioșele de casă sunt mai sănătoase. Pentru aceste două rețete, am ales ingrediente sănătoase, cum ar fi uleiurile naturale în loc de margarină.
De asemenea, îți vom spune secretele pentru a obține aluatul perfect pentru brioșe. Urmează cu atenție aceste sfaturi:
- Bate bine ingredientele, în special oul și zahărul.
- Amestecă făina și praful de copt înainte de a le adăuga în amestec.
- Răcește aluatul crud înainte de a-l introduce în cuptor pentru a crea un contrast de temperatură.
Îți recomandăm și:
1. Brioșe pufoase cu portocale și scorțișoară
Ingrediente
- 3 căni de făină (360 g)
- 1 cană de zahăr (200 g)
- 1/2 cană de ulei de floarea soarelui (100 ml)
- 3 ouă
- 1 cană de iaurt (125 g)
- 2 linguri de scorțișoară măcinată (30 g)
- 1 portocală
- 1 lingură de praf de copt (12 g)
Pași
- Mai întâi, preîncălzește cuptorul la 200 °C.
- Spălă bine portocala și rade o parte din coajă. Apoi, stoarce-o și pune deoparte sucul.
- Într-un castron, bate ouăle și adaugă zahărul, uleiul, sucul, coaja de portocală, scorțișoara și iaurtul. Amestecă bine.
- Adaugă făina și praful de copt (deja amestecate) și bate bine până nu mai există bulgări.
- Pentru a obține brioșele perfecte cu scorțișoară și portocală, acoperă vasul cu folie de plastic și ține-l în frigider cel puțin o jumătate de oră. În plus, îl poți lăsa chiar și peste noapte.
- Apoi, umple 2/3 din forma de brioșă cu aluat.
- Presară deasupra puțin zahăr. În acest fel, vei obține o crustă crocantă și delicioasă.
- Coace brioșele timp de 15 sau 20 de minute, până când blatul crește și devine maro auriu. De asemenea, poți introduce o scobitoare pentru a verifica dacă sunt coapte complet.
- Scoate-le din cuptor și răcește-le.
Îți recomandăm și:
2. Brioșe cu ciocolată și portocală
Ingrediente
- 1/2 cană de ulei de măsline ușor (100 ml)
- 3 căni de făină (360 g)
- 1 ciocolată neagră (100 g)
- 1 portocală
- 4 ouă
- 1 lingură de extract de vanilie (10 ml)
- 1 lingură de praf de copt (12 g)
Pași
- Mai întâi, preîncălzește cuptorul la 200 °C.
- Apoi, spală bine portocala și taie-o cu tot cu coajă.
- Pune ouăle bătute într-un castron cu zahărul, uleiul de măsline, portocala feliată și vanilia. Bate până obții o cremă fină.
- Adaugă făina și praful de copt în amestec și bate până când nu mai există cocoloașe.
- Apoi, acoperă vasul cu folie de plastic și lăsă-l să se răcească în frigider cel puțin o jumătate de oră sau oricât dorești.
- Apoi, scoate amestecul din frigider și umple 2/3 formele de brioșe.
- Coace brioșele timp de 15 sau 20 de minute, până când blatul crește și acestea devin maro auriu. Verifică dacă sunt gata, introducând o scobitoare. Apoi, scoate-le și lasă-le să se răcească.
- În timp ce se răcesc, încălzește ciocolata într-un ibric până când aceasta se topește.
- Când brioșele sunt reci, scoate-le din forme și înmoaie-le în ciocolată topită. De asemenea, poți să le stropești cu ciocolată deasupra, ca și cum ar fi date cu vopsea.
- În cele din urmă, lasă-le să se răcească în frigider până se întărește ciocolata.
Acum ai două rețete delicioase pentru brioșe pufoase cu portocale. Ce preferi să adaugi, scorțișoară sau ciocolată? Ambele opțiuni sunt delicioase, moi și pufoase. Încearcă aceste dulciuri tradiționale pe care întreaga familie le va iubi!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Rafiq, S., Kaul, R., Sofi, S. A., Bashir, N., Nazir, F., & Ahmad Nayik, G. (2018). Citrus peel as a source of functional ingredient: A review. Journal of the Saudi Society of Agricultural Sciences. https://doi.org/10.1016/j.jssas.2016.07.006
- Ranasinghe, P., Pigera, S., Premakumara, G. S., Galappaththy, P., Constantine, G. R., & Katulanda, P. (2013). Medicinal properties of “true” cinnamon (Cinnamomum zeylanicum): A systematic review. BMC Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1186/1472-6882-13-275
- Rusconi, M., & Conti, A. (2010). Theobroma cacao L., the Food of the Gods: A scientific approach beyond myths and claims. Pharmacological Research. https://doi.org/10.1016/j.phrs.2009.08.008
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.